• LIFE&STYLE

    Τι έκαναν αυτοί οι 7 διάσημοι και επιτυχημένοι άνθρωποι στα 25 τους; (pics)

    διάσημοι στα 25 τους


    Το μέτρο και η πορεία προς την επιτυχία του καθενός είναι διαφορετικά. Για μερικούς είναι κάτι γραμμικό, άλλοι συναντούν περισσότερες ανατροπές, στροφές και προσκρούσεις στην πορεία. Παρακάτω θα δείτε πώς επτά πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι από διάφορους τομείς, έχτισαν την καριέρα τους και ξεκίνησαν μια θαυμαστή πορεία στο κομμάτι που τους ενδιέφερε. Η ηλικία των 25 ετών, είναι ίσως ένα κομβικό σημείο. Πολλοί από αυτούς είχαν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα απ’ ό,τι φαίνεται!

    1. Ο Jeff Bezos, o πλουσιότερος πλέον άνθρωπος στον κόσμο, έφτιαχνε λογισμικά για τράπεζες

    Στα 24 του ο μελλοντικός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, πήγε να εργαστεί στην τράπεζα Bankers Trust, αναπτύσσοντας επαναστατικό λογισμικό για τα τραπεζικά ιδρύματα εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον “Jeff Bezos: ο ιδρυτής της Amazon.com” από τον Ann Byers. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε ο νεότερος αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    2. Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, έλαβε δημόσια την εταιρεία του και έγινε εκατομμυριούχος.

    Μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης, τον Δεκέμβριο του 1980, η Apple Computer είχε αξία αγοράς 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τους συνιδρυτές της πλούσιους άνδρες. Ο Jobs, ένας από τους τρεις συνιδρυτές, ήταν 25 ετών. Αργότερα είπε στον βιογράφο Walter Isaacson, ότι έκανε τότε μια υπόσχεση να μην αφήσει ποτέ χρήματα να καταστρέψουν τη ζωή του.

    3. Το Facebook του Mark Zuckerberg ανέβαινε συνεχώς και είχε μόλις “χτυπήσει” 300 εκατομμύρια χρήστες.

    Ο Zuckerberg είχε δουλέψει σκληρά στο Facebook για πέντε χρόνια, μέχρι που έγινε 25 ετών. Σε εκείνο το έτος, το 2009, η εταιρεία του άρχισε να αποκτά πολλά χρήματα και “χτύπησε” 300 εκατομμύρια χρήστες. Ήταν ενθουσιασμένος τότε! Την επόμενη χρονιά είχε τον τίτλο “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το περιοδικό Time.

    4. Η συγγραφέας J.K. Rowling σκέφτηκε την ιδέα της σειράς βιβλίων “Harry Poter”, ενώ ήταν σε ένα τρένο.

    Ήταν 25 ετών όταν εμπνεύστηκε τον “Harry Poter” κατά τη διάρκεια ενός τετράωρου ταξιδιού στο τρένο το 1990. Άρχισε να γράφει το πρώτο βιβλίο εκείνο το βράδυ, αλλά χρειάστηκε χρόνια για να τελειώσει. Ενώ εργαζόταν ως γραμματέας στο γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο, αποχώρησε και επικεντρώθηκε στο γράψιμο για τα επόμενα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, παντρεύτηκε, έκανε μια κόρη, χώρισε και διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη πριν ολοκληρώσει τελικά το βιβλίο το 1995. Εκδόθηκε το 1997.

    5. Η πρώτη κυρία των αμερικανικών εκπομπών, η Oprah Winfrey, παρουσίαζε ένα talk show στη Βαλτιμόρη.

    Σύμφωνα με τη Huffington Post, η Winfrey απολύθηκε από το δελτίο ειδήσεων των 6 μ.μ. στο κανάλι WJZ-TV του Βαλτιμόρη το 1977 σε ηλικία 23 ετών. Το 1978, η 24χρονη Winfrey προσλήφθηκε για να παρουσιάσει το talk show “People Are Talking” του WJZ . Εκεί παρουσίασε και την τοπική έκδοση του “Dialing for Dollars”. Παρέμεινε στη Βαλτιμόρη σε όλη τη δεκαετία των 20 της, μέχρι που μετακόμισε στο Σικάγο το 1983 για να παρουσιάσει το “Α.Μ. Chicagο” για την WLS-TV.

    6. Ο Rapper Jay Z είχε ήδη μπει στη μουσική σκηνή της rap, αλλά ήταν σχετικά άγνωστος.

    Ο ράπερ μεγάλωσε σε ένα έργο στέγασης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και έγινε γνωστός ως “Jay Z” στην ηλικία των 20 ετών. Τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε μαζί με διάφορους άλλους ράπερς, αλλά “παρέμεινε σχετικά ανώνυμος” μέχρι να ιδρύσει την δισκογραφική εταιρία Roc-A-Fella Records σε ηλικία 27 ετών με δύο άλλους φίλους. Την ίδια χρονιά, ο Jay Z κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, “Reasonable Doubt”.

    7. Ο σχεδιαστής μόδας Ralph Lauren ήταν βοηθός πωλήσεων στο Brooks Brothers.

    Ο Ralph Lauren γεννήθηκε ως Ralph Lifshitz στο Bronx της Νέας Υόρκης, αλλά άλλαξε το όνομά του στην ηλικία των 15 ετών. Συνέχισε να σπουδάζει στο Baruch College και υπηρέτησε στο στρατό μέχρι την ηλικία των 24 ετών, που άρχισε να εργάζεται για τους Brooks Brothers. Στα 26, ο Lauren αποφάσισε να σχεδιάσει μια ευρεία συλλογή ευρωπαϊκού στυλ, η οποία τελικά οδήγησε σε μια ευκαιρία συνεργασίας με τον Neiman Marcus. Το επόμενο έτος, ξεκίνησε τη μάρκα “Polo”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε διάσημοι που έχουν λιτή ζωή και δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά celebrities που δεν ξέραμε ότι έχουν τόσο υψηλό IQ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Jeff Bezos, CEO του Amazon, είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ