• LIFE&STYLE

    Επτά κακές συνήθειες που αποδεικνύουν ότι είστε πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζατε

    βαρετός


    Το θέμα με τις κακές συνήθειες είναι ότι πολλές από αυτές μπορούν να σας βλάψουν, αν τις φτάσετε στα άκρα. Ωστόσο, οι κακές συνήθειες που είναι σε μικρότερες δόσεις, μπορεί να είναι ενός υγιούς τρόπου ζωής. Όπως και στη δουλειά, φυσικά και δεν θέλετε να εργάζεστε σε ένα ακατάστατο περιβάλλον, αλλά ένα γραφείο που είναι μερικώς ατακτοποίητο θα μπορούσε να σας κάνει πιο δημιουργικούς.

    Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει επτά “δήθεν” αρνητικές συμπεριφορές που μπορούν – αντίθετα με όσα είπε η μαμά σας, ο δάσκαλός σας ή ο συνεργάτης σας – να είναι καλές για εσάς.

    1. Αναβλητικότητα
    Υπάρχει πολλά βιβλία αφιερωμένα στο γιατί οι άνθρωποι χρονοτριβούν και πώς να το σταματήσουν. Όμως, ο καθηγητής Wharton και ο συγγραφέας Adam Grant υποστηρίζουν ότι η αναβολή μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της δημιουργικότητας, διότι δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αναπτύξετε τη μεγάλη σας ιδέα. Ο Steve Jobs της Apple, για παράδειγμα, είναι κάποιος που επωφελήθηκε από την καθυστέρηση ορισμένων καθηκόντων.

    δάγκωμα νυχιών

    2. “Τρώτε” τα νύχια σας
    Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν, μέσα από μια μακροχρόνια έρευνα που έκαναν με παιδιά, πως όσα έτρωγαν τα νύχια τους δεν είχαν αναπτύξει αλλεργίες στο βαθμό που ανέπτυξαν τα άλλα παιδιά. Ωστόσο, ο συγγραφέας της μελέτης συνέστησε στους γονείς να μην ενθαρρύνουν το δάγκωμα των νυχιών, καθώς -αν και συνήθως δεν προκαλεί μακροχρόνια βλάβη- μπορεί να βλάψει το δέρμα γύρω από το νύχι, καθιστώντας σας πιο ευαίσθητο στις μολύνσεις.

    3. Αργοπορία
    Η χρονική καθυστέρηση μπορεί να επηρεάσει τόσο τις προσωπικές σας, όσο και τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Ωστόσο, φαίνεται πως όσοι αργούν, τείνουν να είναι αισιόδοξοι όσο και μη ρεαλιστικοί και αυτό επηρεάζει την αντίληψή τους για το χρόνο. Πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να πάνε για τρέξιμο, να πάρουν τα ρούχα τους από το καθαριστήριο, να πάνε σουπερμάρκετ και να πάρουν τα παιδιά απ’ το σχολείο, όλα αυτά μέσα σε μια ώρα.

    τσίχλα

    4. Μάσημα τσίχλας
    Είναι αγένεια να το κάνετε σε μια συνέντευξη εργασίας, οπότε μην το κάνετε. Αλλά όταν κάθεστε μόνοι σας, θα μπορούσε το μάσημα τσίχλας να είναι το κλειδί της παραγωγικότητας και της χαλάρωσης. Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι η τσίχλα σας βοηθά να αποφορτίζεστε, ενώ αυξάνει την καλή διάθεση και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες.

    ακατάστατο γραφείο

    5. Ακατάστατο γραφείο
    Εάν οι σωροί χαρτιών πάνω στο γραφείο σας δημιουργούν ένα τεράστιο “χάρτινο βουνό” ενοχλώντας τον συνάδελφό σας, τότε μάλλον πρέπει να τα τακτοποιήσετε. Όμως, αν αυτό το χάος αφορά μόνο, θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από αυτή την αποδιοργάνωση. Πρόσφατη έρευνα υποδηλώνει ότι η ακαταστασία προτρέπει τους ανθρώπους να προσανατολίζονται περισσότερο στον στόχο, διότι είμαστε παρακινημένοι να αναζητήσουμε κάπου την τάξη.

    6. Γκρίνια
    Κανείς δεν θέλει να είναι εκείνος ο φίλος που μιλάει συνεχώς για τον ενοχλητικό συνάδελφό του, για τη βροχή και το κακό service στο εστιατόριο όπου έφαγε. Πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι όσοι διαμαρτύρονται περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι. Αν πρέπει να παραπονεθείτε, υπάρχει πάντως τρόπος να το εκφράσετε χωρίς να γεμίσετε με αρνητικότητα το περιβάλλον γύρω σας.

    ονειροπόλος

    7. Ονειροπόληση
    Ξοδεύοντας λίγα λεπτά εσκεμμένα, αφήνοντας τον εαυτό σας εκτός ζώνης, μπορεί να σας κάνει πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς. Για παράδειγμα, μια μελέτη του Harvard διαπίστωσε ότι επιτρέποντας στο μυαλό σας να περιπλανηθεί για περίπου 12 λεπτά ενώ δουλεύετε σε μια δύσκολη εργασία, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση όταν επιστρέψετε σε αυτήν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι χαρακτηριστικά που θα κάνουν τους άλλους να σας συμπαθήσουν αμέσως

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τρεις συνήθειες που σας κάνουν κακούς εραστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επτά ψυχολογικά χαρακτηριστικά που έχουν κοινά οι εκατομμυριούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ