• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός Τζίμι Μπάφετ

    • NewsRoom
    Τζίμι Μπάφετ

    Τζίμι Μπάφετ


    O Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός Τζίμι Μπάφετ πέθανε ειρηνικά τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία ανάρτηση που έγινε στο λογαριασμό του, στο Χ πρώην Twitter.

    «Ο Τζίμι πέθανε ήσυχα τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου περιβαλλόμενος από την οικογένεια, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν ένα τραγούδι μέχρι και την τελευταία του πνοή και θα λείψει πάρα πολύ σε πάρα πολλούς» ανέφερε η ανακοίνωση στον ιστότοπο.

    Ήταν περισσότερο γνωστός για τη μουσική του, απεικονίζοντας έναν τρόπο ζωής που θύμιζε «απόδραση από το νησί».

    Το πιο χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμο τραγούδι του ήταν το «Margaritaville». Κυκλοφόρησε το 1977 και έφθασε στον αριθμό 8 του Billboard Hot 100 όπου παρέμεινε για 22 εβδομάδες, κάνοντάς το πιο δημοφιλές σινγκλ του.

    Ο Μπάφετ ηχογράφησε 27 άλμπουμ –τέσσερις δίσκοι του έγιναν πλατινένιουι και οκτώ χρυσοί–, σε μια σταδιοδρομία πέντε δεκαετιών που περιελάμβανε το γράψιμο στίχων αλλά και τη διαχείριση μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

    Ο ταλαντούχος Mr Stefanos και το παράπονο της Ανθής Βούλγαρη, ο «αρραβώνας» Κοκλώνη-OPEN που καθυστερεί, οι πονοκέφαλοι του Κωνσταντίνου Ζούλα και οι τελευταίες τηλεοπτικές μεταγγραφές

    3.199.966 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Αύγουστο



    ΣΧΟΛΙΑ