• LIFE&STYLE

    Τζίνα Αλιμόνου: Δείπνο με φίλες και διακοπές

    Τζίνα Αλιμόνου

    Τζίνα Αλιμόνου


    Η ζέστη ήταν αποπνικτική την Πέμπτη το βράδυ. Ακόμη και στον συνήθως δροσερό κήπο του «The Albion» επιστρατεύθηκαν ανεμιστήρες για ανάσες δροσιάς στους πελάτες που απολάμβαναν τον ύπνο τους.

    Μακριά από τα μπροστινά τραπέζια, εκεί όπου μεταξύ άλλων δειπνούσαν ο Πέτρος Κωστόπουλος με τον φίλο του Αχιλλέα Βιγκόπουλο, η κ. Τζίνα Αλιμόνου δειπνούσε αθόρυβα μαζί με φίλες της.

    Αθόρυβα όμως συνεχίζεται και η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον επιχειρηματία κ. Παύλο Βαρδινογιάννη και την ίδια μετά τον αρχικό θόρυβο στα media, όταν έγινε γνωστός ο χωρισμός του ζευγαριού.

    Και μπορεί η αίτηση διαζυγίου που υπέβαλλε ο πρώτος να έχει μακρύ δρόμο ακόμη μέχρι να συζητηθεί στις δικαστικές αίθουσες, βγήκε όμως πριν από λίγες ημέρες η πρωτόδικη απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον της συζύγου του.

    Με αυτή αναγνώρισε στην κ. Αλιμόνου ότι ως μητέρα καλώς βρίσκονται μαζί της τα παιδιά στην Ελλάδα, απορρίπτοντας το αίτημα του κ. Βαρδινογιάννη να είναι μαζί του στην Αμερική.

    Οι συνήγοροι του όταν τους κοινοποιήθηκε η απόφαση, κατέθεσαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Εφετείο Αθηνών.

    Εάν δικαιωθεί ξανά η κ. Αλιμόνου, η υπόθεση θα τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο μετά την δεδομένη έφεση της πλευράς που θα χάσει την έφεση.

    Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στο ζευγάρι, η οποία όμως δεν έχει διαταράξει τις μεταξύ τους σχέσεις, οι οποίες παραμένουν σε ένα πολιτισμένο επίπεδο.

    Τζίνα Αλιμόνου
    Τζίνα Αλιμόνου

    Άλλωστε προτεραιότητα και των δύο είναι τα τέσσερα παιδιά τους, τα οποία φυσικά είναι πολύ μικρά για να αντιληφθούν ακόμη ότι οι γονείς τους χωρίζουν.

    Ο κ. Βαρδινογιάννης κινείται μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας και ήδη μαζί με την Τζίνα Αλιμόνου και τα παιδιά τους έκαναν μίνι διακοπές λίγων ημερών στην Μύκονο, πριν λίγες εβδομάδες.

    Θεωρείται βέβαιο από το περιβάλλον τους ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα κάνουν όλοι μαζί διακοπές διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ώστε να απολαύσουν οικογενειακά το φετινό καλοκαίρι, που είναι πολύ διαφορετικό από τα πρότερα.

    Σε ότι αφορά το διαζύγιό τους, θεωρείται σίγουρο από έγκριτους νομικούς κύκλους ότι θα είναι χρονοβόρο, αφού μετά το τέλος των ασφαλιστικών μέτρων που αφορά το αν τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα με την μητέρα τους στην, θα ανοίξουν το θέμα της επιμέλειας, της διατροφής και της λύσης του γάμου.

    Όπως γίνεται κατανοητό πρόκειται για ένα διαζύγιο που θα έχει διάφορα στάδια και επεισόδια μέχρι να μπουν οι οριστικοί τίτλοι τέλους και τραβήξουν ελεύθεροι πλέον χωριστούς δρόμους, ο επιχειρηματίας και η ηθοποιός.

    Μέχρι τότε αναμένεται να λάβουν χώρα στιγμές ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που βίωσαν μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι πολλές ευτυχισμένες μέρες, εντός και εκτός Ελλάδας για δέκα χρόνια.

    Μόνο που τελικά στην περίπτωσή τους ένα παραμύθι με ωραία αρχή δεν είχε τελικά όμορφο επίλογο.

    Παύλος Βαρδινογιάννης Τζίνα Αλιμόνου
    Παύλος Βαρδινογιάννης-Τζίνα Αλιμόνου

    Το χρονικό του διαζυγίου

    Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια φαινομενικά ήρεμη μέρα του Νοέμβρη για την Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη, που ήταν στο σπίτι με τα παιδιά της όταν χτύπησε το κουδούνι.
    Μετά από λίγα λεπτά είχε στα χέρια της τα έγγραφα με την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλλε ο σύζυγός της Παύλος Βαρδινογιάννης, μια κίνηση που μάλλον αιφνιδίασε την γοητευτική ηθοποιό.

    Όπως είπε μέρες αργότερα σε πολύ στενής της φίλη δεν την ανέμενε παρά τα προβλήματα που είχαν προκύψει στον γάμο της, τα τελευταία δύο χρόνια.
    Το βασικότερο είχε να κάνει με τον τόπο διαμονής της οικογένειας και ήταν αυτό δίχασε το ζευγάρι.

    Η Τζίνα Αλιμόνου επιθυμούσε να μείνουν όλοι μαζί στην Ελλάδα και ο σύζυγός της να επιστρέψουν στο Κονέκτικατ, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

    Σύμφωνα με την πλευρά της δεν σκεφτόταν το διαζύγιο με τον Παύλο, ευελπιστώντας ότι παρά την διαφωνία τους για το που θα έμεναν, θα έβρισκαν τη λύση.

    Τζίνα Αλιμόνου
    Τζίνα Αλιμόνου

    Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού ο γνωστός επιχειρηματίας προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά, φέρνοντάς την σύμφωνα με την πλευρά της προ τετελεσμένων γεγονότων, καταθέτοντας αίτηση διαζυγίου.

    Σύμφωνα με αυτή ο Παύλος Βαρδινογιάννης ήθελε να λυθεί ο γάμος τους λόγω διαφωνίας για την κοινή συζυγική ζωή τους, καθώς και για την ψυχική αποστασιοποίηση που είχε επέλθει ανάμεσά τους.

    Για τους μη γνωρίζοντες τα της υπόθεσης πριν από την αίτηση διαζυγίου είχαν προηγηθεί τρία εξώδικα του επιχειρηματία στην σύζυγό του.

    Σε αυτά την καλούσε να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά τους στις ΗΠΑ και στην μόνιμη κατ’ αυτόν κατοικία τους, την ίδια στιγμή που η ηθοποιός επιθυμούσε να έχει σαν βάση της η οικογένεια την Ελλάδα.

    Οι ήπιες απαντήσεις της Τζίνας Αλιμόνου που δεν επιθυμούσε επ’ ουδενί να επέλθει οριστική ρήξη στην σχέση της με τον Παύλο Βαρδινογιάννη, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές, δεν άλλαξαν γνώμη στον σύζυγό της.

    Ο Παύλος Βαρδινογιάννης προχώρησε στην αίτηση διαζυγίου και ακολούθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της συζύγου του με βάση την Διεθνή Συμφωνία της Χάγης, η οποία αναφέρεται στην «απαγωγή τέκνων» και η οποία προστατεύει τα παιδιά απο φαινόμενα απαγωγής, όταν οι δύο σύζυγοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια χώρα, ο καθείς για τους δικούς του λόγους.

    Με την πρωτόδικη απόφαση να δικαιώνει την Τζίνα Αλιμόνου τα δύο αντίπαλα μέρη θα διασταυρώσουν τα δικανικά ξίφη τους ερχόμενο Οκτώβριο για ένα διαζύγιο που ταρακούνησε γερά τα κοσμικά σαλόνια όταν έγινε γνωστό.

    Τζίνα Αλιμόνου
    Τζίνα Αλιμόνου

    Η δημόσια εμφάνιση στον Ρέμο και η ζωή μετά

    Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Παύλος Βαρδινογιάννης που δεν φημίζεται για τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις του εθεάθη στον νυχτερινό ναό Fantasia, στην παραλιακή, για να απολαύσει τον Αντώνη Ρέμο.

    Μαζί του είχε φίλους και φίλες, ενώ δίπλα του καθόταν η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, κολλητή του εδώ και χρόνια, με την οποία μιλούσε σχεδόν όλο το βράδυ.
    Η έξοδός του αυτή αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες και ήταν μάλλον ένα δείγμα γραφής της νέας του ζωής, μετά το διαζύγιο με την Τζίνα Αλιμόνου.

    Η τελευταία παραμένει εμφανισιακά τουλάχιστον μια ιδιαίτερα γοητευτική γυναίκα, παρά το γεγονός ότι έχει εισέλθει πλέον στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

    Ασχολείται μαζί τους σχεδόν όλη την ημέρα και όπως λένε φίλοι της, κάνει ελάχιστες εξόδους για ένα κρασί με φίλους η ένα θερινό σινεμά.

    Πολύ δικό της άνθρωπος δεν έχει ξεχάσει το τηλεφώνημα που του έκανε μόλις παρέλαβε την αίτηση διαζυγίου.

    «Ο Παύλος μου ζήτησε να χωρίσουμε», ήταν τα λόγια της χωρίς να το έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως εκείνες τις πρώτες ώρες, που παρέλαβε τα χαρτιά.

    Αγνόησε με την καλή έννοια λένε κάποιοι φίλοι της τα τρία εξώδικα που είχε λάβει και τα οποία είχαν να κάνουν μόνο μόνο με το που θα μένουν τα παιδιά, πιστεύοντας ότι θα βρεθεί η ιδανική φόρμουλα επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτήν και τον Παύλο.

    Τελικά δεν κατέστη δυνατό για το ζευγάρι να αποφύγει την δικαστική αντιδικία, κάτι αναμενόμενο σε πολλές περιπτώσεις παντρεμένων ζευγαριών, όπου παρά τις καλές προθέσεις τους για έναν ανώδυνο χωρισμό, καταλήγουν τελικά στο δικαστήριο.

    Πάντως για όσους τους ξέρουν το ζευγάρι αυτή την στιγμή βάζει πάνω απ’ όλα τα παιδιά του, φροντίζοντας ειδικά σε ότι αφορά την μεγάλη τους κόρη-τα τρίδυμα είναι ακόμη πολύ μικρά-να μην καταλάβει τίποτε.

    Ο Παύλος Βαρδινογιάννης έρχεται ανελλιπώς κάθε μήνα από την Αμερική στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα δέκα η δεκαπέντε περίπου ημερών, ώστε να περνάει χρόνο μαζί με την οικογένειά του.

    Μέχρι στιγμής υπάρχει απόλυτη συνεννόηση σε ότι αφορά τα μηνιαία έξοδα των παιδιών και του σπιτιού ανάμεσα στους δύο συζύγους, κάτι που δείχνει ότι η επικοινωνία τους διατηρείται σε πολιτισμένο επίπεδο.

    Αυτή την περίοδο η Τζίνα Αλιμόνου, έχει αρχίσει να σκέφτεται και την επαγγελματική της επιστροφή, μετά από χρόνια αποχής, στον χώρο του θεάτρου κυρίως, χωρίς να αγνοεί και την τηλεόραση.

    Το σανίδι της σκηνής ήταν κάτι που της έλειψε πολύ στα χρόνια της μετοίκησης της στις ΗΠΑ μαζί με τον Παύλο Βαρδινογιάννη και τα τέσσερα παιδιά τους.

     

    Μέχρι να κλείσουν τα θέατρα έδωσε διακριτικά το παρόν σε πολλές παραστάσεις όπως αυτή που αφορούσε την μεταφορά του μυθιστορήματος «Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, η οποία την ενθουσίασε.

    Η ίδια άλλωστε δεν κρύβει σε στενούς φίλους της, την επιθυμία να επιστρέψει από την ερχόμενη σεζόν στην υποκριτική, ερμηνεύοντας κάποιο ρόλο στο θέατρο η στην τηλεόραση αν προκύψει.

    Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθεί να συναντάει ανθρώπους από τον χώρο με τους οποίους είχε χαθεί αναγκαστικά και συζητάει για κάποια πιθανή συνεργασία, ώστε να τονωθεί ψυχολογικά.

    Παρόλο που δεν συζητάει ανοιχτά την ρήξη στον γάμο της, έχει πει σε έναν πολύ μικρό κύκλο ανθρώπων ότι το μοναδικό πρόβλημα στην σχέση της με τον Παύλο, ήταν η μετακόμιση στο Κονέκτικατ για δύο χρόνια.

    Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε να προσαρμοστεί σε μια πόλη όπου από τις τέσσερις το απόγευμα και μετά δύσκολα βλέπεις άνθρωπο να κυκλοφορεί στον δρόμο, ζορίστηκε πολύ κυρίως ψυχολογικά.

    Ο μακρύς δρόμος του διαζυγίου

    Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι διατηρούσε κοινωνικές επαφές με κάποιες ελληνικές οικογένειες που ζούσαν στο Κονέκτικατ, ο τρόπος ζωής, οι ατέλειωτες ώρες ηρεμίας και η νοσταλγία για την Ελλάδα λειτούργησαν καταλυτικά, όταν το ζευγάρι επέστρεψε πέρσι το καλοκαίρι για διακοπές.

    Η Αλιμόνου ζήτησε από τον σύζυγό της στα τέλη Αυγούστου να μείνει με τα παιδιά στην Ελλάδα και να τον επισκέπτονται πολύ συχνά-ειδικά τις γιορτές-όμως ο επιχειρηματίας της ξεκαθάρισε ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Αμερική.

    Εκεί άρχισαν οι διαφωνίες ανάμεσά τους για να ακολουθήσουν τα τρία εξώδικα, η αίτηση διαζυγίου και τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν προ ημερών.

    Καταθέτοντας τα ο Παύλος Βαρδινογιάννης καλείται να πείσει το δικαστήριο ότι η συνήθης και μόνιμη κατοικία της οικογένειας είναι στο Κονέκτικατ της Αμερικής και ότι εκεί πρέπει να μείνουν τα παιδιά και όχι στην Ελλάδα, όπως επιθυμεί η Τζίνα Αλιμόνου.

    Σε ότι αφορά την εκδίκαση της αίτησης διαζυγίου αυτή έχει προσδιοριστεί χρονικά για το 2019, εκτός αν οι υπάρχουσες συνθήκες ανάμεσα στο ζευγάρι αλλάξουν προς το καλύτερο, κάτι πολύ δύσκολο να γίνει λένε οι καλά γνωρίζοντες τα της υπόθεσης.

    Μιας υπόθεσης στην οποία η οικογένεια Βαρδινογιάννη κρατάει ήπια στάση απέναντι στο όλο θέμα, αφού είναι γνωστό άλλωστε ότι η λέξη «διαζύγιο» είναι ιδιαίτερα απεχθής στην γνωστότατη επιχειρηματική δυναστεία από την Κρήτη.

    Εδώ και μήνες όμως η Τζίνα Αλιμόνου και ο Παύλος Βαρδινογιάννης δείχνουν με τις κινήσεις τους ότι μετά από έντεκα χρόνια κοινής ζωής δεν μπορούν πλέον να συνυπάρξουν μαζί.

    Ο τελευταίος συναντάται συχνά με φίλους του όπως ο Γιάννης Σαραντόπουλος για να τα πουν σε ένα φαγητό ενώ η Αλιμόνου θα βγει για ένα κρασί με κάποια φίλη της, συνήθως μετά από κάποια παράσταση.

    Η γυμνή αλήθεια

    Πολλοί άνθρωποι είθισται να λένε ότι κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή στην ζωή και η Τζίνα Αλιμόνου πιθανότατα δεν διαφωνεί με την παραπάνω ρήση.

    Στην ζωή της έδωσε πολλές φορές τέλος σε καταστάσεις που δεν την γέμιζαν και άκουσε πολλά γι΄ αυτό, όπως συνηθίζεται άλλωστε στην ελληνική σόου μπιζ.

    Όταν ένας φίλος της την ρώτησε πρόσφατα αν για τις ανάγκες ενός ρόλου θα τολμούσε να εμφανιστεί γυμνή στο θεατρικό σανίδι η απάντηση ήταν άμεση και θετική.

    Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, αγνοώντας ίσως και τα όσα θα ακούσει αν προκύψει ένα τέτοιο έργο και το πράξει, κουβαλώντας ακόμη το επίθετο Βαρδινογιάννη στο όνομά της.

    Για την ίδια δεν είναι παρά μια σκηνή, ένας ρόλος και τίποτε περισσότερο, για το αδηφάγο κοινό θα είναι το αλάτι και το πιπέρι της παράστασης, όσο καλή και αν είναι σαν ηθοποιός η Τζίνα.

     

    Προς το παρόν όμως είναι καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα παιδιά της, παίζει με τα τρίδυμα και συζητάει με την μεγάλη Ανδριάνα ενώ παραμένει διακριτικά στο περιθώριο παρά το γεγονός ότι όλοι επιθυμούν μια συνέντευξη μαζί της, μετά τα όσα έγιναν γνωστά.

    Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως να χειρίζεται την δημοσιότητα η Τζίνα Αλιμόνου δεν προτίθεται προς το παρόν τουλάχιστον να ανοίξει το στόμα της και να μιλήσει για τον χωρισμό της με τον άνθρωπο που χαρακτήριζε πριν μερικά χρόνια ως «δώρο Θεού».

    Θεωρεί ότι οφείλει να σεβαστεί τα όσα έζησαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια της ευτυχίας ξέροντας ότι η επόμενη ημέρα μετά το τέλος αυτής διαμάχης, θα είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ούτως η άλλως πολυτάραχη ζωή της, που θα μπορούσε άνετα να είναι ένα κοσμοπολίτικο όσο και πιπεράτο μυθιστόρημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βασίλης Μηλιώνης: Γενέθλια στη Μύκονο για τον άνθρωπο που άλλαξε τα φώτα στην ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ντάνος: Ο νέος μάνατζερ, το καλάμι, η παράνοια και οι 222.000 followers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάμι Φάϊς-Λέων Γιόχαη: Βουτιές με ολίγη από business στην Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ