• LIFE&STYLE

    Νταϊάνα: Η “αντισυμβατική” πριγκίπισσα που εξόργισε πολλάκις το παλάτι

    • NewsRoom


    Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη των Βρετανών αλλά και ολόκληρου του κόσμου γιατί πάνω από όλα ήταν άνθρωπος, θέτοντας πρώτα τα καθήκοντά της ως μητέρα αλλά και γυναίκα, παρά ως πριγκίπισσα.

    Χιλιάδες ιστορίες έχουν γραφτεί για τις περιπτώσεις που εξόργισε το στέμμα και η αλήθεια είναι πως η Νταϊάναυπήρξε μια αντισυμβατική πριγκίπισσα.

    Πολλές φορές λειτούργησε εκτός πρωτοκόλλου και τα παραδείγματα είναι πολλά.

    1. Έστειλε τα παιδιά της σε σχολείο. Στις βασιλικές οικογένειες είθισται η επιμόρφωση των παιδιών να γίνεται εντός του παλατιού από επιλεγμένους εκπαιδευτικούς. Αντιθέτως η Νταϊάνα έστειλε τον Ουίλιαμ και τον Χάρι σε κανονικό σχολείο. Το παράδειγμά της ακολούθησε και η Κέιτ Μίντλετον.
    2. Τα ρούχα. Πολύ συχνά έβγαινε από τα στερεότυπα που της όριζαν σεμνοτυφία στο ντύσιμο και δεν δίσταζε να δείχνει τους ώμους ή και τα πόδια της φορώντας ρούχα που θεωρούνταν αρκετά… τολμηρά για το παλάτι.
    3. Σε μία ακόμη παραβίαση του βασιλικού πρωτοκόλλου, η Νταϊάνα αρνείται να φορέσει γάντια, για να είναι πιο κοντά στους ανθρώπους.
    4. Τα νύχια. Δεν αρκούνταν στο απλό διάφανο όπως της όρισε το παλάτι αλλά επέλεγε να βάλει και χρώματα. Κάτι αντίστοιχο κάνει σήμερα η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν.
    5. Ήταν ανοιχτή με τα media. Μάλιστα σε μια συνέντευξη που είχε κρατήσει κρυφή από το παλάτι, στο BBC, είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα με τον γάμο της, για την Καμίλα Πάρκερ και όλα όσα συνέβαιναν στη ζωή της. Μίλησε ακόμη για ψυχικές διαταραχές και για τη βουλιμία από την οποία έπασχε. Eίχε ακόμη γίνει 3 φορές πρωτοσέλιδο στη Vogue.
    6. Επέλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων, χωρίς να είναι custom made ως είθισται στη βασιλική οικογένεια.
    7. Tα στιγμιότυπα που την δείχνουν να σφίγγει το χέρι ασθενών του AIDS το 1987, σε μία εποχή που η ασθένεια γεννούσε ακόμη φόβο και προκαταλήψεις, έμειναν στην ιστορία.



    ΣΧΟΛΙΑ