• LIFE&STYLE

    Είναι πιθανό να μικρύνει το αντρικό όργανο; Οι επιστήμονες απαντούν

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Πρόκειται για μια εύλογη απορία των αντρών, την οποία, όμως, ντρέπονται να εκφράσουν. Πολλοί είναι οι άντρες που αναρωτιούνται εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δηλαδή η περίπτωση να συρρικνωθεί το μόριό τους. Επίσης, εάν ισχύει, πότε μπορεί να συμβεί και σε τι βαθμό μπορεί να μικρύνει;

    Όλες αυτές τις καίριες ερωτήσεις έρχονται να απαντήσουν οι επιστήμονες και η αλήθεια δεν είναι και τόσο καθησυχαστική. Παρόλο που μια τέτοια περίπτωση μπορεί να σας ακούγεται σαν ένας παράλογος φόβος, θα πρέπει να ξέρετε πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

    Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας σε όλο αυτό. Προφανώς και δεν πρόκειται από τη μια μέρα στην άλλη να συρρικνωθεί το πέος, όμως κάποιες καθημερινές συνήθειες, όπως και ο παράγοντας της ηλικίας, μπορούν να επηρεάσουν κατά κάποιο τρόπο το μέγεθος.

    Το ιατρικό τμήμα του Southern California University που έχει μελετήσει το θέμα, μπορεί ρίξει φως στην κατάσταση.

    Η Mary Samplaski, μέλος του τμήματος, έχει να πει τα εξής για το ζήτημα αυτό:

    “Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά επιστημονική μέθοδος ή κάποιο ιατρικό εργαλείο για την μέτρηση συρρίκνωσης του πέους. Αυτό που ξέρουμε είναι πως το κάπνισμα και η ηλικία μπορεί να επηρεάζουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Το τσιγάρο, όμως, βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία, διαταράσσει τη ροή αίματος στο πέος και εμποδίζει την επίτευξη μέγιστης σκληρότητας. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει πως η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη των στύσεων”.

    Η Dr. Samplaski ισχυρίζεται, επίσης, πως κάποια καρδιακή νόσος, ο διαβήτης ή προβλήματα του θυρεοειδούς, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη δύναμη της στύσης.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η καθηγήτρια ουρολογίας στο Rush UniversityLeslie Deane:

    “Πολλοί άντρες, όταν παρατηρούν μείωση της στυτικής τους λειτουργίας, θα πρέπει να επισκεφθούν έναν γιατρό. Αν το πέος δεν είναι όσο σκληρό συνήθιζε να είναι, ίσως και να αποτελεί σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης. Ένα πολύ χαλαρό πέος μπορεί να είναι το καμπανάκι για να κόψεις το τσιγάρο ή να ξεκινήσεις γυμναστήριο”.

    Ως προς τη συρρίκνωση του πέους, μπορεί να συμβεί. Σε βαθμό, όμως, που δεν μπορεί να το παρατηρήσει κανείς, καθώς γίνεται πολύ αργά και σε διάρκεια μεγάλου χρονικού διαστήματος.

    Η Dr. Samplaski λέει για αυτό: “Το λίπος περιέχει ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα. Πέρα από στυτική δυσλειτουργία, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει και συρρίκνωση του πέους ή και των όρχεων”. Και η Dr. Deane τη συμπληρώνει: “Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, που είναι σημαντική για την υγεία όσο και για την ευημερία των γεννητικών οργάνων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Pornhub: Τα περίεργα γούστα των Ελλήνων στο πορνό αποκαλύπτει νέα έρευνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τον καλύτερο τρόπο για να χωρίσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τρία λάθη που κάνουν οι άντρες στο κρεβάτι



    ΣΧΟΛΙΑ