• LIFE&STYLE

    Ζωή Λάσκαρη: Μια ζωή γεμάτη λάμψη – Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της (video)

    Λάσκαρη

    Ζωή Λάσκαρη


    Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο το μεσημέρι της Παρασκευής, η είδηση του θανάτου της αγαπημένης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Ζωή Λάσκαρη, η οποία «έφυγε» γαλήνια στον ύπνο της.

    Λάσκαρη
    Η Ζωή Λάσκαρη στις Κάννες το 1967

    Ποια ήταν η Ζωή Λάσκαρη

    Η Ζωή Κουρούκλη, όπως ήταν το πραγματικό της επίθετο, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Η αλλαγή του επιθέτου της έγινε από τον Φιλοποίμην Φίνος προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της ξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια. Μάλιστα, ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν εκείνος που επέλεξε το επίθετο Λάσκαρη από την ονομασία ενός Ιταλού.

    https://www.youtube.com/watch?v=GYyprwacGI0

    Καριέρα

    Η σπουδαία ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» στα καλλιστεία του 1959. Το 1961 πρωταγωνίστησε στην πρώτη της ταινία «Ο Κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ τη δεκαετία του ’60 θεωρούνταν μία από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

    Λάσκαρη
    Ζωή Λάσκαρη

    Η «προκλητική» Ζωή Λάσκαρη

    Το 1967, η ξανθιά καλλονή είχε απασχολήσει τον τύπο με την προκλητική για τα ελληνικά δεδομένα εμφάνισή της στις Κάννες, όπου την έστειλε η Φίνος Φιλμ με την επιτυχημένη ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», επιδιώκοντας να «κερδίσει» η ταινία και τη διεθνή αγορά.

    Λάσκαρη
    Η Ζωή Λάσκαρη στις Κάννες

    Οι Γάλλοι βέβαια ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες παρουσίες, αλλά στην συντηρητική Ελλάδα της δεκαετίας του ΄60 προκλήθηκε σκάνδαλο. Κάποιοι έγραψαν για «άστοχη κίνηση», που δεν τιμά την ηθοποιό και επιτέθηκαν σε όσους την συμβούλεψαν να ξεχάσει τα «χειμερινά» της ρούχα  στην Αθήνα.

    λάσκαρη

    Φυσικά υπήρξαν και θετικές κριτικές για το ερωτικό ταμπεραμέντο της Ζωής, ενώ  δεν έλειψαν τα σχόλια για τα βλέμματα των φωτορεπόρτερ. Άλλοι την κοιτούσαν εντυπωσιασμένοι και άλλοι γελούσαν αμήχανα.

    Η προσωπική της ζωή

    Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί.

    Λάσκαρη
    Ζωή Λάσκαρη

    Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και είχαν μία κόρη, τη Μαρία–Ελένη. Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα από την οποία είχε και μια εγγονή την Ζένια Μπονάτσου.

    Λάσκαρη
    Ζωή Λάσκαρη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ζωή Λάσκαρη σε μια συγκλονιστική συνέντευξη: «Δεν ήμουν ποτέ ανταγωνιστική – Έκανα παρέα με την Αλίκη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Οι μοναχικές βόλτες του ξεριζω-Μένιου!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Αλκηστης Πρωτοψάλτη βγήκε για ψαροντούφεκο (φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ