• LIFE&STYLE

    Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για ένα μουσικό οδοιπορικό στη Βιέννη του 19ου αιώνα

    Μέγαρο Μουσικής


    Το Μέγαρο Μουσικής και το mononews.gr σας προσκαλούν την Τρίτη 21/3 στις 20.30 μ.μ σε ένα μουσικό οδοιπορικό στη Βιέννη του 19ου αιώνα και στον γερμανικό Ρομαντισμό.

    Ένας σπουδαίος αυστριακός συνθέτης, ο Φραντς Σούμπερτ (Franz Schubert, 1797-1828), και ένας μεγάλος γερμανός μουσουργός, ο Γιοχάννες Μπραμς (Johannes Brahms, 1833-1897). Δύο εμβληματικές μορφές του γερμανικού Ρομαντισμού που επηρέασαν αποφασιστικά την εξέλιξη της ευρωπαϊκής μουσικής. Και μια διπλή επέτειος: φέτος συμπληρώνονται 220 χρόνια από τη γέννηση του Σούμπερτ και 120 χρόνια από τον θάνατο του Μπραμς. Με αφορμή αυτό το σημαντικό επετειακό γεγονός, ο Κύκλος Πιανόραμα υποδέχεται, την Τρίτη 21 Μαρτίου (ώρα 20:30), τον πιανίστα Uwe Matschke [Ούβε Μάτσκε]. Ο γνωστός σολίστ, μέσα από το ρεσιτάλ του στην Αίθουσα

    Δημήτρης Μητρόπουλος, προτείνει στο κοινό ένα μουσικό οδοιπορικό στη Βιέννη του 19ου αιώνα, μέσα από δημοφιλείς ρομαντικές συνθέσεις για πιάνο: τις Τέσσερις Impromptus και τη Φαντασία του Οδοιπόρου του Σούμπερτ καθώς και το Σκέρτσο και τις Φαντασίες του Μπραμς.

    Ο γερμανός πιανίστας και πανεπιστημιακός δάσκαλος Uwe Matschke…

    … έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες σε μεγάλα μουσικά κέντρα της Ευρώπης πλαισιωμένος από κορυφαίες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου και φημίζεται για την αισθαντικότητα και τη δεξιοτεχνική αρτιότητα των ερμηνειών του.

    Αφετηρία της μουσικής διαδρομής του Μάτσκε στο Μέγαρο θα είναι οι Τέσσερις Impromptus, που συνέθεσε ο πολυγραφότατος Φραντς Σούμπερτ το 1827, μόλις έναν χρόνο πριν τον πρόωρο θάνατό του σε ηλικία 31 ετών. Το ταξίδι στον γερμανικό Ρομαντισμό θα συνεχιστεί με την ορμητική και αισιόδοξη Φαντασία σε ντο μείζονα (του Οδοιπόρου, 1822), μιας από τις διασημότερες νεανικές συνθέσεις του λαμπρού βιεννέζου μουσουργού. Επόμενος σταθμός στο βραδινό οδοιπορικό του Ούβε Μάτσκε, το φλογερό Σκέρτσο σε μι ύφεση ελάσσονα (1851) του Γιοχάννες Μπραμς, κομμάτι της νεότητάς του με εμφανείς επιρροές από τον Σοπέν. Η βραδιά θα κλείσει με τις Φαντασίες (1892), ένα ιδιαίτερα λυρικό έργο από την εποχή της ωριμότητας του γερμανού συνθέτη, ο οποίος υπήρξε ένθερμος θαυμαστής της ιδιοφυΐας του Σούμπερτ.

    Νικητές είναι οι Ελευθερία Αντωνιάδου και Αλέξανδρος Βαλαβάνης.

    Oι νικητές θα παραλάβουν τα εισιτήρια 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, αναφέροντας το όνομά τους και το MONONEWS.GR.



    ΣΧΟΛΙΑ