• LIFE&STYLE

    Περιουσία 145 εκατ. ευρώ άφησε πίσω του ο Σαρλ Αζναβούρ

    • NewsRoom


    Μια τεράστια μουσική κληρονομιά, που περιλαμβάνει 1.200 τραγούδια, αλλά και μια περιουσία που υπολογιζόταν το 2014 στα 145 εκατομμύρια ευρώ άφησε πίσω του ο σπουδαίος Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 94 ετών.

    Ο Αζναβούρ ήταν ιδιοκτήτης πολλών κατοικιών, η μία εκ των οποίων βρίσκεται κοντά στη λίμνη Λεμάν της Ελβετίας. Η κύρια κατοικία του στην πόλη Alpilles είναι από τις πιο εντυπωσιακές, 40.000 τ.μ. και ονομάζεται «το σπίτι των ελαιών», καθώς διαθέτει το δικό της αγρόκτημα με ελιές.

    Ο ίδιος φρόντισε όσο ζούσε να μεγαλώσει την περιουσία του χάρη σε φορολογικές διευθετήσεις. Όπως αναφέρει το σάιτ Mediapart, ο διάσημος τραγουδιστής μεταξύ 2007 και 2016 έκανε ενέργειες που του επέτρεψαν να έχει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

    Για τον σκοπό αυτό, ο Αζναβούρ είχε ιδρύσει εταιρεία στο Λουξεμβούργο και ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων των δίσκων του μεταφερόταν εκεί, στην εταιρεία με την ονομασία Abricot SA.

    σαρλ_αζναβουρ

    O ίδιος ο Γαλλοαρμένιος τραγουδιστής είχε δηλώσει για την περιουσία του: «Τα έχω όλα τακτοποιήσει. Έχω κάνει τη διαθήκη μου εδώ και 30 χρόνια. Δεν θέλω οι δικοί μου να μαλώνουν για ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Είναι γελοίο, αλλά συμβαίνει συχνά».

    σαρλ
    Ο Αζναβούρ με την επί 45 χρόνια σύζυγό του Ούλα, Σουηδή, πρώην μοντέλο

    Ο Αζναβούρ ήταν μόνιμος κάτοικος Ελβετίας τα τελευταία χρόνια. «Δεν εγκατέλειψα τη Γαλλία. Με ανάγκασαν. Αν δεν είχα τόσα πολλά προβλήματα με την εφορία και τους δημοσιογράφους, θα συνέχιζα να ζω στη Γαλλία. Αλλά κι εδώ γαλλικά μιλάνε, οπότε νιώθω όπως και στην πατρίδα μου!», είχε δηλώσει.

    σαρλ_αζναβουρ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Roberto Cavalli επεκτείνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζαννής Φραντζέσκος: Η grande βάπτιση του γιου του «Mr Nammos» στο Μόντε Κάρλο με νονό τον Χάρη Βαφειά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι millennials λατρεύουν τα Gucci και τα Louis Vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ