• LIFE&STYLE

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτά είναι τα 11 πιο τρομακτικά ατυχήματα

    • NewsRoom


    Μπορεί οι Ολυμπιακοί αγώνες να αποτελούν τη καλύτερη ευκαιρία για να αποδείξουν οι αθλητές τις τεράστιες ικανότητές τους, αλλά συμμετέχοντας σε αυτούς ίσως και να ρισκάρουν. Τα χρόνια αφοσίωσης και προπόνησης είναι αρκετά, όπως και η δόξα που αποκτά ο αθλητής αλλά και η κατάκτηση ενός μεταλλίου μπορεί να κρίνει την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον. Δυστυχώς, όμως το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά ψυχοφθόρο για κάποιους… Ενώ όλοι οι αθλητές στοχεύουν και οδεύουν προς το χρυσό μετάλλιο, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πολύ άτυχοι. Ο Γάλλος αθλητής Samir Ait Said διέλυσε στην κυριολεξία το αριστερό πόδι του, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο αγώνισμα της δοκου, στο πλαίσιο του προγράμματος της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

    athlete 2

    Ο νεαρός αθλητής είχε πολύ άσχημη προσγείωση μετά το άλμα του, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ποδοκνημική. Το πόδι του ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που τόσο ο ίδιος, όσο και όσοι το αντίκρισαν σοκαρίστηκαν στη θέα του.

    athlete 6
    Με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο να βρίσκονται σε εξέλιξη, ρίχνουμε μια ματιά πίσω στο παρελθόν, σε παλαιότερους Ολυμπιακούς αγώνες και σε άτυχες στιγμές, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα θέλανε να έχουν ξεχάσει.

    athlete 34
    Η Ρωσίδα αθλήτρια Kseniia Afanaseva, η οποία έπεσε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο

    Ο Βρετανός αθλητής στίβου, Derek Redmond κατέρρευσε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη, όταν έπαθε τράβηγμα στον ιγνυακό τένοντα του. Ήταν μια από τις πιο σπαρακτικές στιγμές, ενώ ο πατέρας το έτρεξε για να δει το γιο του στη γραμμή τερματισμού.

     

    Η Nastia Liukin μπορεί να κέρδισε μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική στο Πεκίνο, όμως μια ατυχή στιγμή δεν της επέτρεψε να κερδίσει ακόμα μια διάκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

    Το 1998 στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Σεούλ  εκατοντάδες περιστέρια εμφανίστηκαν σαν σύμβολο ειρήνης. Δυστυχώς, τα περιστέρια πέταξαν πάνω από την Ολυμπιακή φλόγα και απανθρακώθηκαν.

    Ο Κουβανέζος αθλητής Angel Valodia Matos χτύπησε τον διαιτητή Chakir Chelbat στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του αγώνα taekwondo, με τον Arman Chilmanov από το Καζακστάν στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο του 2008. Ο αθλητής αποκλείστηκε δια παντός από το άθλημα όπως και ο προπονητής του.

    Ο Γερμανός Stephan Feck ανακάλυψε με σκληρό τρόπο τι σημαίνει να γίνεσαι διάσημος στο διαδίκτυο. Η καταστροφική του βουτιά στο Λονδίνο (τερμάτισε στην 29η θέση) έγινε viral.

    Ο Κουβανός Lazaro Borges είχε μια άτυχη στιγμή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, αφού το κοντάρι του του έσπασε την ώρα που πήγε να κάνει το άλμα.


    Ο Ούγγρος αρσιβαρίστας Janos Baranyai έπαθε εξάρθρωση στον αγκώνα, όταν επιχείρησε να σηκώσει βάρη 148 κιλών. Ο Janos Baranyai κατέρρευσε στο πάτωμα, ουρλιάζοντας από τον πόνο, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το ιατρικό προσωπικό.


    Ο Αμερικανός δύτης Greg Louganis κατά τη διάρκεια της κατάδυσης είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Seoul (1988). Έκανε ράμματα και συνέχισε για το χρυσό μετάλλιο.

    Η Ουγγρικής καταγωγής αθλήτρια Adrienne Nyeste, έπεσε στο πάτωμα από ένα μεγάλο ύψος και όλοι θεώρησαν ότι είναι αναίσθητη. Ευτυχώς συνήλθε, χωρίς κανένα τραυματισμό.

     

    Θυμάστε όταν δίπλα σε έναν παίκτη της Βορείου Κορέας έβαλαν τη σημαία της Νότιας Κορέας; Οι παίκτες της Βορείου Κορέας αποχώρησαν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το γεγονός έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.

    Olympic games

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/anna-korakaki-anti-na-figi-sto-exoteriko-emine-sti-drama-ke-kinigise-oniro-tis-video/66845

     



    ΣΧΟΛΙΑ