• LIFE&STYLE

    Στην τελική φάση το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση με τον «Ντόντα» – Ποιο το μεγάλο όπλο της πλούσιας κληρονόμου

    Αθηνά Ωνάση

    Αθηνά Ωνάση


    Στην αντεπίθεση με όπλο την βελγική νομοθεσία ετοιμάζεται να περάσει η Αθηνά Ωνάση, καθώς το πολύκροτο διαζύγιό της με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο μπαίνει πια στην τελική φάση του.

    Η διεξαγωγή της τελευταίας δικαστικής διαμάχης, που θα ολοκληρώσει το πολύκροτο «σήριαλ» θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τη μηνιαία διατροφή που θα λαμβάνει ή όχι ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης, ενώ θα εξεταστούν και θέματα όπως το μοίρασμα της τεράστιας περιουσίας του ζευγαριού.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η  Αθηνά Ωνάση, που επέλεξε ως μόνιμο τόπο κατοικίας της το Βέλγιο, ετοιμάζει μια σφοδρή αντεπίθεση στις δικαστικές αίθουσες. Η νομοθεσία στο Βέλγιο στα θέματα διαζυγίου είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με άλλες χώρες, αναφέρουν δικαστικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

    Στο Βέλγιο, εάν το δικαστήριο κρίνει πως ο ένας σύζυγος έχει άδικο ή έχει ξεγελάσει κατά κάποιο τρόπο τον σύντροφό του, τότε απαλλάσσει τον άλλο σύζυγο από την υποχρέωση αποζημίωσης ή διατροφής ακόμα και αν είναι πλουσιότερος, εξηγούν.

    Ο «Ντόντα», αφήνοντας στην άκρη όσα αναφέρονται στο προγαμιαίο συμβόλαιό του 2005, το οποίο προβλέπει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο έγγαμου βίου (δηλαδή συνολικά 11 εκατ. ευρώ) έχει ζητήσει διατροφή ύψους 300.000 ευρώ τον μήνα, ενώ επιπλέον διεκδικεί και το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τις κακές αθλητικές του επιδόσεις, καθώς μετά το διαζύγιο η Αθηνά Ωνάση του απαγόρευσε να έχει πρόσβαση στα πανάκριβα άλογα που είχε αγοράσει με τα χρήματά της.

    Ο Βραζιλιάνος έχει επιστρατεύσει για να καταθέσει υπέρ του μια διακεκριμένη ψυχίατρο της Βραζιλίας, η οποία θα υποστηρίξει πως η Αθηνά Ωνάση πάσχει από χρόνια μανιοκατάθλιψη, γεγονός που την έκανε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα συζυγικά της καθήκοντα, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απιστία του.

    Έγκριτοι όμως νομικοί κύκλοι, αναφέρει το Έθνος, θεωρούν πολύ μικρή την πιθανότητα ο Βραζιλιάνος να τολμήσει να χρησιμοποιήσει την εκτίμηση ψυχιάτρου γιατί είναι κάτι τρομερά παρακινδυνευμένο, το οποίο σε δεύτερη φάση μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ εναντίον του.

    Η Αθηνά είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη συγκεκριμένη μάχη και έχει προετοιμαστεί μαζί με τον Αμερικανό δικηγόρο της Ρόμπερτ Κόεν και τους Βέλγους συνηγόρους της. Επιθυμεί να τηρηθούν οι όροι του προγαμιαίου συμβολαίου και τίποτα πέρα από αυτό.

    Η 32χρονη κληρονόμος σήμερα ζει μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας όπου βρίσκονται οι στάβλοι με τα άλογά της, ενώ συνεχίζει να διοργανώνει τον φημισμένο ιππικό αγώνα Longines Athina Onassis Horse Show.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο παραμυθένιος γάμος της Ισμήνης Νταφοπούλου με τον γοητευτικό εφοπλιστή Διαμαντή Αγγελάκη (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Χυδαίο δημοσίευμα για την Ωνάση: Την χώρισε γιατί δεν μπορεί να κάνει παιδί 



    ΣΧΟΛΙΑ