• LIFE&STYLE

    Sotheby’s: Το Ροζ Διαμάντι επιστρέφει για να σπάσει κάθε ρεκόρ (video)

    • NewsRoom
    Ροζ Διαμάντι Pink Star


    Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης του Pink Star των 59,6 καρατίων, το ροζ διαμάντι επιστρέφει στον οίκο δημοπρασίας Sotheby’s και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ πώλησης.

    Η δημοπρασία θα γίνει στο Hong Kong στις 4 Απριλίου και εκτιμάται ότι το Pink Star θα ξεπεράσει το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2015, το 12,03 καρατίων Blue Moon of Josephine πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 48,5 εκατομμυρίων στη Γενεύη.

    Σύμφωνα με το Γεμολογικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α, το επιβλητικό ροζ διαμάντι είναι το μεγαλύτερο της τάξης του, που έχει εκτιμηθεί ποτέ. Οι διαστάσεις του λαμπερού οβάλ διαμαντιού είναι 2,69 επί 2,06 εκ. και ζυγίζει 11,92 γρ.

    Το 2013 ο οίκος Setheby’s αναγκάστηκε να επαναγοράσει το ροζ διαμάντι από τον πρώτο αγοραστή του, λόγω μη τήρησης της πληρωμής.

    «Τέσσερα χρόνια μετά είναι ένα καλό χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που πωλήθηκε στη Γενεύη… Υπάρχουν πολλοί νέοι δισεκατομμυριούχοι στην αγορά,» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος για την Ασία, Quek Chin Yeow στην AFP.

    Το Pink Star βρέθηκε σε ένα ορυχείο στην Αφρική από την De Beers το 1999.

    Κείμενο: Νίκη Καξερή

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μπομπ Ντίλαν αποδέχεται το Νόμπελ μετά το τελεσίγραφο ότι θα χάσει τα λεφτά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρολόγια που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου για το ιδιαίτερο στυλ τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεχάστε την Αντζελίνα Τζολί: Αυτή είναι η νέα Λάρα Κροφτ (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ