• LIFE&STYLE

    Αντώνης Λυμπέρης: Στο σφυρί την Τετάρτη η έπαυλη της οικογένειας στο Κεφαλάρι

    Αντώνης Λυμπέρης


    Λένε ότι τα φθινοπωρινά φύλα που πέφτουν από τα δένδρα δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα στους ανθρώπους το φθινόπωρο, με κυρίαρχο αυτό της μελαγχολίας, στο οποίο έχει εντρυφήσει κατά κόρον ο κύριος Αντώνης Λυμπέρης.

    Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η αλήθεια, η συγκεκριμένη εποχή στάθηκε σκληρή για τον πάλαι ποτέ χαρισματικό εκδότη, η εκπληκτική κατοικία του οποίου, βγαίνει στο σφυρί σε δύο ημέρες από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

    Η συγκεκριμένη τράπεζα δεν είναι μόνη που έχει απαιτήσεις από τον κύριο Αντώνη Λυμπέρη, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει στο έγγραφο του πλειστηριασμού.

    Αντώνης Λυμπέρης
    Αντώνης Λυμπέρης

    Στον κατάλογο των οφειλετών υπάρχει άλλη μια τράπεζα, το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ Αθηνών, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, η ΔΟΥ Κηφισιάς καθώς και ο πρώην συνεργάτης του, Παύλος Εμμανουήλ.

    Τα συνολικά χρέη του πρώην ισχυρού ανδρός των Εκδόσεων Λυμπέρη φτάνουν τα δεκατρία εκατομμύρια τετρακόσιες εφτά χιλιάδες τριακόσια οχτώ ευρώ (13.407.308) και την ερχόμενη Τετάρτη το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου θα πλειστηριάσει την έπαυλη στο Κεφαλάρι.

    Εκεί, όπου τις ημέρες της παντοδυναμίας του ο εκδότης και η σύζυγός του κυρία Έλενα Μακρή-Λυμπέρη υποδέχονταν πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και σταρ της ελληνικής show biz, σε δείπνα ή στο περίφημο πρωτοχρονιάτικο πάρτι τους.

    Έλενα Μακρή-Λυμπέρη και Αντώνης Λυμπέρης

    Η επιβλητική κατοικία βρίσκεται στο Κεφαλάρι, μέσα σε έκταση άνω των δύο στρεμμάτων, είναι διώροφη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: υπόγειο πάρκινγκ πενήντα οχτώ τ.μ., υπόγεια αποθήκη εκατόν οχτώ τ.μ., ισόγειο όροφο τετρακοσίων σχεδόν τετραγωνικών, καθώς και πρώτο όροφο τριακοσίων σαράντα τ.μ.

    Σε αυτόν βρίσκονται τα κύρια δωμάτια της οικογένειας με τα μπάνια τους, ενώ στο ισόγειο εκτός από την είσοδο και το χολ,υπάρχει η κουζίνα και δωμάτια.

    Αντώνης Λυμπέρης

    Στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας δεσπόζει το στέγαστρο και η πισίνα των τριακοσίων εξήντα τ.μ. η οποία έζησε glam στιγμές στις καλοκαιρινές συναθροίσεις του ζεύγους Λυμπέρη, όταν όλα κυλούσαν ιδανικά προ κρίσης.

    Τότε που ο εκδοτικός όμιλος του κυρίου Αντώνη Λυμπέρη είχε σαράντα τίτλους και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, τότε που κόντραρε τον Πέτρο Κωστόπουλο της ΙΜΑΚΟ, το αντίπαλο δέος του στις εκδόσεις.

    Τον ξεπέρασε μόνο σε ένα πράγμα κατά γενική ομολογία. Κατάφερε να αντέξει λίγο περισσότερο από τον άνθρωπο που άλλαξε τον περιοδικό τύπο στην Ελλάδα και να «κλείσει» δεύτερος, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων και απλήρωτους εργαζόμενους.

    αντώνης λυμπέρης

    Τα απομεινάρια μιας πτώχευσης

    Ήταν πάλι Οκτώβριος, πέρυσι λίγο μετά τις δέκα και μισή το πρωί της Τετάρτης έξι του μηνός όταν ξεκίνησε μια μέρα που δεν έμελλε να είναι σαν όλες τις άλλες για τους εργαζόμενους στα περιοδικά «Εγώ Weekly», «Τηλεκοντρόλ», «Κάθε μέρα με την Αργυρώ», «4 Τροχοί», «Autobild» και στο site «Myself.gr».

    Η έλευση στελέχους από τον Όμιλο της Alpha Editions, αποδείχτηκε η αρχή για το δραματικό σκηνικό που στήθηκε στα γραφεία του αριθμού 40 επί της οδού Κηφισίας. Το μέρος όπου ζούσαν και ανέπνεαν για την δουλειά τους δεκάδες δημοσιογράφοι, διορθωτές, φωτογράφοι, τεχνικοί, διαφημιστές και γραμματείς γνωστών εβδομαδιαίων περιοδικών.

    Αντώνης Λυμπέρης

    Περιοδικών από την παλιά μηντιακή αυτοκρατορία του Αντώνη Λυμπέρη που μεταβιβάστηκαν κατά πολλούς εν μια νυκτί σε άλλη εταιρία. Αρκετοί είχαν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν, να κλείνουν επαγγελματικά ραντεβού ή να κάνουν τις επαφές της ημέρας όταν τα άσχημα νέα, διαδόθηκαν με ταχύτητα φωτός.

    Η ανακοίνωση στους πρώτους εργαζόμενους που είχαν προσέλθει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία ημέρα τους στην δουλειά και ότι θα έπρεπε να μεταβούν άμεσα στο λογιστήριο για να παραλάβουν τις επιταγές με τις αποζημιώσεις τους, προκάλεσε ένα ντόμινο ανθρώπινων στιγμών, που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί.

    Άνθρωποι που τις έζησαν λένε ότι δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ποτέ…

    Αντώνης Λυμπέρης

    Δάκρυα και ερωτηματικά

    Νεαρές γυναίκες έβαλαν τα κλάματα -πολλές από αυτές παντρεμένες με παιδιά και συζύγους άνεργους αδυνατούσαν αρχικά να το συνειδητοποιήσουν- συνεργάτες αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο με τα δάκρυα να αυλακώνουν το πρόσωπό τους και δημοσιογράφοι που εργαζόντουσαν με το γνωστό «μπλοκάκι» αναρωτιόντουσαν αν αυτοί θα πληρωθούν.

    Η τελεσίδικη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε τους πρώην εργαζόμενους στις «Εκδόσεις Λυμπέρη ΑΕ» που είχαν στραφεί εναντίον του ζεύγους Λυμπέρη και της εταιρίας «Alpha Editions ΑΕ» στην οποία μεταβιβάστηκαν οι τίτλοι των ως άνω περιοδικών, λίγες ημέρες πριν από την κατάρρευση του Ομίλου, τον Νοέμβριο του 2012.

    Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, η δική τους δικαίωση σήμανε αυτόματα την απόλυση των συναδέλφων τους επιβεβαιώνοντας όπως έλεγε με σχεδόν με σβησμένη φωνή ένας από αυτούς το ρητό, «Ο θάνατός σου, η ζωή μου».

    Αντώνης Λυμπέρης

    Η κ. Έλενα Μακρή-Λυμπέρη εμφανίστηκε σοκαρισμένη και αυτή στα γραφεία των περιοδικών, χωρίς να μπορεί να πει σχεδόν τίποτε παραπάνω από ένα «Καλή δύναμη» σε όποιον την πλησίαζε.

    Ειδοποιήθηκε λένε οι πληροφορίες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν η κατάσταση είχε ήδη δρομολογηθεί και άνθρωποι στα όρια της κατάρρευσης πήγαιναν στο λογιστήριο για να υπογράψουν τις απολύσεις τους και να παραλάβουν τις επιταγές με τις αποζημιώσεις τους.

    Το σοκ για όλους ήταν τέτοιο, που δεν ήξεραν τι να κάνουν όταν όλα είχαν τελειώσει μέσα σε λίγη ώρα και τα αποκαΐδια της πάλαι ποτέ μηντιακής αυτοκρατορίας του ζεύγους Λυμπέρη, έσβησαν αφήνοντας πίσω τους διαλυμένους ανθρώπους.

    Αντώνης Λυμπέρης και Έλενα Μακρή-Λυμπέρη

    Το τέλος του lifestyle

    Για πολλούς αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του ζευγαριού που έφτασε να εκδίδει πάνω από σαράντα τίτλους περιοδικών στα χρόνια της ψεύτικης ευδαιμονίας.

    Τότε που ο Έλληνας ανακάλυψε κατά πολλούς μέσα από την ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου και τον εκδοτικό όμιλο του Αντώνη Λυμπέρη το lifestyle, τις νέες τάσεις στην μόδα, τα luxury items και την Porsche Cayenne, το status symbol του χρηματιστηρίου και της Μυκόνου.

    Αντώνης Λυμπέρης

    Ο Αντώνης Λυμπέρης σοκαρίστηκε και αυτός με το ξαφνικό λουκέτο της εταιρίας στην οποία συμμετείχαν ο κουμπάρος του κ. Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των «Αττικών Εκδόσεων».

    Ίσως λένε κάποιοι να αντιλήφθηκε με αυτό τον επώδυνο τρόπο, ότι τελικά δεν ήταν όλα καλώς καμωμένα στο πρώτο λουκέτο του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου του.

    Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η διάδοχος εταιρία -η «Alpha Editions ΑΕ»- υποχρεούται να καταβάλλει στους συντάκτες και τους εργαζόμενους στο διαφημιστικό τμήμα των «Εκδόσεων Λυμπέρη», τις δεδουλευμένες αποδοχές που είχε παραλείψει να τους καταβάλλει για το διάστημα πριν από την κατάρρευση του Ομίλου.

    Αντώνης Λυμπέρης

    Τραγικό παιχνίδι

    Το ποσό που αναλογεί για το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, μαζί με την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων αγγίζει σύμφωνα με το παρασκήνιο τις 700.000 ευρώ.

    Υποχρέωνε μάλιστα την εταιρία να απασχολεί τους εργαζόμενους που κέρδισαν την διαμάχη με το ζεύγος Λυμπέρη με τους ίδιους όρους εργασίας που ίσχυαν γι’ αυτούς, πριν από την διακοπή δραστηριοτήτων των «Εκδόσεων Λυμπέρη» και την μεταβίβαση των τίτλων στη παρούσα εταιρία.

    Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με την απόφαση είχαν αποκλειστεί από το νέο εταιρικό σχήμα επειδή είχαν στραφεί νομικά κατά του ζεύγους Λυμπέρη.

    Αντώνης Λυμπέρης

    Μόνο που άθελά τους με την νίκη αυτή, προκάλεσαν σε ένα τραγικό παιχνίδι τα όσα δραματικά έλαβαν χώρα εκείνη την Τετάρτη το πρωί στο κτήριο όπου εκδίδονταν τα περιοδικά, εκ τω οποίων μόνο δύο συνέχισαν την λειτουργία τους.

    Η αποχώρηση των δεκάδων εργαζομένων κράτησε μέχρι το απόγευμα, προκειμένου να τελειώσει η διαδικασία των απολύσεων και το μάζεμα των προσωπικών τους αντικειμένων από τα γραφεία τους.

    Αντώνης Λυμπέρης

    Γραφεία που ερήμωσαν, αφήνοντας πίσω τους ανοιχτούς υπολογιστές, πλάνα της ερχόμενης εβδομάδας που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

    Προσθέστε και συσκέψεις που δεν άρχισαν ποτέ από ανθρώπους που χτες το πρωί πήγαν με το χαμόγελο στην δουλειά τους και έφυγαν άνεργοι αναρωτώμενοι αν και σε τι έφταιξαν.

    Ένα χρόνο και κάτι ημέρες μετά, ότι απέμεινε από τις χρυσές ημέρες της μηντιακής αυτοκρατορίας του Αντώνη Λυμπέρη,το σπίτι στο Κεφαλάρι βγαίνει στο σφυρί για χρέη, μια Τετάρτη του Οκτώβρη…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Nomads – ANT1: Πού θα μείνουν αυτή τη βδομάδα οι τρεις ομάδες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζεφ Μπέζος: Ανάβουν φωτιές οι φήμες περί εξαγοράς μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ



    ΣΧΟΛΙΑ