• LIFE&STYLE

    Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτή την Κυριακή

    Νιάρχος


    Βρισκόμαστε στην καρδιά του Σεπτέμβρη και όλοι έχουμε μπει λίγο-πολύ στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα σχολεία έχουν ανοίξει, ο κόσμος έχει επιστρέψει στις δουλειές του και η “νέα σεζόν” έχει ξεκινήσει δυναμικά. Αυτό που μένει ίδιο, είναι οι αμέτρητες εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να περευρεθεί κανείς, τα καλλιτεχνικά δρώμενα – που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην άνθησή τους – και οι διάφορες συνηθισμένες ή μη προτάσεις για έξοδο.

    Παρακάτω σας παραθέτουμε τέσσερις ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να περάσετε την Κυριακή σας (17 Σεπτεμβρίου 2017), όμορφα, δημιουργικά και δωρεάν!

    1. Οι φίλοι μας τα βιβλία

    46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο: Αύριο είναι η τελευταία μέρα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με μια πληθώρα πολιτστικών φορέων.  Στον πανέμορφο και καταπράσινο χώρο του Ζαππείου, έχει κανείς την ευκαιρία να ανακαλύψει, να ξεφυλλίσει και να αγοράσει βιβλία διαφόρων ειδών και να παρακολουθήσει τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο.

    Ώρες λειτουργίας:
    Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    αφίσα φεστιβάλ βιβλίου

    2. Φθινοπωρινό σινεμά

    Προβολή δύο κινηματογραφικών ταινιών στο Χυτήριο: Μοιάζει με θερινό σινεμά, αλλά μιας και είμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη, ας το χαρακτηρίσουμε φθινοπωρινό. Ο χώρος τέχνης και πολιτισμού Χυτήριο στην περιοχή του Κεραμεικού, πραγματοποιεί προβολές σημαντικών έργων του κινηματογράφου. Αυτή την Κυριακή όσοι παρευρεθούν στην όμρφη αυλή του, θα παρακολουθήσουν την περίφημη “Νοσταλγία” του Αντρέι Ταρκόφσκι και, αμέσως μετά, τους “Δώδεκα ενόρκους” του Σίντνεϊ Λιούμετ.

    Νοσταλγία – 20.00
    Δώδεκα ένορκοι – 22.30

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Χυτήριο

    3. Εικαστικός Κήπος

    Έκθεση “Ο Κήπος Βλέπει” στον Κήπο του Μεγάρο Μουσικής: Υπό τον τίτλο “Ο Κήπος βλέπει”, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής γεμίζει με τα έργα 26 διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών. Η πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση αποτελείται από εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα σε περίπου 90 διαφορετικά σημεία του Κήπου και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή.

    Έως 17 Σεπτεμβρίου 2017: 12:00 – 24:00

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    Ο Κήπος βλέπει

    4. Μουσική στο Πάρκο

    Συναυλία των Leon of Athens & Fonέs+ στο ΚΠΙΣΝ: Άλλη μια εκδήλωση σε ένα φυσικό περιβάλλον, με θέα τα αστέρια. Ο Leon of Athens έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για μία συναυλία διαφορετική, παρουσιάζοντας τα νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του Xenos, ενώ στο πλάι του θα έχει τη χορωδία Fonέs+. Η δράση είναι μέρος των Music Escapades, της ενότητας του ΚΠΙΣΝ που παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.

    ΞΕΦΩΤΟ: 20:30

    Περισσότερες πληροφορίες εδώ

    συναυλία Leon of Athens

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μη χάσετε το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από 1 έως 17 Σεπτεμβρίου!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επτά κρυμμένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας – Σε στοές, ψαγμένα στενά, κρυφούς κήπους



    ΣΧΟΛΙΑ