• LIFE&STYLE

    Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι θα γίνετε επιτυχημένοι στη ζωή σας


    Τείνουμε να υποτιμούμε τους εαυτούς μας. Παρατηρούμε τους CEOs ή ανθρώπους με δισεκατομμύρια στην τράπεζα και τους θεωρούμε επιτυχημένους. Η επιτυχία δεν αφορά μόνο το χρήμα, την εξουσία και τη φήμη. Η προσωπική εκπλήρωση και το να δημιουργήσεις αντίκτυπο σε κάτι, μετράνε επίσης. Αν ακολουθήσετε τα πάθη σας, αν αποκτήσετε γνώσεις και αν σφυρηλατήσετε σταθερές σχέσεις, πιθανόν να είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε σπουδαία πράγματα.

    Συγκεντρώσαμε παρακάτω μια σειρά από ενδείξεις, βασισμένες στην έρευνα και τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, που αποδεικνύουν ότι θα γίνετε επιτυχημένοι άνθρωποι, ακόμη κι αν εσείς δεν αισθάνεστε έτσι.

    1. Ψάχνετε πάντα για έναν καλύτερο τρόπο να κάνετε τα πράγματα

    Έχετε κολλήσει στο παρελθόν ή κοιτάτε προς το μέλλον; Ο John Sculley, πρώην CEO της Apple και πρόεδρος της Pepsi, ανέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ότι πάντοτε έκανε στον εαυτό του ερωτήσεις όπως “Γιατί γίνεται αυτό;”. Είπε ότι η επιτυχία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προθυμία “να λύσεις ένα πρόβλημα με έναν τρόπο που ποτέ δεν έχει λυθεί πριν”.

    2. Έχετε ένα όραμα για το είδος της ζωής που θέλετε να ζήσετε

    Όπως δήλωσε ο Nathaniel Koloc, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ReWork, αντί να αναρωτηθείτε “Ποια δουλειά θέλω;”, θα πρέπει να αναρωτηθείτε “Ποια ζωή θέλω;”. Και πώς αυτή ταιριάζει στην ευρύτερη εικόνα; Ακόμα κι αν έχετε όραμα μόνο για το επόμενο έτος, σύμβουλος καριέρας Jenny Blake σας συνιστά να σκεφτείτε ερωτήσεις όπως: “Ποια είναι η ιδανική μέρα για μένα;” και “Με τι είδους άτομα θέλω να συναναστραφώ ή συναντηθώ;”

    3. Είστε ανοιχτοί στην αποτυχία

    Ο Galloway λέει ότι οι τέσσερις μεγάλοι τεχνολογικοί τιτάνες – η Apple, η Google, το Facebook και το Amazon – είναι ανοιχτοί στην περιστασιακή αποτυχία, αν αυτό σημαίνει ότι προσπαθούν για κάτι καινούργιο. Εάν θέλετε να έχετε επιτυχία στη δική σας καριέρα, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

    4. Βρίσκετε χρόνο κάθε μέρα για να μάθετε κάτι

    Θα πρέπει να διαθέσετε ένα μέρος του χρόνου σας στην ανάγνωση ή την έρευνα ή σε κάτι που θα επεκτείνει τους ορίζοντές σας. Ο Beth Comstock, πρώην αντιπρόεδρος της General Electric, συνιστά να αφιερωθεί το 10% κάθε εργάσιμης ημέρας σε αυτές τις δραστηριότητες. Όπως έχει αναφέρει: “Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πείτε στους ανθρώπους είναι: Βρείτε χρόνο και χώρο για να ανακαλύψετε κάτι. “

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις τρόποι που θα κάνουν τους άλλους να σας συμπαθήσουν χωρίς να πείτε λέξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10+1 χαρακτηριστικά των βαρετών ανθρώπων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθείς στους άλλους



    ΣΧΟΛΙΑ