• LIFE&STYLE

    Ο Ραλφ Λόρεν χρίστηκε ιππότης της Βρετανίας από τον πρίγκιπα Κάρολο (pics)

    ραλφ λορεν

    Η τελετή απονομής του Ραλφ Λόρεν ως ιππότη της Βρετανίας


    Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας αποφάσισε να τιμήσει τον σχεδιαστή μόδας Ραλφ Λόρεν, αποτίοντάς του τον τίτλο του ιππότη, σε μια τελετή, που διοργανώθηκε για χάρη του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

    Εκπροσωπώντας τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος απένειμε τον τιμητικό τίτλο και το έμβλημα του ιππότη στον Ραλφ Λόρεν, στην ιδιωτική τελετή, που έλαβε χώρα χθες στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στην τελετή, το παρών έδωσε και η οικογένεια του σχεδιαστή.

    Η απόφαση για να του απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος του ιππότη έγκειται στη συνεισφορά του σχεδιαστή στον αμερικανικό και τον αγγλοσαξονικό πολιτισμό, όπως και στην έρευνα κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ και στη Βρετανία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 79χρονος σχεδιαστής μόδας είναι ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής που τιμάται με την υψηλότερη βρετανική τιμητική διάκριση.

    Ο εμβληματικός οίκος μόδας Ραλφ Λόρεν ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια και επιβλήθηκε γρήγορα στους κόλπους της βιομηχανίας της μόδας, ως έξοχος εκπρόσωπος της αμερικανικής αστικής ταυτότητας και του κολεγιακού στιλ. Τα ρούχα του οίκου συχνά παραπέμπουν στο κλασικό, αγγλικό στιλ, ενώ αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι φοριούνται από μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα και οι δούκισσες του Κέμπριτζ και του Σάσεξ.

    Η αξία του οίκου μόδας εκτιμάται σε περισσότερα από 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

    Ο διάσημος σχεδιαστής παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου διευθύνοντος συμβούλου το 2015, σχεδόν 50 χρόνια αφότου άρχισε την επιχείρησή του, σε ένα μικρό γραφείο στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Ωστόσο, ο διάσημος σχεδιαστής παραμένει διευθυντής δημιουργικού και εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας.

    Ο Λόρεν δήλωσε σχετικά με τον τίτλο που του απένειμε το παλάτι, «Είναι τιμή για μένα, την οποία αποδέχομαι ταπεινά, το γεγονός ότι η βασίλισσα μέσω του πρίγκιπα της Ουαλίας, με έχρισε ιππότη. Πάντα αποτελούσαν έμπνευση για μένα η ιστορία, οι παραδόσεις και ο πολιτισμός της Βρετανίας, όπως και η ιστορική σχέση που έχουν οι δύο χώρες. Είναι μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις που λαμβάνω σε αυτή την πολύ ξεχωριστή στιγμή, για τα 50 χρόνια λειτουργίας του οίκου».

    Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του παλατιού, για την απονομή του τιμητικού τίτλου στον σχεδιαστή, τον Νοέμβριο του 2018. Τότε, ο Βρετανός γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη και ο επίτροπος Εμπορίου της βασίλισσας για τη Βόρεια Αμερική, Άντονι Φίλιπσον συνεχάρησαν τον σχεδιαστή για τη σπουδαία σταδιοδρομία του και τον ρόλο του στη σφυρηλάτηση των διατλαντικών πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων.

    Ralph and Ricky Lauren in London, where Mr. Lauren was presented with the knighthood insignia of Honorary Knight…

    Posted by Ralph Lauren on Wednesday, June 19, 2019

    Ο Ραλφ Λόρεν υπήρξε κυρίαρχο πρόσωπο στις εξελίξεις της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας και στο αμερικανικό στιλ επί σχεδόν μισό αιώνα. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες φιλανθρωπικές προσπάθειες, ειδικά στον τομέα της δημόσιας υγείας, στην αντικαρκινική έρευνα και τη θεραπεία του καρκίνου στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, οι οποίες μάλιστα απέδωσαν καρπούς, τους οποίους εισέπραξαν πολλοί πολίτες ανά τον κόσμο.

    Σημειώνεται ότι, άλλοι Αμερικανοί, που έχουν χριστεί ιππότες από τη βασίλισσα είναι οι πρόεδροι Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Ντόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, αλλά και η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.



    ΣΧΟΛΙΑ