• LIFE&STYLE

    Πέντε τρόποι να νικήσετε το burnout στο γραφείο


    Είναι ευρέως γνωστό ότι το σταμάτα-ξεκίνα στην κίνηση επιβαρύνει περισσότερο το αυτοκίνητο από ότι η συνεχής ευθεία οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Όποιες κι αν είναι οι οδηγικές σας συνήθειες, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να φροντίζετε το αυτοκίνητό σας τακτικά – λάδια, λάστιχα, φρένα κλπ. Με τον ίδιο τρόπο, το σώμα σας και ο εγκέφαλός σας λειτουργούν καλύτερα προγραμματίζοντας τις εργασίες και τις συνήθειες ρουτίνας.

    Δεν αποτελεί έκπληξη που σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Monster.com βρέθηκε ότι το 42% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα άφηναν τη δουλειά τους λόγω του στρες. Η εποχή μας προστάζει να έχουμε συνεχώς τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ποσότητες άγχους.

    Η τεχνολογία έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι πληροφορίες εναλλάσσονται σε πραγματικό χρόνο. Δεν μπορείτε να επιβραδύνετε το ρυθμό των πληροφοριών, ούτε και θα θέλατε, αλλά μπορείτε να ελέγχετε και να οργανώνετε το ρυθμό κατανάλωσής τους. Οπότε, το σύνδρομο burnout εμφανίζεται ως φυσικό αποτέλεσμα αυτής της υπερφόρτωσης. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να τα οργανώσετε όλα με έναν τρόπο που να παραμένει παραγωγικός, να παρέχει κίνητρα και να ενισχύει την αντοχή;

    Οι πέντε παρακάτω πρακτικές σας βοηθούν να παραμένετε διαυγείς, σε επαγρύπνηση και να έχετε υπό έλεγχο τη μέρα σας:

    • Υιοθετείστε υγιεινές συνήθειες

    Γενικά δεν είναι καλό να έχετε πάρα πολλές συνήθειες γιατί η υπερβολική οργανωτικότητα μπορεί να καταπνίξει την δημιουργικότητα. Υπάρχουν όμως και ορισμένες συνήθειες που σας βοηθούν να είστε πιο παραγωγικοί και ενδείκνυνται για την καθημερινότητα στο γραφείο. Μια από αυτές είναι να εξασκείστε το πρωί – ακόμα και για ένα 10λεπτο στο διάδρομο διαβάζοντας τις ειδήσεις της ημέρας. Με το να σηκώνεστε νωρίς και να κινείστε, ήδη έχετε κερδίσει τη μάχη.

    • Εξασκηθείτε στο multitasking

    Συντονιστείτε στο παρόν. Όλοι έχουμε μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα με εργασίες και δραστηριότητες και αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα στο να τα κάνουμε όλα μαζί και στο να κάνουμε ένα πράγμα τη φορά. Τα περισσότερα στελέχη πιέζονται να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα επειδή πάντα θα έχουν να διαχειριστούν μια πιο κρίσιμη κατάσταση. Το να κάνετε multitasking οργανώνοντας τις υποχρεώσεις σας σε μορφή πυραμίδας είναι το πιο αποτελεσματικό. Σας επιτρέπει να συγκεντρώνεστε σε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά, ενώ το multitasking χωρίς ιεράρχηση προτεραιοτήτων σας αυξάνει τις υποχρεώσεις σας μακροπρόθεσμα και οδηγεί στην υπερφόρτωση.

    stock-matches

    • Παραμείνετε οργανωτικοί

    Ένα μυαλό σε σύγχυση οδηγείται σε burnout. Ελευθερωθείτε διατηρώντας την οργανωτικότητά σας, με ξεκάθαρους τους στόχους σας. Πριν φύγετε από το σπίτι κάθε μέρα, γράψτε μια λίστα με τους κυριότερους στόχους και εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσετε μέσα στη μέρα.

    • Να γιορτάζετε τις νίκες σας

    Σε ποιον δεν αρέσει να γιορτάζει; Είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβετε τον εαυτό σας και την ομάδα σας όταν πετυχαίνετε κάτι ιδιαίτερο. Να παίρνετε χρόνο για να εκτιμήσετε τη σκληρή δουλειά και το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα έχετε στο μυαλό σας να παραμένετε προσγειωμένοι και συγκροτημένοι για την επόμενη μάχη.

    • Να προστατεύετε τον προσωπικό σας χρόνο

    Στον επιχειρηματικό κόσμο τίποτα δεν σταματάει ποτέ. Όλα κυλούν ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο. Όμως, θα πρέπει να μεριμνάτε για τον προσωπικό σας χρόνο με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Αυτό είναι πολύ απλό, βάλτε το κινητό σας στην άκρη ή βρείτε χρόνο να πάτε σε μια παράσταση ή έναν αγώνα. Ό,τι κι αν κάνετε, το να ιεραρχείτε ποιος είναι σημαντικότερος για εσάς, θα σας ανυψώσει ψυχικά και θα εμπλουτίσει τις προσωπικές σας σχέσεις.

    Το burnout κυριολεκτικά μπορεί να σκοτώσει την καριέρα σας. Μπορεί να σας δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα για το αντικείμενο ή για το χώρο εργασίας σας ενώ η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει κυριολεκτικά από τον έλεγχό σας. Σε πολλές περιπτώσεις, η ρίζα του συνδρόμου burnout είναι οι πρακτικές που ακολουθείτε συνήθως. Όλοι πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα. Πάρτε χρόνο για περισυλλογή και αυτοσυντήρηση έτσι ώστε να επαναφέρετε το μυαλό σας και να μπορείτε να λειτουργήσετε καλύτερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-poso-kako-tha-ekane-ena-brexit-sti-viomichania-tis-modas/49788

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/varethikate-tis-spam-diafimisis-sto-kinito-sas-na-pos-tha-tis-mplokarete/49845

     



    ΣΧΟΛΙΑ