• LIFE&STYLE

    Ένας ειδικός της Google αποκαλύπτει το πώς κατάφερε να μην γίνει workaholic

    Hiroshi Lockheimer


    Ο Hiroshi Lockheimer δουλεύει στις πλατφόρμες και τα οικοσυστήματα της Google και έτσι η εργασία και ο ελεύθερος χρόνος, τείνουν να είναι κοινά για τον ίδιο. Συνήθως καταλήγει να ξοδεύει τουλάχιστον ένα μέρος της βραδιάς του, δουλεύοντας πάνω σε διάφορα projects.

    “Δεν είναι εύκολο για μένα να χωριστώ κάποια δουλειά”, όπως έχει δηλώσει.

    Ακόμα, ο Lockheimer επιτυγχάνει ισορροπία δημιουργώντας χρόνο για δραστηριότητες που είναι σημαντικές γι ‘αυτόν, όπως το να παίρνει τα παιδιά του από το σχολείο, το να γυμνάζεται, καθώς και το να δουλεύει σταθερά και αμετάκλητα από τις 9 π.μ. έως 5:30 μ.μ.

    “Αναγνωρίζω πλήρως ότι δεν υπάρχει ενιαία φόρμουλα, ότι όλοι είναι διαφορετικοί και ότι ο καθένας έχει διαφορετικά όρια”, δήλωσε ο Lockheimer. “Για μένα όμως το βασικό σημείο σε όλα αυτά είναι ότι είμαι πραγματικά παθιασμένος με αυτό που κάνω, έτσι έρχεται λίγο φυσικά για μένα”.

    Ας ρίξουμε μια ματιά στο πολυάσχολο πρόγραμμά του, το οποίο του επιτρέπει, όμως, να κάνει διάφορα πράγματα και να μην γίνεται workaholic, δηλαδή εμμονικός με τη δουλειά:

    Ο Lockheimer είπε ότι ξυπνάει ενθουσιασμένος για να φτάσει στην εργασία του. “Αγαπώ τη δουλειά μου, μου αρέσουν τα projects που κάνω. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτά τα πράγματα.”

    Μέρος της δουλειάς του είναι και τα πολλά ταξίδια.

    “Είμαστε μια επιχείρηση που βασίζεται στην εταιρική σχέση και οι εταίροι μας είναι σε όλο τον κόσμο”, είπε.

    Όταν επιστρέφει στη Silicon Valley, αφήνει τα δύο παιδιά του στο σχολείο κάθε πρωί πριν πάει στο γραφείο. “Αυτό είναι σχεδόν θρησκευτικό για μένα. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει να κάνω και επιμένω να το κάνω.”

    View this post on Instagram

    Colors #vacation #nofilter

    A post shared by Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) on

    “Ακούμε τις ειδήσεις το πρωί μαζί και κάνουν ερωτήσεις για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Αυτό μου αρέσει και είναι ένα μεγάλο μέρος του πρωινού μου”.

    Συνήθως αρχίζει να εργάζεται στις 9 π.μ.

    Ως SVP, ο Lockheimer δεν ξοδεύει πλέον ώρες σε διάφορα προγράμματα. Είπε ότι πάντα προσπαθεί να σκεφτεί πώς να κατανείμει καλύτερα τον χρόνο του και αποφεύγει να πλανιέται γύρω από την ομάδα του χάνοντας ώρες ή να ξοδεύει λεπτά από τον πρωινό του χρόνο απαντώντας σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    View this post on Instagram

    ?? #vacation #thanksgiving #vamos

    A post shared by Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) on

    Προσπαθεί να αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί: “Το να είσαι σε θέση να κοιτάς τη μεγάλη εικόνα και να σκεφτείς απλώς για το τι δουλεύουμε, τι συμβαίνει στη βιομηχανία, τι πρέπει να κάνουμε ακούγεται πολύ απλό, αλλά πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις χρόνο μέσα στην καθημερινότητά σου για να σκεφτείς.”

    Ο Lockheimer ασκείται για μισή ώρα κάθε μέρα, ακόμα και όταν ταξιδεύει. “Με επαναφορτίζει, σωματικά και διανοητικά”. Το έκανε κάθε φορά που έβρισκε ώρα, αλλά τώρα διατηρεί ένα χρονοδιάγραμμα.

    Ο Lockheimer συνήθως φεύγει από τη δουλειά γύρω στις 5:30 μ.μ. Μόλις φτάσει στο σπίτι, τρώει δείπνο με την οικογένειά του.

    View this post on Instagram

    About to land! ??

    A post shared by Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) on

    Μετά το δείπνο, ο Lockheimer ξοδεύει χρόνο βγαίνοντας έξω ή παρακολουθώντας παραστάσεις με την οικογένειά του. Μόλις τα παιδιά πάνε στο κρεβάτι, θα κάνει κάποια ακόμα δουλειά: “Θα επανέλθω στο λάπτοπ και θα κάνω κάποια πράγματα”, είπε.

    View this post on Instagram

    Future motivational poster.

    A post shared by Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) on

    Ο Lockheimer απολαμβάνει να ξοδεύει λίγο χρόνο για να διερευνήσει τα δικά του ενδιαφέροντα και τις τάσεις της βιομηχανίας.

    “Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλή συμβουλή ή όχι, αλλά για μένα, ειλικρινά, με τον τρόπο αυτό η προσωπική μου ζωή και η επαγγελματική μου ζωή είναι κάπως αλληλένδετες”, είπε. “Είναι δύσκολο να διαχωρίσεις αυτά τα πράγματα.”

    Μπορεί να είναι μια κουραστική μέρα, αλλά είναι αυτή που ταιριάζει στον Lockheimer. “Γενικά, προσπαθώ να παραμείνω στη ρουτίνα μου όσο μπορώ”, είπε.

    View this post on Instagram

    Long weekend.

    A post shared by Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) on

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένας CEO αποκαλύπτει τι θα αλλάξει στο διαδίκτυο την ερχόμενη άνοιξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο CEO του Dropbox μοιράζεται την καλύτερη συμβουλή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εννέα φράσεις του ιδρυτή της Google που δείχνουν την ιδιοφυΐα και τη φιλοδοξία του



    ΣΧΟΛΙΑ