• LIFE&STYLE

    Έλενα Ακρίτα: Εξομολογείται την «μάχη» που δίνει με την κατάθλιψη (video)

    • NewsRoom
    Έλενα Ακρίτα

    Έλενα Ακρίτα. δημοσιογράφος , αρθρογράφος


    Προσκεκλημένη  στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε η Έλενα Ακρίτα, κάνοντας αναφορά στη μάχη της με την κατάθλιψη από την οποία πάσχει. Στο παρελθόν, η δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη της ότι έχει διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια από τα τριάντα της χρόνια. Όπως είχε δηλώσει βγήκε ως καθυστερημένη αντίδραση στο θάνατο του πατέρα της, που έγινε όταν ήταν 10 ετών και στη φυλάκιση της μητέρας της από τη χούντα.

    Αυτή τη φορά στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη, ζήτησε να μιλήσει απευθείας στην κάμερα και προχώρησε σε μία εξομολόγηση.

    «Επειδή αυτό είναι ένα θέμα που με καίει και με τσουρουφλίζει, θέλω να πω το εξής και να το ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα σε αυτή την εκπομπή, να το εκμυστηρευτώ και αυτό. Πέθανε ο πατέρας μου όταν ήμουν 10 χρονών και από τότε άρχισαν τα σπέρματα της κατάθλιψης που εκδηλώθηκαν γύρω στα 30 μου. Ταυτόχρονα δούλευα, έκανα τη ζωή μου, όμως υπήρχε πάντα… Έκανα πάρα πολλά χρόνια να την αντιμετωπίσω. Έζησα 30 χρόνια σχεδόν στο σκοτάδι αυτής της κατάθλιψης. Έζησα όλα αυτά τα χρόνια πιστεύοντας αυτό που λένε “δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”. Όχι, υπάρχει δεν μπορώ. Ο άνθρωπος που έχει κατάθλιψη δεν πηγαίνει από εδώ μέχρι το μπάνιο. Δεν μπορεί, δεν είναι ότι δεν θέλει. Όσοι έχετε κατάθλιψη και το κρύβετε δεν είστε μόνοι και δεν είστε οι μόνοι. Είμαστε πάρα πολλοί… Θέλω να ξέρετε ότι να πάμε σε έναν ψυχίατρο και να ζητήσουμε τη βοήθειά του, ενδεχομένως και με μία αγωγή, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοήθησε, πόσο μου άλλαξε τη ζωή», ανέφερε αρχικά.
    Φρόντισε δε να κλείσει ως εξής: «Ξύπνησα το πρωί σήμερα και αφηρημένη όπως ήμουν στο μπάνιο τραγουδούσα. Λέω “Έλενα τραγουδάς μόνη σου;”. Είχα να το ζήσω εδώ και πολλά χρόνια. Ζητήστε βοήθεια και να θυμάστε ότι είμαστε πάρα πολλοί σε αυτή την σκοτεινή παρέα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βγούμε προς τα έξω.»

    Δείτε το βίντεο:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες δηλώσεις για την εγκυμοσύνη της – Πόσα κιλά πήρε (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η Ζωή Λάσκαρη είχε πέσει στα σκοτάδια μετά τον χαμό της Αλίκης Βουγιουκλάκη»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αλίκη Βουγιουκλάκη-Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αμοιβή που έπαιρναν ετησίως για τις ταινίες τους!



    ΣΧΟΛΙΑ