• LIFE&STYLE

    Οργή για τη σεξιστική διαφήμιση της GAP με πρωταγωνιστές μικρά παιδια

    • NewsRoom
    Gap


    Σάλο έχει προκαλέσει, για ακόμη μια φορά, η γνωστή αλυσίδα ρούχων της Gap. Ο λόγος η νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας, στην οποία προβάλλονται σεξιστικά μηνύματα με πρωταγωνιστές δύο μικρά παιδιά.

    Gap

    Η γνωστή εταιρεία, δέχτηκε δριμύ κριτική για την νέα διαφημιστική της καμπάνια, στην οποία πρωταγωνιστούν δύο μικρά παιδιά διαφορετικού φύλου. Στην επίμαχη διαφήμιση το μικρό αγόρι φοράει ένα t-shirt με το πρόσωπο του Albert Einstein, έχοντας για logo τη φράση “ο μικρός σπουδαστής”, ενώ στην εικόνα του κοριτσιού υπάρχει για logo η φράση “η κοινωνική πεταλούδα”.

    gap ad

    Μάλιστα, στην εικόνα του αγοριού το κείμενο της διαφήμισης λέει “το μέλλον σου ξεκινάει εδώ”, ενώ δίπλα σε αυτή του κοριτσιού υπάρχει η φράση “η συζήτηση στη παιδική χαρά”. Μετά την προβολή της διαφήμισης τα social media “πήραν” φωτιά, ειδικότερα στη Μ. Βρετανία, ενώ οι κριτικοί έκαναν λόγο για μια διαφήμιση με έντονα σεξιστικά μηνύματα.

    Η διαφήμιση, αν και αρχικά στάλθηκε, μέσω email, στους Βρετανούς καταναλωτές, πλέον προβάλλεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

    Οι περισσότεροι χρήστες υποστηρίζουν πως η διαφήμιση προωθεί έντονα στερεότυπα, σε σχέση με το φύλο,  καθώς από τη μια παρουσιάζει το μικρό αγόρι να επιλέγει μια ακαδημαϊκή πορεία ενώ από την άλλη το μικρό κορίτσι φαίνεται να καταπιάνεται μόνο με θέματα κοινωνικά.

     

     

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/afti-eteria-theli-na-svisi-apo-charti-ti-victorias-secret/65463

     

     

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/giati-i-katanalotes-girizoun-tin-plati-stin-gap/43958

     



    ΣΧΟΛΙΑ