• LIFE&STYLE

    Panama Papers: Δείτε ποιοι Βρετανοί celebrities βρίσκονται μέσα στην λίστα (photos)

    • NewsRoom


    To International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) δημοσίευσε μια μεγάλη λίστα που δείχνει λεπτομερώς πώς μερικοί από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου κρύβουν νόμιμα τα μετρητά τους – γνωστό και ως “Panama Papers”.  Η λίστα έχει πάνω από 200,000 εταιρίες, καταπιστεύματα, ιδρύματα και εταιρικά funds σε χώρες σε όλο τον κόσμο και αμέτρητα ονόματα πλουσίων και συχνά διάσημων που στεγάζουν τα λεφτά τους εκεί.

    Τα πορίσματα της έρευνας απ΄τα λεγόμενα “Panama Papers” παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του Απριλίου. Πάνω από 11 εκ. έγγραφα που είχε το δικηγορικό γραφείο, Mossack Fonseca, στον Παναμά είχαν διαρρεύσει στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα έδωσε τις πληροφορίες στην ICIJ, όπου έχει 107 οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης σε 78 χώρες .

    Πρέπει να αναφέρουμε ότι η ICIJ δεν επικαλείται οποιαδήποτε αδικοπραγία εναντίον οποιουδήποτε από τα πρόσωπα ή τις επιχειρήσεις που έχουν αναφερθεί, δηλώνοντας στην ιστοσελίδα της: “Υπάρχουν νόμιμες χρήσεις για τις offshore εταιρείες και καταπιστεύματα. Εμείς δεν θέλουμε να υπαινιχθούμε ή υπονοήσουμε ότι τα πρόσωπα, οι εταιρείες ή άλλοι οργανισμοί που συμπεριλαμβάνονται στον ICIJ Οff-shore Leaks Database έχουν παραβεί το νόμο ή με άλλο τρόπο ενήργησαν σωστά”.

    Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν μερικούς απ’τους πιο γνωστούς ανθρώπους στη Βρετανία που βρίσκονται μέσα στην λίστα:

     

    Simon Cowell - Κριτής στο X Factor και American Idol, έχει μετοχές σε μια εταιρεία που ονομάζεται Eaststreet Limited.
    Simon Cowell – Κριτής στο X Factor και American Idol, έχει μετοχές σε μια εταιρεία που ονομάζεται Eaststreet Limited.

     

    Paul Burrell - Ο butler της πριγκίπισσας Dianna. Με την γυναίκα του Μαρία έχουν διασυνδέσεις σε μια off-shore εταιρεία που ονομάζεται Black Dragon Group
    Paul Burrell – Ο butler της πριγκίπισσας Dianna. Με την γυναίκα του Μαρία έχουν διασυνδέσεις σε μια off-shore εταιρεία που ονομάζεται Black Dragon Group

     

    Willian Borges da Silva- ποδοσφαιριστής της Chelsea. Έχει μια εταιρία που ονομάζεται Saxon Sponsoring Limited.
    Willian Borges da Silva- ποδοσφαιριστής της Chelsea. Έχει μια εταιρία που ονομάζεται Saxon Sponsoring Limited.

     

    Sir Nick Faldo - Ταλαντούχος γκολφέρ στην Βρετανία. Είχε μετοχές από το 1995-2009 σε μία εταιρία που ονομαζόταν Blenhim Road.
    Sir Nick Faldo – Ταλαντούχος γκολφέρ στην Βρετανία. Είχε μετοχές από το 1995-2009 σε μία εταιρία που ονομαζόταν Blenhim Road.

     

    Stanley Kubrick - Σκηνοθέτης του "The Shining" που έζησε την περισσότερη ζωή του στην Βρετανία.Δημιούργησε τρεις set-up εταιρείες για να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του αρχοντικό του, Childwickbury Manor στα παιδιά του.
    Stanley Kubrick – Σκηνοθέτης του “The Shining” που έζησε την περισσότερη ζωή του στην Βρετανία.Δημιούργησε τρεις set-up εταιρείες για να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του αρχοντικό του, Childwickbury Manor στα παιδιά του.

     

    Pamela, Baroness Sharples - είναι Συντηρητική του κόμματος στο House of Lords.Είναι διευθυντής της εταιρείας με την επωνυμία Nunswell Investments.
    Pamela, Baroness Sharples – είναι Συντηρητική του κόμματος στο House of Lords.Είναι διευθυντής της εταιρείας με την επωνυμία Nunswell Investments.

     

    Andy Cole - παλέμαχος ποδοσφαιριστής έχει διασυνδέσεις με 2 εταιρίες την Searchlight Limited και Crewzen Finance.
    Andy Cole – παλέμαχος ποδοσφαιριστής έχει διασυνδέσεις με 2 εταιρίες την Searchlight Limited και Crewzen Finance.

     

    Sarah Ferguson, Δούκισσα του York - Είχε διασυνδέσεις με την εταιρία Essar Holdings
    Sarah Ferguson, Δούκισσα του York – Είχε διασυνδέσεις με την εταιρία Essar Holdings

     



    ΣΧΟΛΙΑ