• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο επιχειρηματίας Πιέρ Μπερζέ, ο σύντροφος του Yves Saint Laurent (video)

    • NewsRoom
    Πιέρ Μπερζέ


    Ο επιχειρηματίας και μαικήνας Πιέρ Μπερζέ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, μετά από «μακρά ασθένεια», όπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα Pierre Bergé – Yves Saint Laurent.

    «Το Ιδρυμα Pierre Bergé – Yves Saint Laurent, Paris και το Ιδρυμα Jardin Majorelle, Marrakech ανακοινώνουν με βαθειά λύπη τον θάνατο του προέδρου και ιδρυτή τους Πιέρ Μπερζέ, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 05:39, στην κατοικία του στο Saint-Rémy-de-Provence», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Συνιδρυτής και επικεφαλής επί 40 χρόνια του Οίκου Υψηλής Ραπτικής Yves Saint Laurent, πρόεδρος του δσ του ομίλου της εφημερίδας Le Monde, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γκέη και φανατικός υποστηρικτής του πρώην προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, ο Πιέρ Μπερζέ είχε προσβληθεί από μυοπάθεια.

    Ο Μπερζέ γεννήθηκε στο γαλλικό νησί Ολέρον τον Νοέμβριο του 1930 και γνώρισε τον Υβ Σεν Λοράν το 1958. Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και το 1961 αποφάσισαν να ιδρύσουν το γνωστό οίκο μόδας. Μαζί ανέδειξαν τo brand σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα του κόσμου και, παρότι χώρισαν το 1976, παρέμειναν φίλοι και συνεργάτες μέχρι το θάνατο του γνωστού μόδιστρου.

    Στη Γαλλία, ο Μπερζέ είχε τεράστια επιρροή και στήριζε με πάθος τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, δώρησε μέρος της περιουσίας του σε ερευνητικά κέντρα που αναζητούσαν θεραπεία για το AIDS.

    Η σχέση του με τον μόδιστρο

    Για πολλά χρόνια, ο Μπερζέ ήταν το δεξί χέρι του γνωστού μόδιστρου αλλά και συνεταίρος του. Με τη βοήθεια του Μπερζέ, αλλά και την επιμονή του, ο Υβ Σεν Λοράν έγινε ο διάδοχος του Κριστιάν Ντιόρ στην υψηλή ραπτική της Γαλλίας.

    Παρότι είχαν χωρίσει, ο Μπερζέ και ο Υβ Σεν Λοράν ένωσαν τις ζωές τους με σύμφωνο συμβίωση πριν το θάνατο του μόδιστρου το 2008.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ‘Εξω φρενών η Βασίλισσα Ελισάβετ με τις αποκαλύψεις της Μέγκαν Μαρκλ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη στο ελληνικό τραγούδι – Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Μπέμπα Μπλανς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Μπριτζίτ έφερε τη γαλλική φινέτσα στην Αθήνα – Η λευκοντυμένη Περιστέρα & η LV των 5 χιλ. ευρώ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ