• LIFE&STYLE

    Όταν οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones έγιναν φαγητό και… ουίσκι!

    ουσκι

    Τα νέα ουίσκι, βασισμένα στη σειρά Game of Thrones


    Τι κι αν η ιστορία της δημοφιλέστερης, έως τώρα, τηλεοπτικής σειράς της ιστορίας, έριξε αυλαία; Τι κι αν ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones προβλήθηκε σχεδόν πριν από δύο μήνες, με απογοητευτικά μάλιστα σχόλια; Η επίδραση της αξεπέραστης σειράς εποχής φαίνεται ότι δεν εξαντλείται και η αγάπη των θαυμαστών για τους πρωταγωνιστές παραμένει ζωντανή.

    Όταν, δε, αυτοί οι θαυμαστές συμβαίνει να είναι μεγάλες επιχειρήσεις ή διάσημοι δημιουργοί, τότε τα πράγματα παίρνουν λίγο πιο μεγάλη διάσταση.

    Έτσι φαίνεται πως έγινε και τώρα, αφού κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα οι ειδήσεις ότι οι διάσημες φιγούρες της ιστορίας του GoT μετατράπηκαν σε φαγητό, αλλά και σε ένα διάσημο ποτό.

    Μια πολύ γνωστή εταιρεία που εμπορεύεται ουίσκι, αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά δύο νέα μπουκάλια από το αγαπημένο ποτό, των οποίων ο σχεδιασμός είναι βασισμένος στην αγαπημένη σειρά της HBO. Τα δύο νέα μπουκάλια της εταιρείας θα φέρουν αντίστοιχα τις ονομασίες «A Song of Ice» και «A Song of Fire».
    ουσκι
    Τα νέα ουίσκι, βασισμένα στη σειρά Game of Thrones

    Το μπουκάλι του πάγου («A Song of Ice») είναι λευκό και απεικονίζει τον ανταρόλυκο του οίκου των Σταρκ. Από την άλλη, το κόκκινο μπουκάλι, αυτό της φωτιάς («A Song of Fire») έχει ως σήμα κατατεθέν τον δράκο από τον οίκο των Ταργκάριεν. Μάλιστα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι τα δύο ποτά προέρχονται από διαφορετικά αποστακτήρια. Πιο συγκεκριμένα, το ουίσκι στο λευκό μπουκάλι παράγεται στο αποστακτήριο Clynelish στη βόρεια Σκωτία, που συνδέεται με τον οίκο του Σταρκ, ενώ το ουίσκι στο κόκκινο μπουκάλι, του οίκου των Ταργκάριεν, προέρχεται από το αποστακτήριο Κάολ Ιλα στο νησί Ίσλεϊ.

    Η εταιρεία έχει, μάλιστα, ήδη κυκλοφορήσει και το διαφημιστικό σποτ για τις δύο νέες σειρές ουίσκι. Τονίζεται, επίσης, πως η διαφορά τους δεν είναι φαινομενική και δεν αρκείται στην εμφάνιση του μπουκαλιού. Αντιθέτως, διευκρινίζεται ότι το ουίσκι στο κόκκινο μπουκάλι έχει διαφορετική γεύση, καθώς διαθέτει άρωμα από μπαχαρικά και κόκκινα φρούτα.

    Τα δύο ουίσκι αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ενώ από τον Οκτώβριο θα προωθηθούν και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Αγαπημένος ήρωας έγινε…πιάτο!

    Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου γίνεται αναφορά στο Game of Thrones σε είδη εστίασης. Αντιθέτως, σχεδόν ταυτόχρονα, ένας από τους κοινώς αγαπητούς ήρωες της σειράς έγινε φαγητό. Ο λόγος για τον Τύριον Λάννιστερ, του οποίου η φιγούρα μετατράπηκε σε ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα για παιδιά. Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και το γευστικό αποτέλεσμα άκρως απολαυστικό.

    got
    O Tyrion από το GoT έγινε φαγητό.

    Η δημιουργία ανήκει στην Laleh Mohmedi, μία food artist από την Αυστραλία και μαμά δύο παιδιών. Η Μοχμέντι έψαχνε να βρει έναν δημιουργικό τρόπο, ώστε να πείσει τα παιδιά της να τρώνε υγιεινά. Αποφάσισε, λοιπόν, να ενώσει το ταλέντο της στη μαγειρική με αυτό στα εικαστικά, δημιουργώντας τελικά ξεχωριστά πιάτα με φαγητά και επιδόρπια, που αναπαριστούν ήρωες από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

    Πέρα όμως από την κουζίνα της, η Laleh Mohmedi «σερβίρει» τις δημιουργίες της και στα social media. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου υπογράφει ως «jacobs_food_diaries», παρουσιάζει τις δημιουργίες της που ενθουσιάζουν τους περίπου 178.000 ακολούθους της.

    Πέρα από τον Τύριον Λάννιστερ, που αποτελείται από πουρέ πατάτας, άγριο ρύζι, αρωματικό ρύζι γιασεμιού, ζυμαρικά, μαρούλι και kale, έχει φτιάξει επίσης το τζίνι του Αλαντίν όπως τον υποδύεται στη νέα ταινία ο Γουίλ Σμιθ, τον Πάτρικ από τον Μπομπ Σφουγγαράκι (σε ένα πιάτο με ψάρι φυσικά), τη Χιονάτη,τον Καρλ Λάγκερφελντ, αλλά και πολλούς ακόμη γνωστούς ήρωες και καλλιτέχνες.

    View this post on Instagram

    GENIE (Will Smith) from ALADDIN Mash potato 🥔 (dyed blue with Blue Spirulina from @rawnice), black bean noodles 🍝 , egg 🥚 yellow capsicum and wild rice Growing up two of my favourite things were Fresh Prince of Bel Air and Disney's Aladdin – so you could imagine my excitement when Disney announced that @willsmith would be playing the Genie in the new @disneyaladdin movie! 🧞‍♂️ Jacob and I were kindly invited by @disneyaunz to watch the preview screening last week (although we turned up the day after 🤦‍♀️ ) and it was AMAZING! I sang (loudly) to the point where Jacob said "I'm going to chew my popcorn really loud so that I can't hear you sing!" 😂 But let me tell you I wasn't the only one singing! 😂 Stone: #Neolith Beton from @cdkstone . . . . #aladdin #foodart #disney #willsmith #usa #uk #disneyfood #genie #food #whpfoodforthought

    A post shared by LALEH MOHMEDI (@jacobs_food_diaries) on



    ΣΧΟΛΙΑ