• LIFE&STYLE

    Τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε οι γυναίκες στους άντρες

    zevgari-rantevou


    Οι πρώτες γνωριμίες δεν είναι καθόλου υπερεκτιμημένες. Ναι, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες η πορεία της σχέσης ήταν εντελώς διαφορετική από την (αρνητική) πρώτη γνωριμία, αλλά είναι πολύ λίγες. Συνήθως, η πρώτη εντύπωση που αποκτούμε για κάποιον/α δρομολογεί και την άποψη που θα έχουμε στη συνέχεια, όπως και τη μεταξύ μας σχέση.

    Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, προσέχουν ιδιαίτερα κάποια στοιχεία κατά την πρώτη επαφή. Είτε αυτή είναι ραντεβού, είτε τυχαία γνωριμία, είτε γνωριμία σε κοινή παρέα, το κάθε φύλο αλλά και ο καθένας ξεχωριστά ως προσωπικότητα, κοιτάζει και “μελετά” μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Επομένως, είναι πολύ σημαντική η πρώτη εντύπωση.

    Αυτά είναι τα πέντε στοιχεία στα οποία δίνουν προσοχή οι περισσότερες γυναίκες:

    woman- laughing

    1. Η συνολική εμφάνιση
    Η συνολική εικόνα είναι κάτι που βλέπουν όλοι οι άνθρωποι όταν γνωρίζονται μεταξύ τους. Χωρίς να προσέχουν κάτι συγκεκριμένο, παρατηρούν γενικά τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους – ειδικά αν είναι σχετικά μακριά: περπάτημα, ύψος, ντύσιμο, σώμα, στυλ, ανάστημα, τον γενικότερο “αέρα” που αποπνέει και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει η συνολική μας εμφάνιση.

    2. Το πρόσωπο
    Προφανώς και θα παρατηρήσουμε το πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου που γνωρίζουμε. Έτσι κι αλλιώς, όταν δύο άνθρωποι μιλάνε και βρίσκονται σε επαφή, κοιτάζονται μεταξύ τους. Πέρα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου, θα παρατηρήσει τις εκφράσεις, τους μορφασμούς και τον τρόπο που μιλάς. Αυτό και το ν.1 αποτελούν στοιχεία της φυσικής έλξης, η οποία καλώς ή κακώς παίζει το ρόλο της.

    3. Ο τρόπος χαιρετισμού
    Ο τρόπος με τον οποίο θα χαιρετηθείτε στην πρώτη γνωριμία -και πριν και μετά- έχει σημαντική θέση. Ανάλογα με το πώς και το πόσο γνωρίζεστε, έτσι θα γίνει και ο χαιρετισμός σας. Δηλαδή, είτε με μια καλή (ούτε αδιάφορη ούτε πολύ δυνατή) χειραψία αν συστήνεστε εκείνη την ώρα, είτε με σταυρωτά φιλιά αν έχετε ήδη μια πρώτη επαφή. Σίγουρα όχι πολύ κοντά στην περίπτωση που δεν υπάρχει οικειότητα.

    4. Η συζήτησή σας
    Στη σημείο αυτό είναι που η προσωπικότητα το καθενός βρίσκει πρόσφορο έδαφος να ξεδιπλωθεί και να μεγαλουργήσει. Είναι η στιγμή που θα δείξεις τον χαρακτήρα σου και θα αναδείξεις τις πτυχές του εαυτού σου. Όχι με υπεροψία, ούτε με ηττοπάθεια. Σε φυσιολογικά πλαίσια, με σοβαρότητα όπου χρειάζεται και με χιούμορ όπου αρμόζει. Δείξε αυτό που είσαι, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν αρκεί η φυσική έλξη.

    5. Η συμπεριφορά προς τους γύρω
    Η υπέροχη συμπεριφορά σου απέναντί της δεν έχει καμία σημασία αν η συμπεριφορά σου προς τον υπόλοιπο κόσμο που σας περιτριγυρίζει είναι άσχημη: είτε πρόκειται για το προσωπικό ενός μαγαζιού στο οποίο είστε, είτε για φίλους και γνωστούς που βρίσκονται στην παρέα. Δεν αρκεί να είσαι σωστός και ευγενικός μόνο μαζί της, καθώς αυτό θα ισοδυναμεί με μια ψεύτικη προσωπικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ