• LIFE&STYLE

    Γιάννης Γαλάτης: Το «παλάτι» που σώθηκε από θαύμα και άνοιξε για τους πυρόπληκτους (pics)

    • NewsRoom
    Γιάννης Γαλάτης

    Γιάννης Γαλάτης


    Ο γνωστός Μυκονιάτης σχεδιαστής μόδας Γιάννης Γαλάτης άνοιξε το πολυτελές σπίτι του στη Ραφήνα, για να φιλοξενήσει πυρόπληκτες οικογένειες που έχασαν τη στέγη και τα υπάρχοντά τους στις φονικές πυρκαγιές. Το «παλάτι» του βρίσκεται στη Ραφήνα, ωστόσο, γλίτωσε από τις φλόγες και σώθηκε λόγω της προνοητικότητας μιας καλής του φίλης.

    Ο Γιάννης Γαλάτης ήδη έχει προσφέρει στέγη σε μια οικογένεια πυρόπληκτων που έμενε στην περιοχή και που έχασε την κατοικία της στις φωτιές, ενώ έχασε και ένα μέλος της, το οποίο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων δεν τα κατάφερε. «Με όλη μου την καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής», δήλωσε ο ίδιος στην «Espresso», ενώ περιέγραψε το πώς έμαθε για τις πυρκαγιές και την απόφασή του να ανοίξει το σπίτι του στη Ραφήνα.

    «Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού, τον κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη και δεν έχει πού να μείνει. Έτσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν της γιο να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς. Δυστυχώς, χτες τη χάσαμε. Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο μέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα τη γνώριζα πολλά χρόνια, ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδελφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου…», λέει.

    «Γύρω στις 4 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε λέγοντάς μου φοβισμένη: “Γιάννη, θα καούμε! Η φωτιά είναι τώρα στο Νταού Πεντέλης, αλλά με την κατεύθυνση του ανέμου βλέπω να φτάνει ως εμάς. Κάτι πρέπει να κάνουμε’’. Επί τέσσερις ώρες ο Κώστας με τη βοήθεια της Σταύριας και μιας οικογένειας Αλβανών, που μένει δίπλα μας, κατάβρεχαν το σπίτι. Τελικά, ο άνεμος σταμάτησε όταν η φωτιά κόντευε να φτάσει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα μπροστά από το σπίτι μου. Αυτό το λες και θαύμα…», υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι κάηκε μόνο η σημαία που βρισκόταν στην εκκλησία.

    Το πολυτελές σπίτι στη Ραφήνα

    Πρόκειται για μια κατοικία 1.680 τ.μ., η οποία αποπνέει γούστο, στυλ, προσωπικότητα, ζεστασιά, φιλοξενία και απλή πολυτέλεια. Είναι διακοσμημένη με σπάνια και πανάκριβα έπιπλα, χαλιά και έργα τέχνης, πολλά από τα οποία είναι δώρα από τους διεθνούς φήμης σταρ τους οποίους έχει φιλοξενήσει, μεταξύ των οποίων η πριγκίπισσα Σοράγια, ο καρδιοχειρουργός Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο βιολιστής Γεχούντι Μενουχίν, οι ηθοποιοί Τζούλι Κρίστι, Τζιν Σίμπεργκ κ.ά.

    Το «παλάτι» του Έλληνα σχεδιαστή άρχισε να δημιουργείται πριν από 35 χρόνια, όταν ο ιδιοκτήτης του αγόρασε το πρώτο από τα επτά οικήματα που διαθέτει σήμερα. Ποια είναι αυτά; Το «Χειμαδιό» με τις λεμονιές, το «Σαλέ» με τη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων και το garden room, το οποίο είναι γεμάτο με δέντρα και φυτά εσωτερικού χώρου.

    Το «Συλλεκτικό», πρώην γκαράζ που έχει μετατραπεί σε χώρο όπου εκτίθενται οι πίνακές του και διατίθεται δωρεάν για εκθέσεις σε εικαστικούς καλλιτέχνες. Το «Σπίτι του Τσίλερ», ένας νεοκλασικός χώρος, όπου τώρα μένει η κυρία Σταύρια με τον άντρα της.

    Το «Προσωπικό σπίτι», μια τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων με εσωτερική σκάλα, όπου λάμβαναν χώρα οι επιδείξεις του Γιάννη Γαλάτη, το «Σπίτι της οικογένειας», όπου μένουν κατά καιρούς τα συγγενικά του πρόσωπα και σήμερα φιλοξενείται η πυρόπληκτη οικογένεια, και ο «Ξενώνας», που διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες με μπάνια και κουζίνα κι έχει φιλοξενήσει τους VIP φίλους, οι οποίοι έρχονταν στην Ελλάδα κι έκαναν μια στάση στη Ραφήνα προτού φύγουν για τη Μύκονο και τ’ άλλα νησιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ραγίζει» καρδιές ο επικήδειος για την Χρύσα Σπηλιώτη από την Αννέτα Παπαθανασίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Κέρκυρα ο πρώην εμίρης του Κατάρ με ένα από τα ακριβότερα σκάφη του κόσμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα σοκαριστική περιγραφή από το Μάτι: «Μαμά δεν μπορώ να πάρω ανάσα» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ