• LIFE&STYLE

    Γιάννης Λάτσιος: Ο Survivor της ελληνικής TV

    Γιάννης Λάτσιος

    Γιάννης Λάτσιος


    Τρεις μήνες πριν, κάπου στον δεύτερο όροφο του Golden Hall μια συνηθισμένη εργάσιμη ημέρα, δύο άνδρες κάθονται απέναντι ο ένας στον άλλο και συνομιλούν οικεία. Έχουν επιλέξει ένα τραπέζι όπου είναι σχετικά απομονωμένοι, για να μπορούν να συζητούν άνετα και κυρίως διακριτικά, αφού ο πρώτος είναι ο γενικός διευθυντής του Ομίλου AΝΤ1 κ. Στρατής Λιαρέλλης και ο δεύτερος ο πρώην διευθυντής προγράμματος κ. Γιάννης Λάτσιος.

    Η φημολογία για την επιστροφή του δεύτερου στο κανάλι του Αμαρουσίου είχε ήδη αρχίσει μετά την αποπομπή του Τζώνη Καλημέρη από τον ΑΝΤ1, απόρροια των επιλογών του για το πρόγραμμα του σταθμού.

    Μόνο που εκείνη την ημέρα η συζήτηση των δύο κυρίων δεν είχε την κατάληξη που θα επιθυμούσαν, παρά τον διακαή πόθο του Στρατή Λιαρέλλη για το come back του Λάτσιου.

    Λάτσιος
    Γιάννης Λάτσιος (αριστερά), Στρατής Λιαρέλλης (δεξιά)

    Για την ακρίβεια, όπως διέρρευσε αργότερα, η διαφορά απόψεων σε ότι είχε να κάνει με τις απολαβές του Λάτσιου και την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, ήταν τέτοιες που τόσο αυτός όσο και ο Λιαρέλλης δύσκολα πίστευαν ότι θα ακολουθούσε και δεύτερο ραντεβού.

    Αμφότεροι διαψεύστηκαν, αφού όπως φάνηκε τελικά ο κ. Θοδωρής Κυριακού επιθυμούσε πολύ την επιστροφή του πιο πετυχημένου διευθυντή προγράμματος που είχε ο σταθμός.

    Έτσι, ακολούθησε δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και κάποια άλλα μέχρι να πραγματοποιηθεί το τελικό ραντεβού ανάμεσα στον Γιάννη Λάτσιο και τον ισχυρό άνδρα του καναλιού στο Λονδίνο, εκεί όπου έδωσαν τα χέρια.

    Η συνάντησή τους έγινε τέσσερις εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με την οποία έγινε γνωστή και επίσημα η επιστροφή του Γιάννη Λάτσιου με διευρυμένες αρμοδιότητες.

    Από την στιγμή που συνέβη αυτό, το τηλέφωνό του χτύπησε δεκάδες φορές εκείνη την ημέρα, ενώ δέχτηκε κλήσεις ακόμη κι από ανθρώπους που τον είχαν «ξεχάσει» αυτά τα δύο χρόνια.

    Γνωστός για την ευγένεια που τον διακρίνει απάντησε άμεσα ή αργότερα σχεδόν σε όλους, αφού ήταν όλη την ημέρα στο κανάλι και ενημερωνόταν επί παντός επιστητού.

    Ο γιος του ταξιτζή από την Λάρισα αποδείχθηκε τελικά ένας survivor της ελληνικής τηλεόρασης, που οπλισμένος με υπομονή δεν άκουσε τις όποιες σειρήνες ήχησαν αυτά τα δύο χρόνια και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» και να επιστρέψει με τους δικούς του όρους…

    Γιάννης Λάτσιος
    Γιάννης Λάτσιος

    Η πρόκληση και το νέο συμβόλαιο

    Είναι δεδομένο ότι ο Γιάννης Λάτσιος τους ερχόμενους μήνες θα έχει πολλή δουλειά, στήνοντας το νέο πρόγραμμα του ANT1 που μετά από χρόνια ηγεμονίας φέτος έχασε την πρωτιά στις τηλεθεάσεις από τον ΣΚΑΪ και τον τυφώνα Survivor.

    Ο ίδιος μπορεί να επιμένει ότι το συγκεκριμένο reality αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένο concept, πιστεύει όμως ότι το να επενδύει ένα κανάλι σε ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι πολύ ριψοκίνδυνο αυτή την εποχή, λόγω υψηλού κόστους και αγνώστου αποτελέσματος.

    Πολλοί απορούσαν με τα ταξίδια του σε Λος Άντζελες και πρόσφατα στις Κάννες για το φετινό Midem, όντας άνεργος, αγνοώντας όμως ότι ο Γιάννης Λάτσιος δεν έπαψε να ενημερώνεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τηλεόραση, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    Θεωρούσε ότι αργά ή γρήγορα θα είχε την ευκαιρία του να επιστρέψει και όταν θα γινόταν αυτό ήθελε να είναι απόλυτα έτοιμος και χωρίς κενά σε ότι αφορά την δουλειά του.

    Κάποιοι ειδήμονες του χώρου μάλιστα έλεγαν ότι στο τελευταίο του ταξίδι στο Λος Άντζελες δεν είδε απλά format, αλλά πήγε και για να «ψωνίσει» ή να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των ιθυνόντων συγκεκριμένων προγραμμάτων που του είχαν κάνει κλικ.

    Γιάννης Λάτσιος
    Γιάννης Λάτσιος

    Στην καινούργια τηλεοπτική σεζόν που έρχεται άλλωστε ο Γιάννης Λάτσιος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση στην μέχρι τώρα πορεία του.

    Θα πρέπει να επαναφέρει το κανάλι του Αμαρουσίου στην κορυφή και γι’ αυτό οφείλει να είναι άριστα προετοιμασμένος, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.

    Μόνο που αυτή την φορά φρόντισε σύμφωνα με τις πληροφορίες, να διαφυλάξει και τον εαυτό του, ώστε να μην βιώσει πάλι την αποπομπή του 2015, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον ίδιο.

    Οι διαρροές λένε ότι το deal με τον ANT1 καθυστέρησε λόγω των απαιτήσεών του, οι οποίες έγιναν τελικά αποδεκτές σε μεγάλο βαθμό.

    Αρχικά αυτό που ακούγεται έντονα, είναι ότι ζήτησε να είναι ο μόνος που θα αποφασίσει για το πρόγραμμα, χωρίς την παρέμβαση κανενός άλλου, πλην του κ. Θοδωρή Κυριακού.

    Εικάζεται ότι ένα από τα «αγκάθια» που ξεπεράστηκαν ήταν η αμοιβή του, η οποία όπως ακούγεται θα είναι υψηλότερη από αυτήν που είχε το 2015, όταν έφυγε από το κανάλι.

    Γι΄ αυτό όπως υποστηρίζουν κάποιοι, εκτός από την γενική διεύθυνση του προγράμματος του ανατέθηκαν και έτερες αρμοδιότητες όπως η γενική διεύθυνση του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, ώστε να δικαιολογείται ο μισθός του σε μια εποχή βαθιάς κρίσης.

    Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι όπως είχε πράξει και στο παρελθόν ο Λάτσιος θα έχει την ομάδα του, στα μέλη της οποίας αναθέτει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, εν αντιθέσει με άλλους διευθυντές προγράμματος, οι οποίοι είναι απόλυτα συγκεντρωτικοί, όπως ο προκάτοχός του στον σταθμό κ. Τζώνη Καλημέρης.

    Ένα στέλεχος που γνωρίζεται με τον Γιάννη Λάτσιο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν συνυπήρξαν για λίγο στο MEGA και χρόνια αργότερα στον ANT-1.

    Η κατάληξη και στις δύο περιπτώσεις ήταν η αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου…

    Λάτσιος
    Γιάννης Λάτσιος (αριστερά), Τζώνη Καλημέρης (δεξιά)

    Λάτσιος-Καλημέρης: Δεν τους λες και φίλους

    Γυρνώντας πίσω το χρόνο κατά είκοσι τέσσερα χρόνια, η εικόνα του Γιάννη Λάτσιου δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή. Είναι μόλις τριάντα έξι ετών, πιο αδύνατος άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό και στέλνει δύο βιογραφικά σε ελληνικά κανάλια, ένα στο MEGA και ένα στον ANT1.

    Το μεγάλο κανάλι ανταποκρίνεται πρώτο και ο Λάτσιος προσλαμβάνεται ως επικεφαλής του Business Affair Office, ενός γραφείου που λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Οικονομική Διεύθυνση και την Διεύθυνση Προγράμματος, που είχε ο Τζώνη Καλημέρης.

    Χειριζόταν διαπραγματεύσεις για τις υπογραφές συμβολαίων, τις αγορές προγραμμάτων και τις οικονομοτεχνικές αναλύσεις μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Λάτσιος θα μείνει σε αυτή την θέση τρία χρόνια.

    Όταν το 1996 προάγεται στην θέση του διευθυντή ελληνικού προγράμματος του καναλιού, η συνύπαρξη με τον Καλημέρη θα αποδειχθεί κάτι παραπάνω από δύσκολη και τον αναγκάζει να υποβάλλει την παραίτησή του.

    Ως άνθρωπος που δεν συνηθίζει να κρατάει κακίες οι σχέσεις του με τον τότε προϊστάμενό του θα παραμείνουν τυπικά καλές για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

    Τζώνη Καλημέρης
    Τζώνη Καλημέρης

    Θα διαταραχθούν -οριστικά λένε πολλοί- με την έλευση του Καλημέρη στον ANT1 τον Δεκέμβριο του 2014, όταν αναλαμβάνει θέση εντεταλμένου συμβούλου τηλεοπτικού περιεχομένου.

    Στην αρχή η συνεργασία είναι αρμονική, όμως αργότερα ο σύμβουλος αναλαμβάνει όπως γράφτηκε να «συμμαζέψει» τα οικονομικά του καναλιού και κάπου εκεί αρχίζει να στραβώνει το κλίμα.

    Ο Καλημέρης φέρεται να διεμήνυσε στην ιδιοκτησία, ότι μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα αυτός -ως ένα είδος superman- και ακολουθεί η «σφαγή των αμνών», όπως την χαρακτήρισαν τότε εργαζόμενοι στο σταθμό.

    Αποχωρεί η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Κώστας Τσολάκης -που επανήλθε αργότερα- από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων αλλά και άλλοι συνεργάτες ενώ ο Λάτσιος δείχνει να μην ανησυχεί για την θέση του, όπως και ο Πέτρος Μπούτος.

    Τελικά θα «απολυθούν» και οι δύο -αν και στην περίπτωση του Λάτσιου υπήρξε η λέξη αποχώρηση- με τον Καλημέρη να μένει κυρίαρχος του παιχνιδιού στο κανάλι.

    Η πίκρα του Γιάννη για τον τρόπο με τον οποίο «φαγώθηκε» ήταν μεγάλη, την κράτησε όμως μέσα του και ποτέ δεν μίλησε με κακά λόγια για τον Θοδωρή Κυριακού, με τον οποίο είχε άμεση σχέση και τριβή πολλών ετών.

    Εκείνη την περίοδο ήρθε η ώρα να μετρήσει τους πραγματικούς του φίλους…

    Λάτσιος
    Γιάννης Λάτσιος (αριστερά), Πέτρος Κωστόπουλος (δεξιά)

    Οι φίλοι και οι αποστασιοποιημένοι

    Μια τριάδα στάθηκε δίπλα του από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Λάτσιος βρέθηκε εκτός ANT1, με πρώτο και καλύτερο τον Πέτρο Κωστόπουλο, με τον οποίο είναι και κουμπάροι.

    Οι δύο τους έκαναν πολύ στενή παρέα μετά το διαζύγιο Λάτσιου-Μενεγάκη και εξακολουθούν να το πράττουν, μόνοι τους ή συνεπικουρούμενοι και από άλλους δύο φίλους.

    Επίσης σχεδόν κάθε Σάββατο είναι μαζί με τους γιους τους σε γνωστό εστιατόριο του Ψυχικού, όπου καταλήγουν μετά από έναν αγώνα μπάσκετ ή κάποιο άλλο παιχνίδι.

    Ο Κωστόπουλος αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας για δέσει η τετράδα πατεράδων και γιων που πηγαίνουν για μπάνιο στον Αστέρα, η βλέπουν μπάσκετ στο διαμέρισμα του Πέτρου στην Φιλοθέη, με τον τελευταίο σε ρόλο σεφ!

    Μάλιστα η σχέση τους είναι τόσο ισχυρή ώστε ο Κωστόπουλος να συζητάει αυτή την περίοδο με άλλο κανάλι και όχι με τον ANT1.

    Αμφότεροι λατρεύουν τα παιδιά τους ενώ ο Λάτσιος υπεραγαπά τον Άγγελο σε σημείο που να σηκώνει το τηλέφωνο όπου και αν είναι όταν ο μικρός έχει πρόβλημα με τις ασκήσεις του στα μαθηματικά.

    Εκτός όμως από τον Πέτρο, το πρώην πλέον ζευγάρι Γιώργος Λιάγκας-Φαίη Σκορδά στάθηκαν δίπλα του, όχι μόνο βγαίνοντας μαζί του αλλά και φιλοξενώντας τον στο σπίτι τους στην Τήνο πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι.

    Εν αντιθέσει με τους πιο πάνω δεν είναι πλέον τόσο ισχυρή η φιλική σχέση του Λάτσιου με τον Αντώνη Κανάκη και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, που κάποτε «αλώνιζαν» την Αθήνα και τα καλοκαίρια την Χαλκιδική.

    Το παρεάκι αυτό έχει «σπάσει» κατά κάποιο τρόπο και οι νύχτες μετά από την συναυλία των Bon Jovi, όπου κατέληγαν στο Cash για φαγητό και ποτό, μάλλον έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, ειδικά από την στιγμή που οι Αρναούτογλου-Κανάκης έγιναν μπαμπάδες.

    Μενεγάκη Λάτσιος
    Η Ελένη Μενεγάκη (αριστερά) και ο Γιάννης Λάτσιος (δεξιά)

    Η Ελένη και οι…άλλες!

    Έχουν γραφτεί τα μύρια όσα για το διαζύγιο του Γιάννη Λάτσιου και της Ελένης Μενεγάκη που όταν έσκασε τον χειμώνα του 2010 μονοπώλησε το ενδιαφέρον κοινού και ΜΜΕ ακόμη και με ειδικές εκδόσεις των lifestyle περιοδικών που υπήρχαν.

    Εφτά χρόνια μετά και παρά την δικαστική διαμάχη που αφορά τα περιουσιακά τους η οποία δεν έχει τελειώσει, οι δύο πρώην σύζυγοι διατηρούν πλέον μια επικοινωνία, η οποία αποτυπώθηκε και στον φωτογραφικό φακό.

    Κάποιοι που γνωρίζουν πολύ καλά και τους δύο και έζησαν το διαζύγιο από την πρώτη μέρα επιμένουν ότι ο Λάτσιος μετάνοιωσε για την περίφημη ανακοίνωση.

    Εκ των υστέρων και με όσα ακολούθησαν την θεώρησε λάθος κίνηση, ενώ η Ελένη έγινε έξαλλη επειδή ως ο άνθρωπος που ζήτησε το διαζύγιο, πίστεψε ότι όλο αυτό έγινε σκόπιμα για να βγει στον τάκο.

    Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ότι πέρασαν χρόνια για να μιλήσει ξανά με τον Πέτρο Κωστόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού, ειδικά μετά την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών που την έδειχναν αγκαλιά με τον Ματέο, κάπου στην Ραφήνα.

    Μια στενή φίλη του πρώην ζευγαριού είχε πει ότι η Ελένη βρήκε στον Ματέο, αυτό που δεν έβρισκε στον Λάτσιο, ότι δεν την διεκδικούσε πλέον σαν γυναίκα και ότι ήταν μονίμως με το κινητό του και ένα τσιγάρο στο χέρι, ακόμη και στις διακοπές τους.

    Λάτσιος Μενεγάκη
    Γιάννης Λάτσιος (αριστερά), Ελένη Μενεγάκη (δεξιά)

    Σε ότι αφορά την δικαστική τους διαμάχη, ο γνωστός για την υπομονή του Λάτσιος περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να τα βρουν εξωδικαστικά και προχώρησε σε αγωγή, μια ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει αποζημίωση.

    Εν αντιθέσει με την πρώην σύζυγό του, ο ίδιος δεν έχει κυκλοφορήσει δημόσια με καμία από τις εκάστοτε σχέσεις του, μετά το διαζύγιο του με την τηλεπαρουσιάστρια.

    Κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με τα παιδιά του, τα οποία υπεραγαπά και δεν θέλει επ’ ουδενί να ταραχθούν, έχοντας συνηθίσει να βλέπουν τον μπαμπά τους μόνο του όλα αυτά τα χρόνια.

    Το πότε θα το πράξει το ξέρει ο ίδιος καλύτερα από όλους όσους τον έχουν γνωρίσει από παιδί, τότε που μεγάλωνε στην Λάρισα η αργότερα στην Αθήνα του ’69, 12χρονος πιτσιρικάς στα χρόνια της Χούντας.

    Ο άνθρωπος που ως έφηβος δούλεψε από μπάρμαν και ταξιτζής μέχρι βοηθός παραγωγής σε ταινίες δεν ερωτεύεται άλλωστε εύκολα, προτιμώντας ειδικά μετά το διαζύγιό του να δηλώνει ελεύθερος.

    Παραμένει ένας εξαιρετικός συζητητής που γοητεύει τις γυναίκες όταν τους απευθύνει τον λόγο, φλερτάρει πολύ αλλά από την περασμένη Τρίτη που επέστρεψε στα τηλεοπτικά δρώμενα ενδιαφέρεται πρωτίστως για ένα πράγμα.

    Να βγει νικητής στο πιο άγριο τηλεοπτικό survivor των τελευταίων ετών που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα είναι η νέα τηλεοπτική σεζόν, μια αρένα όπου θα παλέψουν τα νέα προγράμματα των καναλιών.

    Κι ως γνωστόν, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κώστας Μπακογιάννης-Σία Κοσιώνη: Γάμος στο Ακρωτήρι στα τέλη Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ