• LIFE&STYLE

    Γιατί έχουν όλοι εμμονή με την ηλικία της κυρίας Μακρόν;

    • NewsRoom
    Μακρόν

    Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν


    Όπως είναι λογικό, τον τελευταίο καιρό, ο Εμμανουέλ Μακρόν απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Από τη μία η νίκη και η εκλογή του, από την άλλη το γεγονός της υποψηφιότητας και ότι θεωρείτο φαβορί από την αρχή. Όμως, οι λόγοι δεν ήταν -κυρίως- αυτοί. Αλλά η Μπριζίτ Μακρόν.

    Η σύζυγος του νέου προέδρου της Γαλλίας αλλά και ο ίδιος έχουν μπει στο στόχαστρο λόγω της ηλικίας της Μπριζίτ αλλά και της διαφοράς τους. Μάλιστα, δεν δίστασε μέχρι και ο πατέρας της αντιπάλου του Μακρόν, Ζαν Μαρί Λεπέν, που είναι και ιδρυτής του κόμματος που ηγείται τώρα η κόρη του, του Εθνικού Μετώπου, να σχολιάσει με καυστικό τρόπο.

    Συγκεκριμένα, όταν το περιοδικό “La Nouvelle Édition”, στις 27 Απριλίου, τον ρώτησε για τον αντίπαλο της Μαρίν, εκείνος τον χαρακτήρισε “σύζυγο της Κυρίας κούγκαρ”, αφήνοντας βαρύ σχόλιο για την ηλικία της. Βέβαια, όσο περνούσε ο καιρός, η διαφορά ηλικίας αλλά και η ιστορία ανάμεσά τους, γινόταν καθημερινά αναφορά στον παγκόσμιο Τύπο. Τα 24 χρόνια διαφοράς, ήταν πολλά για τους περισσότερους, αλλά αυτό μόνο γοήτευε τον νέο πρόεδρο.

    Γενικά, τα μέσα έχουν κακή αντιμετώπιση για την κυρία Μακρόν. Τόσο για την ηλικία όσο και για το παρουσιαστικό. Μάλιστα, σύμφωνα και με έρευνα του Σεπτεμβρίου, είναι τόσο σπάνιο πλέον στην Γαλλία το ποσοστό των ζευγαριών που η γυναίκα είναι μεγαλύτερη του άνδρα, που θεωρείται “περίεργο” για τη Γαλλία.

    Από το…10% του 1960, σε 14% το 2012. Αλλά στο 56%, μεγαλύτερος είναι ο άνδρας. Υπάρχει πάντως η άποψη ότι όταν η γυναίκα είναι μικρότερη, «η διαφορά ηλικίας είναι σημάδι ανωτερότητας του άντρα, σε όλες τις κοινωνίες». Η “Le Monde”, μιλάει για ένδειξη ισότητας φύλων. Ο όρος “Κούγκαρ” πάντως, που έχουν ακούσει αρκετές όπως πχ. η Μπριζίτ Μακρόν, η Μαντόνα ή η Ντέμι Μουρ, ουσιαστικά σημαίνει μια υποτιμητική λέξη που παρομοιάζει τις γυναίκες με αρπακτικά που ονειρεύονται τον άντρα ως σεξουαλικό αντικείμενο. Η ηθοποιός Andie McDowell, είπε για αυτό: «Είναι παρακμιακή λέξη. Είναι άδικο γιατί δεν υπάρχει η ίδια λέξη για τους άντρες. Η ιδέα ότι οι άντρες γίνονται όλο και ωραιότεροι ή σέξι μεγαλώνοντας είναι λάθος. Δεν υπάρχει διαφορά. Είμαστε ίδιοι. Είναι ένας τρόπος να δοθεί εξουσία στους άντρες».

    Δηλώσεις για το θέμα της ηλικίας έκανε και η δημοσιογράφος Fiona Schmidt: «η ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, όπως και η πρώτη κρέμα για ρυτίδες, αλλά δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μην μας ενδιαφέρει, ακριβώς γιατί μάθαμε να παλεύουμε εναντίον των γηρατιών από την εφηβεία μας».

    Αυτό που “πειράζει” πολλούς, στο θέμα Μακρόν, είναι ότι και η Μπριζίτ είναι και θεωρείται μεγάλη για σύζυγός του αλλά και εκείνος μικρός για πρόεδρος, όντας μόλις 38. Ένα αμφότερο ηλικιακό πλήγμα και για τους δύο, που απλά δίνει αφορμή στον Τύπο για σχολιασμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο παραμυθένιος γάμος της Ισμήνης Νταφοπούλου με τον γοητευτικό εφοπλιστή Διαμαντή Αγγελάκη (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ευρώπη υποδέχεται τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

    MH XAΣΕΤΕ: Στην τελική φάση το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση με τον «Ντόντα» – Ποιο το μεγάλο όπλο της πλούσιας κληρονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ