• Gossip

    Ζωή Λάσκαρη: Όταν σε ηλικία 15 ετών στέφθηκε ως η ωραιότερη Ελληνίδα – Σπάνιες φωτογραφίες

    Λάσκαρη

    Ζωή Λάσκαρη


    Σε ηλικία μόλις 15 ετών έλαβε μέρος στα καλλιστεία, η σπουδαία ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του θεάματος.

    Η εκθαμβωτική Ζωή Κουρούκλη, όπως ήταν το πραγματικό της επίθετο, στέφθηκε «Σταρ Ελλάς» στα καλλιστεία του 1959, σε μια συντηρητική για την εποχή Ελλάδα. Η ξανθιά καλλονή δεν φοβήθηκε τα κακόβουλα σχόλια και είχε στόχο την πρωτιά. Μάλιστα, δήλωσε ψευδή ηλικία προκειμένου να μπορέσει να λάβει μέρος.

    Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Μις Ελλάς ανακηρύχθηκε η νεαρή Υακίνθη Καραβίτη και η στέψη έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιό Κερίμα. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η Ζωή Κουρούκλη βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο.

    Ωστόσο, ο διαγωνισμός της «άνοιξε» διάπλατα τις πόρτες για μια λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός. Μέσω των καλλιστείων ο Γιάννης Δαλιανίδης εντόπισε τη νεαρή καλλονή και την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στην ταινία του «Κατήφορος».

    Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Κουρούκλη σε Λάσκαρη για να μην την μπερδεύουν με την διάσημη τότε τραγουδίστρια και ξαδέλφη της, Ζωή Κουρούκλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζωή Λάσκαρη: Πώς γνώρισε τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζωή Λάσκαρη: Βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι από την κόρη της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζωή Λάσκαρη: Μια ζωή γεμάτη λάμψη – Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της (video)



    ΣΧΟΛΙΑ