• LIFE&STYLE

    H φωτογραφία με photoshop της Δέσποινας Βανδή κάνει τον γύρο της Γαλλίας με αφορμή νέο νόμο

    • NewsRoom
    Βανδή


    Η Δέσποινα Βανδή επανήλθε στο περιοδικό Nitro από τον Δεκέμβριο του 2007 με αφορμή τον νόμο που περνάει στη Γαλλία για το Photoshop.

    Με το «πριν» και το «μετά» της Ελληνίδας τραγουδίστριας να φιγουράρει σε site του εξωτερικού, η φωτογραφία είχε προκαλέσει ποικίλα αρνητικά σχόλια, καθώς η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε τελικά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    Η επεξεργασμένη φωτογραφία του 2007, που εν τέλει δημοσιεύτηκε, δείχνει την Δέσποινα Βανδή να έχει καλλίγραμμο σώμα, χωρίς ατέλειες, βελούδινη επιδερμίδα και πολύ περισσότερα μαλλιά απ΄ότι πριν. Αυτό μάλιστα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις ήταν πως εκτός από το σώμα έχει αλλοιωθεί τρομακτικά και το πρόσωπό της.

    Βανδή

    Η γειτονική χώρα αποφάσισε λοιπόν να λάβει μέτρα για την καταστολή του photoshop στις φωτογραφίες.

    Ο νέος νόμος που θεσπίστηκε υποχρεώνει τα περιοδικά να αναφέρουν πως έχουν «ρετουσάρει» τις φωτογραφίες μοντέλων ή διάσημων.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα σε περίπτωση που τα γαλλικά περιοδικά δεν υπακούσουν σε αυτή την αλλαγή θα πρέπει να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο που να ξεκινά από 37.000 ευρώ ( ή 30% κρατήσεις από τις διαφημίσεις).

    Για τον νόμο μίλησε ακόμη και η πρώην ΥπουργόςΥγείας της Γαλλίας, Marisol Touraine, λέγοντας πως όλα αυτό είναι κάτι μακρινό από την πραγματικότητα «Το να εκθέτουμε τα νέα παιδιά σε μη ρεαλιστικά πρότυπα οδηγεί στην χαμηλή αυτοεκτίμηση, και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και ειδικά στο σημείο που συνδέεται με τη συμπεριφορά».

    Να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2017 «πέρασε» ακόμη ένας νόμος στην Γαλλία, σύμφωνα με τον οποίο τα μοντέλα θα πρέπει να περνάνε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί που τις εξετάζουν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη μάζα σώματος των κοριτσιών.

    Άλλες αγνώριστες celebrities

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αθηνά Οικονομάκου: Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Δραγούμη επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της Οικονομάκου (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθηνά Οικονομάκου: Απαντά πρώτη φορά για το μονόπετρο και τη φημολογούμενη πρόταση γάμου από τον Φ. Μιχόπουλο

     



    ΣΧΟΛΙΑ