• LIFE&STYLE

    Σταμάτη – Τσοχατζόπουλος: Διαζύγιο για έναν πλούσιο και σκανδαλώδη γάμο (No2)

    Βίκυ Σταμάτη και Άκης Τσοχατζόπουλος

    Βίκυ Σταμάτη και Άκης Τσοχατζόπουλος


    Η Κούλα λουστράρεται…

    Αρκετά πριν το γάμο, λέγεται, πως η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε στο Λονδίνο, μέσα από επαφές του Άκη, ώστε να βελτιώσει τα αγγλικά της και να αποκτήσει τρόπους υψηλής κοινωνίας και γνώσεις. Εκεί, συχνά την επισκέπτονταν ο υπουργός και εκείνη εκτελούσε χρέη οικοδέσποινας στους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες που συναντούσε.

    Τα παλιά τζάκια, όμως των Ελλήνων του Λονδίνου, δεν έπαυαν πίσω απ τη πλάτη της, να χλευάζουν την τάχα «οξφορδιανή» της προφορά και τους εξεζητημένους, υπερβολικούς τρόπους. Παρ όλα αυτή η ωραία Βίκυ, εντάσσεται στην ελληνικής hi society!

    Στα πλαίσια της επιβολής της στον καλό κόσμο, γινεται και συγγραφέας ενός μόλις βιβλίου. Η έκδοση του παιδικού, οικολογικές ανησυχίες βιβλίου της «Ο μυθικός χορός της φύσης» στάθηκε τεράστιο κοσμικό γεγονός, το 2003.

    Ανάμεσα σ’ άλλες παρουσιάσεις του, η Έλλη Στάη το σύστησε στο κοινό, στο Πεντελικόν και οι επικεφαλής της καλής κοινωνίας άνοιξαν διάπλατα τις πύλες να περάσει… Και εκείνη το έκανε…ξοδεύοντας!

    Βίκυ Σταμάτη και Άκης Τσοχατζόπουλος
    Βίκυ Σταμάτη και Άκης Τσοχατζόπουλος

    Το παλατάκι της ευτυχίας τους…

    Τα παραστατικά και οι αποδείξεις για τη δεξίωση αλλά και για τους καλεσμένους του γάμου, αλλά και ακριβές αγορές, με σημαντικές χρεώσεις στους λογαριασμούς της στην ελβετική τράπεζα UBS την περίοδο 2006-2009 όλα είναι στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη. Στο ίδιο όνομα είναι και το «ανάκτορο» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, που στεγάζει τον μεγάλο έρωτα!

    Νεοκλασικό οίκημα, με μοναδική θέα στην αγέρωχη και ασυγκίνητα από μικρά και ανθρωπινά ζόρια, Ακρόπολη, με δέκα δωμάτια, τέσσερα μπάνια, δύο σαλόνια, δύο κουζίνες, λουτρό και αποχωρητήριο για τους επισκέπτες, γυμναστήριο και πολλές πολυτέλειες, όπως πανάκριβα μάρμαρα Διονύσου, μοναδικά έπιπλα σινιέ, υπερβολικά ακριβά κορδόνια για να πιάνονται οι κουρτίνες, όπου δημοσιεύματα θέλουν τις ειδικά φτιαγμένες φούντες να κοστίζουν 553 ευρώ, ενώ δύο, μόλις, καναπέδες σαλονιού κόστισαν 34.860,38 ευρώ!

    Η αξία του διαμερίσματος είχε κοστολογηθεί το 2012 από ειδικούς της αγοράς ακινήτων στα 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η κυρία Σταμάτη είχε δώσει μόλις 1,1 εκατ. ευρώ! Τα έγγραφα που κρατούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο αρχείο αποκαλύπτουν τα σκανδαλώδη έξοδα για την επίπλωση, τον εξοπλισμό και τα στολίδια του σπιτιού. Ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ, ανάμεσα σ άλλα, για συλλέκτες διανομής πάνελ για την ψύξη και τη θέρμανση, που κόστισε 50.000 ευρώ, δίκτυο αεραγωγών για τον κλιματισμό του σπιτιού, στόμια, μονώσεις και άλλα τέτοια, αλλά και για τις τέσσερις κλιματιστικές μονάδες για τις οποίες πληρώθηκαν 110.000 ευρώ, αντλία θερμότητας-ψύξης, σωληνώσεις, τρίοδοι, που στοίχισε 100.000 ευρώ, κατασκευή-ηχομόνωση μηχανοστασίου, για το οποίο καταβλήθηκε ποσό 20.000 ευρώ !

    Σε άλλη απόδειξη αναφέρεται ότι τα τζάμια κόστισαν 103.000 ευρώ, τα κηπευτικά κόστισαν 32.000 ευρώ, ενώ μόνο για την κατασκευή «παπουτσοθήκης λακαριστής στον διάδρομο του υπογείου» η τιμή ήταν… 1.200 ευρώ. Πέρα απ τις σάουνες, τα γυμναστήρια, τις 8 αποθήκες, τους ασημένιους καθρέφτες και το κήπο της αυλής πάνω στο βράχο της Ακρόπολης, το σπίτι είχε αγοραστεί το 1999, αντί 300 εκατομμυρίων δραχμών, από την εταιρεία TORCASO Investments Ltd, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αφού είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη μονή.

    Ακολούθησε έρευνα και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Σαχπατζίδης. Το 2001 η κατοικία πέρασε στην offshore εταιρεία Nobilis International LC, η οποία κατέβαλε 136 εκατομμύρια δραχμές. Τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου περί αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, που μεταξύ άλλων προβλέπει πενταπλασιασμό της φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες, το σπίτι, το οποίο στο παρελθόν ενοικίαζε ο κ. Τσοχατζόπουλος, μεταβιβάστηκε στη σύζυγό του και συγγραφέα Βίκυ Σταμάτη.

    Η κυρία Σταμάτη την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου πήρε δάνειο απέκτησε σπίτι με εμπορική αξία πολλαπλάσια απ τα χρήματα που έδωσε! Και ήταν αυτό το σπίτι που δεν δηλώθηκε στο «Πόθεν έσχες» που τον Ιούνιο του 2010, έκανε την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, που οδήγησε τον Απρίλιο του 2012 στη φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη.

    Άκης Τσοχατζόπουλος
    Άκης Τσοχατζόπουλος

    Τρελές σπατάλες και μικροβιοφοφία

    Τα πανάκριβα μαγαζιά στο Κολωνάκι περίμεναν την κυρία Σταμάτη να διαλέξει πρώτη και μόνη της, χωρίς άλλες πελάτισσες. Μάλιστα, είχε πια αναπτύξει τέτοιες σχέσεις όπου έστελνε τον προσωπικό της οδηγό της για να παραλάβει κομμάτια από τις κολεξιόν τους και μετά να τα δοκιμάσει στο υπερπολυτελές της dressing room που είχε διαμορφώσει στο παλάτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Αν κάτι της άρεσε, το πλήρωνε επιτόπου ή το πρόσθετε σε ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε ανοίξει στα εν λόγω καταστήματα και αν όχι, απλά το παρέδιδε στον οδηγό της για να το επιστρέψει. Αυτό το έκανε όχι μόνο από άποψη αλλά και γιατί με τα χρόνια είχε αποκτήσει μικροβοφια.

    Ο κομμωτής των σταρ αλλά και ο μεικ απ αρτιστ επίσης των πλέον πλουσίων και διάσημων κυριών της χώρας και της υψηλής της κοινωνίας, την επισκέπτονταν κάθε μέρα. Τα χτενίσματα της πληρώνονταν από 500 έως 1000 ευρώ, ενώ συχνά έβαζε τις αμοιβές για το μακιγέρ της, στο ασανσέρ αποφεύγοντας να κατεβεί στο ισόγειο, από το φόβο των μικροβίων! Γενικώς έδειχνε να μην υπάρχει τέλος στο ξόδεμα χρήματων, λες και είχαν αστείρευτους ποταμούς εκατομμυρίων.

    Για ένα ζευγάρι κάλτσες του πεντάχρονου τότε, γιου της είχε δώσει 123 ευρώ, ενώ επισκεπτόταν ένα συγκεκριμένο μαγαζί για την ένδυση του μικρού Άκη, πανάκριβο, φυσικά στο Κολωνάκι, επειδή είχε την παιδική σειρά μοντέλων του Dior. Μόνο για το 2010 η κομψή Βίκυ, που ήταν Κούλα, στο συγκεκριμένο κατάστημα, είχε δαπανήσει 5.757 ευρώ για παιδικά εσώρουχα, φανέλες, σκούφιες και μπερέδες! Αλόγιστα χρήματα πλήρωνε για την ομορφιά της! Άλλωστε ακόμα και στις μέρες της φυλάκισης της το πρόσωπο της παρέμεινε «μαρμάρινο» απ τις θεραπείες στις οποίες είχε επιβληθεί.

    Μόνο στο Ισπανικό διάσημο spa MARBELLA CLUB THALASSO φαίνεται, ότι σε μόλις πέντε μέρες και συγκεκριμένα στο διάστημα από 12 μέχρι 17 Αυγούστου του 2001, χάλασε χιλιάδες χιλιάδων ισπανικών πεσετών (Το ισπανικό νόμισμα προ ευρώ. Η ισοτιμία ήταν 166 πεσέτες =1 ευρώ)

    Μόνο για αποτρίχωση έδωσε 17.500 πεσέτες! Με πάθος για τα κοσμήματα τα οποία πληρωνόταν τοις μετρητοίς, σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Παρίσι, Ιταλία και στην Ελβετία, οι κοσμηματοπώλες, λέγεται, πως σκοτώνονταν να δείξουν την Βίκυ ό,τι ακριβότερο διέθεταν, γνωρίζοντας πως οπωσδήποτε θα ψωνίσει το πιο υψηλής αξίας. Η τράπεζα της στην Ελβετία, ως ξεχωριστή πελάτισσα, την καλούσε ετησίως σε φιλοξενία, μιας και τα ποσά που ξόδευε ήταν ιδιαίτερα υψηλά!

    Λέγεται πως μόνο σε μια επίσκεψη της για εσώρουχα δικά της είχε δαπανήσει 6.000 ευρώ, ενώ ως και ο Άκης που δε της χαλούσε χατίρι θύμωσε όταν του δόθηκε για να πληρωθεί λογαριασμός από παπούτσια της συζύγου του, αγορασμένα στο κατάστημα «Καλογήρου», αξίας… 75.000 ευρώ!

    Όταν όλα θα καταρρεύσουν και τα δικαστήρια, οι φυλακές, τα ψυχιατρεία θα είναι το φόντο της Βίκυς Σταμάτη, η κραυγή της γυναίκας, στο προαύλιο της Ευέλπιδων, καθώς την είδε, κομψά ντυμένη στα ασπρόμαυρα να περνά, κάνει αντίλαλο στο τώρα: «Βλαχάρα, ντροπή! Εμάς μας κόβουν τις συντάξεις, βλαχάρα»… Άκουσε η Βίκυ, αλλά έσκυψε ντροπιασμένα το κεφάλι η Κούλα…

    Βίκυ Σταμάτη και Άκης Τσοχατζόπουλος
    Βίκυ Σταμάτη και Άκης Τσοχατζόπουλος

    Φυλακή ξανά και ουρλιαχτά

    Φυλακίσεις, απεργίες πείνας, χειρουργείο στο στήθος, μεταφορά στο Δρομοκαΐτειο, μια φωτογράφιση εκεί, τάχα μου, αυθόρμητη, με πόζες Σελήνης, απ την Λάμψη του Φώσκολου, ειλικρινή ξεσπάσματα κλάματος ή όχι. Και αποφυλάκιση με άγνωστο να πληρώνει μεγάλο χρηματικό ποσό για εκείνην, όπως και για τον σύζυγο της αργότερα. Ζωή στα Βόρεια Προάστια, όπου φιλοξενείται, τζιπ, ιδιωτικό σχολείο για τον μικρό Άκη. Κάμερες και εκεί. Στιγμιότυπο. Πολύ ελαφρά βαμμένη, αλλά φρέσκια, ντυμένη στα ροζ με μια σινιέ τσάντα χειρός σε πιο φούξια απόχρωση. «Είμαι καλά, τώρα… είμαι καλά» είχε πει με ύφος θλιμμένο, αλλά αισιόδοξο ως μια Εριν Μπρονκοβιτς της αριστοκρατίας, που θα συνεχίσει να μάχεται για το καλό και το δίκαιο!

    Έφταιγε; Δεν έφταιγε; Για τη δικαιοσύνη που την οδήγησε μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα πίσω στη φυλακή, ναι. Για τους Έλληνες; Είναι λοιπόν η Βίκυ Σταμάτη το θύμα, όπως παρουσιάστηκε από μερίδα του τύπου και τους δικηγόρους της, όπου το έσκασε για ένα βράδυ για να δει το παιδί της; Είναι η μάνα που κλείστηκε φυλακή αλλά δεν είχε ιδέα για τα χρήματα του ισχυρού συζύγου και τις πηγές τους;

    Ήταν το ελάττωμα της, η αγάπη; Η αγάπη για έναν σοσιαλιστή που αγαπούσε το 4 Seasons και την πολυτέλεια, αν και πρωταγωνιστής μιας εποχής που επιχειρούσε την μεγάλη ανατροπή, την αλλαγή, την λίγο περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, την ανακούφιση των αδύναμων, την αποκατάσταση των περιφρονημένων; Είναι απλά καλομαθημένη γυναίκα, που αγαπούσε τα λούσα και τη ματαιοδοξία;

    Μια Αντουανέτα κι αυτή που αγόραζε φίρμες, γέμιζε λεφτά τους διάσημους μακιγιέρ και κομμωτές, επιδίωκε, ξοδεύοντας την κοινωνική αναγνώριση μιας ελίτ καλοζωισμένων και κακομαθημένων γυναικών, γεννημένων καταμεσής στην ύβρη του απόλυτου πλούτου; Μπορούμε να την κατηγορήσουμε και συνάμα να την αθωώσουμε μόνο για ελαφρόμυαλα, αφέλεια, μιμητισμό των άλλων πλουσίων, μεγαλομανία και μεγαλοπιάσημο; Ναι, δεν είχε είπε, καμία γνώση για τα οικονομικά του συζύγου της. Εκείνη είχε την πόζα απλά της γυναίκας που ξόδευε χωρίς να ρωτά από πού έρχονται τα λεφτά.

    Σάμπως ρωτούσαν οι σύζυγοι των ναζί αξιωματούχων από ποιας εβραίας το νεκρό λαιμό και από ποιό κομμένο δάχτυλο της ήταν τα κοσμήματα που της πρόσφερε ο άνδρας της; Η μήπως οι γυναίκες των μαφιόζων ξέρουν ποιον σκότωσε, ποια εκπόρνευσε και πόσα κιλά ναρκωτικά έσπρωξε ο άνδρας της στην κάθε πιάτσα; Είναι ένοχες ναι! Για το έγκλημα όμως ή για την προσποίηση της ανόητης άγνοιας του; Για το κενό;

    Για την πρόσκαιρη ματαιόδοξη απόλαυση υλικών πραγμάτων και ηδονών με ημερομηνία λήξης, που δεν υπολογίζει το κόστος των ανθρώπων ζωών απ τα οποία φτιάχτηκαν; Και ναι! Τόσοι ένοχοι είναι έξω! Λίστες που ετοιμάζονται να παραγράφουν. Off shore. Πολυτελής ζωή δίπλα σου να αναρωτιέσαι από πού και ως που. Το σπίτι λέει στο Χαλάνδρι δεν την φιλοξενούσε, αλλά ήταν δικό της.

    Άκουσε πως θέλουν να της το δεσμεύσουν και ξέσπασε σε σπαρακτικά ουρλιαχτά, από κείνα που βουβά κάθε μέρα, κάθε ώρα, εδώ και χρόνια, πνίγουμε μέσα μας και συνεχίζουμε. Χωρίς σπίτια, σπα, α πολυτέλειες, ακριβά ντουβάρια και λαμαρίνες. Και για αυτό δε σπαταλάμε ούτε τη χαρά μας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά ούτε και μας περισσεύει λύπη…ούτε ίχνος της…



    ΣΧΟΛΙΑ