• LIFE&STYLE

    Πώς να μάθετε 7 εύκολες δεξιότητες σε μία μόνο βδομάδα και να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας


    Στην ομιλία του TEDx του 2013, “Οι πρώτες 20 ώρες”, ο συγγραφέας και επιχειρηματικός εμπειρογνώμονας Josh Kaufman, κατέρριψε τον μύθο ότι η μάθηση νέων δεξιοτήτων απαιτεί πολύ χρόνο. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, λέει ο Kaufman, είναι πραγματικά μια διαδικασία μόνο 20 ωρών.

    Χωρίζεται σε κομμάτια δύο ή τριών ωρών, οπότε η πρακτική αυτή μπορεί να πάρει μόνο μια βδομάδα. Μια βδομάδα, λοιπόν, αρκεί για να μάθετε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δεξιότητες. Δείτε ένα δείγμα επτά εξ αυτών και επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει, εντυπωσιάζοντας τους γύρω σας:

    1. Μάθετε να παίζετε ένα τραγούδι σε ένα μουσικό όργανο
    Η μουσική θεωρία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, αλλά μια εβδομάδα έχει αρκετό χρόνο για να μάθετε ένα μόνο τραγούδι σε μια ακουστική κιθάρα ή στο αρμόνιο. Ο Karan Babar, μάλιστα, προτείνει την επιλογή ενός κάπως σπάνιου οργάνου, εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε περισσότερο τους άλλους.

    κύβος του ρούμπικ

    2. Μάθετε να λύνετε τον κύβο του Rubik
    Οι άνθρωποι που είναι ειδικοί και λύνουν κύβους Rubik πολύ γρήγορα, μερικές φορές σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα,θα σας πουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το τόσο ιδιαίτερο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ένα σύνολο αλγορίθμων ή στροφές μοτίβων που προσανατολίζουν κομμάτια του κύβου. Η απομνημόνευση της σειράς αυτών των στροφών, μπορεί να γίνει εκπληκτικά γρήγορα. Ένας αρχάριος θα μπορούσε εύκολα να λύσει έναν κύβο Rubik σε λιγότερο από δύο λεπτά, αν εξασκηθεί μια εβδομάδα.

    3. Μάθετε να λέτε μια ωραία ιστορία
    Η αφήγηση μιας ιστορίας είναι μια δεξιότητα όπως και κάθε άλλη: υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε και λάθη που πρέπει να αποφύγετε, για να το κάνετε με επιτυχία. Οι μεγαλύτεροι αφηγητές αιχμαλωτίζουν το κοινό λέγοντας αυθεντικές ιστορίες που προσφέρουν μια υπόσχεση, εξηγεί ο συγγραφέας και ο επιχειρηματίας SethGodin. Οι ιστορίες έχουν δράμα και πλοκή, έχουν μια κατάληξη. Επίσης, είναι σημαντικό για τους καλούς αφηγητές να ξέρουν πότε να τελειώσουν.

    γλώσσες

    4. Μάθετε να μιλάτε μια νέα γλώσσα (κάποια βασικά πράγματα)
    Οι άνθρωποι που μιλούν πολλές γλώσσες ονομάζονται πολύγλωσσοι. Ειδικά τώρα, που υπάρχει η καθημερινή πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορείτε πανεύκολα, γρήγορα και πολλές φορές δωρεάν, να μάθετε έστω τα βασικά στοιχεία μιας νέας γλώσσας.

    5. Μάθετε να μαγειρεύετε ένα εκπληκτικό πιάτο
    Το να μαγειρεύεις για άλλους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό βοηθάει το να έχετε ένα τουλάχιστον πιάτο που να είναι η “σπεσιαλιτέ” σας. Πολλά πιάτα ζυμαρικών μπορούν να μαθευτούν χωρίς μεγάλη δυσκολία, υπό τον όρο ότι η σάλτσα είναι καλά καρυκευμένη και γευστική. Συνδυάστε συμπληρωματικά κι ένα κρασί και θα έχετε ένα εντυπωσιακό γεύμα για να σερβίρετε.

    6. Μάθετε να απομνημονεύετε κάτι 
    Οι εντυπωσιακές δεξιότητες δεν είναι πάντοτε πρακτικές. Οι εμπειρογνώμονες μνήμης θυμούνται μεγάλες διαδοχές λέξεων ή αριθμών. Μπορείτε να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και να ξοδεύετε κάθε μέρα λίγο χρόνο, ώστε να το απομνημονεύσετε.

    ζογκλερ

    7. Μάθετε ταχυδακτυλουργικά ή ζογκλερικά
    Ακόμα κι αν έχετε σοβαρές αμφιβολίες για τον συντονισμό των χεριών σας, τα ζογκλερικά είναι εφικτά. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε σε μια εβδομάδα, είναι να ξεκινήσετε με δύο μπάλες και να συνεχίσετε με πρακτική εξάσκηση. Επίσης, μέσα από το διαδίκτυο μπορείτε να μάθετε ένα σωρό ταχυδακτυλουργικά και να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθείς στους άλλους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να σκεφτείτε 20 επιχειρηματικές ιδέες σε 10 λεπτά, σύμφωνα με έναν CEO



    ΣΧΟΛΙΑ