• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον, ο «Ντάμπλντορ» του Χάρι Πότερ

    • NewsRoom
    Μάικλ Γκάμπον ως Άλμπους Ντάμπλντορ

    Μάικλ Γκάμπον ως Άλμπους Ντάμπλντορ


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον (Michael Gambon), γνωστός για τον ρόλο του καθηγητή Ντάμπλντορ στις ταινίες Χάρι Πότερ.

    Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του.

    Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

    «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Ήταν ένας αγαπημένος πατέρας και σύζυγος. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο έχοντας πλάι του τη σύζυγό του Anne και τον γιο τους Fergus, μετά από μάχη με την πνευμονία. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν αυτή την επίπονη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης».

    Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον, ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης. Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις βρετανικές σειρές «The Singing Detective» και «Maigret» (1992).

    Αγαπήθηκε πολύ από τις νεότερες γενιές ως Άλμπους Ντάμπλντορ (Albus Dumbledore) στις ταινίες του Χάρι Πότερ, όταν ενσάρκωσε τον ρόλο από την 3η ταινία μέχρι και την τελευταία, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον – επίσης θρυλικό ηθοποιό – Ρίτσαρντ Χάρις.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκοτώθηκε στην Ιταλία η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου του Χάρι Πότερ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ