• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο ξακουστός chef της Αθήνας Fabrizio Buliani-Ο Ιταλός που έγινε Έλληνας

    • NewsRoom


    Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ένας από τους πιο ξακουστούς σεφ της αθηναϊκής σκηνής, ο Fabrizio Buliani. Ο Ιταλός chef  είχε συνεργαστεί με πολλά γνωστά εστιατόρια στην Αθήνα, στη Μύκονο, στη Χαλκιδική όλα τα τελευταία χρόνια και είχε κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του.

    Η ελληνική γαστρονομική σκηνή έχασε ένα σπουδαίο και αυθεντικό μάγειρα, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του από το 1990. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Καζανόβα ντι Τολμέτζο, από πολύ νωρίς μαθήτευσε δίπλα σε εμβληματικές προσωπικότητες της εποχής, όπως τα αδέλφια Τρουαγκρό στη Λιόν, ενώ μεταξύ άλλων ήταν για μεγάλο διάστημα και ο προσωπικός σεφ του γκουρμέ μόδιστρου Τζιαφράνκο Φερέ.

    Στην Αθήνα ήρθε το 1990 για χάρη του «Boschetto» στο Άλσος του Ευαγγελισμού. Μαζί του έφερε μια πρωτόγνωρη για την πρωτεύουσα, φινετσάτη ιταλική κουζίνα που έκαψε καρδιές και γνώρισε μέρες δόξας χάρη στον ίδιο και στην μαγειρική δεξιοτεχνία του, η οποία βασίστηκε κυρίως στην απλότητα των ατόφιων υλικών. Ήρθε για τρεις μήνες κι έμεινε για πάντα.

    Ο Fabrizio Buliani αγαπήθηκε ξανά στο La Fenice στη Γλυφάδα, στο Βαρούλκο, στο Macaroni στο Sani Resort, στο Fabrizio’s, στη Fuga κ.α. Τελευταίος σταθμός για τον μαέστρο της ιταλικής κουζίνας ήταν το Eagles Palace στη Χαλκιδική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποχαιρετισμός στον μεγάλο Fabrizio Buliani με ένα δικό του μενού-έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ