• LIFE&STYLE

    Sex Museums: Tα 6 καλύτερα του κόσμου


    Έχουμε δει και επισκεφτεί διάφορα μουσεία: αρχαιολογίας, ιστορίας, επιστήμης, φυσικής και πολλά άλλα. Τα παρακάτω μουσεία, όμως, είναι μοναδικά στο είδος τους και σίγουρα μια επίσκεψη αποτελεί ενδιαφέρουσα εμπειρία. Όπως από όλα τα υπόλοιπα παίρνουμε σημαντικές γνώσεις, έτσι κι εδώ. Μόνο που θα είναι λίγο πιο ερωτικές…

    Δείτε παρακάτω 7 από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία του σεξ στον κόσμο κι αν ποτέ βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις χώρες, μην διστάσετε να κάνετε μια επίσκεψη.

    1. Antique Vibrator Museum, Σαν Φρανσίσκο
    Αν βρεθείς στο μουσείο Antique Vibrator Museum του Σαν Φρανσίσκο που διαθέτει και sex shop, το Good Vibrations στην Polk Street, θα δεις ότι επικρατούν οι δονητές. Τα “αντικείμενα” στη συλλογή του μουσείου χρονολογούνται από τα τέλη του 1800 μέχρι τη δεκαετία του ’70 και υπάρχουν πάρα πολλά είδη ηλεκτρικών δονητών. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, στις αρχές του 1900 οι γιατροί συνιστούσαν τη χρήση τους σχεδόν για διάφορες γυναικείες ασθένειες.
    sexmuseum

    2. Erotic Heritage Museum, Λας Βέγκας
    Πρόκειται για το μεγαλύτερο “Sex Museum” του πλανήτη και βρίσκεται, φυσικά, στο περιβόητο Λας Βέγκας και είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι δημιουργήθηκε, αρχικά, με τη συνεργασία ενός ιεροκήρυκα και ενός πορνογράφου. Το Μουσείο είναι, επίσης, διαθέσιμο για ειδικές εκδηλώσεις και φιλοξενεί το μοναδικό θέατρο Eros Chapel. Τα θεάματα που εκτελούνται εκεί είναι άκρως ενδιαφέροντα και το ένα από τα πιο δημοφιλή είναι η πορνό παρωδία του Star Wars.
    sexmuseum

    3. Museum of Sex, Νέα Υόρκη
    Παρουσιάζει την ιστορία, την εξέλιξη και την πολιτισμική σημασία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Περιλαμβάνει ργα τέχνης, φωτογραφίες, ρουχισμό και κοστούμια, τεχνολογικές εφευρέσεις και, επιπλέον, στεγάζει μια ερευνητική αλλά και μια πολυμεσική βιβλιοθήκη. Μπορείς να μάθεις για φαντασιώσεις και φετίχ, για την ιστορία του πορνό, ακόμη και για τη σεξουαλική δραστηριότητα των ζώων.
    sexmuseum

    4. Sex Machines Museum, Πράγα
    Είναι το μοναδικό μουσείο-σεξ στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στα σεξουαλικά “μηχανήματα”. Οι συλλογές του που περιλαμβάνουν αμέτρητα και παράξενα “αντικείμενα” έχουν ως φόντο τους κόκκινους τοίχους που παραπέμπουν στο έρωτα. Επίσης, μια ακόμη ιδιαιτερότητά του, είναι το “The Old Erotic Cinema”, δηλαδή άιθουσα σινεμά όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει παλιές πορνό ταινίες.
    sex museum

    5. MusEros, Αγία Πετρούπολη
    Είναι το πρώτο ερωτικό μουσείο της Ρωσίας και η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός ότι κάνει μια ανασκόπηση στη σεξουαλικότητα των μοναρχών και φέρνει στο φως όλα τα ερωτικά μυστικά ανθρώπων της εξουσίας. Μπορεί να δει κανείς τα sex toys που χρησιμοποιούσε η αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β’ και πολλά άλλα σύγχρονα και ιστορικά αντικείμενα.
    sexmuseum

    6. Red Light Secrets Museum of Prostitution, Άμστερνταμ
    Αυτό το μουσείο είναι πολύ καινούργιο, αφού άνοιξε μόλις το 2014, και στεγάζεται στον χώρο ενός παλιού οίκου ανοχής. Παρουσιάζει την ιστορία των “Κόκκινων Φαναριών” μιας και το Άμστερνταμ, χάρη στο μεγάλο του λιμάνι, σχετίζεται με το αρχαιότερο επάγγελμα ήδη από το 1300. Το μουσείο εστιάζει από 2000 και μετά, αφότου έγιναν νόμιμοι οι οίκοι ανοχής και περιλαμβάνει εκθέσεις καλών τεχνών με πόρνες ζωγραφισμένες από πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες.
    sexmuseum



    ΣΧΟΛΙΑ