• LIFE&STYLE

    Δέκα πανάκριβα χόμπι που μόνο οι εκατομμυριούχοι μπορούν να έχουν

    branson


    Τα χόμπι είναι διασκεδαστικές δραστηριότητες, που οι άνθρωποι απολαμβάνουν να κάνουν κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους. Δεδομένου ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις, τα χόμπι διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση και άλλοι που προτιμούν την ποδηλασία.

    Εμείς, όμως, θα εστιάσουμε στα ακριβά χόμπι των πλουσίων και διασήμων. Ξεχάστε την ανάγνωση και την ποδηλασία και σκεφτείτε πώς οι πλούσιοι ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Ορισμένα από τα χόμπι τους κοστίζουν μια περιουσία, αλλά φυσικά και μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά. Πιθανότατα θα είχαμε κι εμείς τα ίδια χόμπι, αν τα χρήματα δεν ήταν περιοριστικός παράγοντας.

    Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 10 πιο ακριβά χόμπι πλουσίων και διασήμων:

    10. Αγώνες ταχύτητας: 15 λεπτά οδήγησης – $360
    Κάθε φανατικός του αγώνα δρόμου θέλει να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του οδηγώντας ένα από τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στον πλανήτη, αλλά κοστίζει μια περιουσία. Μια εμπειρία 15 λεπτών οδήγησης σε επαγγελματική πίστα αγώνων, κοστίζει περίπου 360 δολάρια, εξαιρουμένων των ετήσιων τελών εγγραφής και άλλων εξόδων, όπως η ασφάλιση.

    ferrari

    9. Αγώνες γιοτ: Ενοικίαση γιοτ – $5.000
    Τα σκάφη είναι παιχνίδια που προορίζονται για εκατομμυριούχους και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μόνο οι πλούσιοι και διάσημοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το χόμπι. Ακόμα και αν επρόκειτο να εξετάσετε την ενοικίαση, το φθηνότερο γιοτ για αγώνες είναι ακριβό. Καλύτερα θεατής, αν δεν είσαι δισεκατομμυριούχος.

    γιοτ

    8. Ταξιδεύοντας στον κόσμο: Γύρος του κόσμου – $ 10.000
    Η εξερεύνηση του κόσμου κοστίζει μια περιουσία. Πολλοί πλούσιοι και διάσημοι άνθρωποι όπως η Eva Longoria, ο Jay Z, η Beyonce και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν δηλώσει ότι αγαπούν τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Ακριβό είναι όχι μόνο το αεροπορικό ταξίδι, αλλά και τα συναφή έξοδα, οπότε το χόμπι αυτό προορίζεται αποκλειστικά για τους πλούσιους.
    ταξίδι

    7. Εκτροφή αλόγων: Συντήρηση – $40.000
    Αν νομίζατε ότι οι ιπποδρομίες είναι ένα φτηνό χόμπι, σκεφτείτε το ξανά. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, το κόστος διατήρησης ενός αγωνιστικού αλόγου ανά έτος είναι περίπου 40.000 δολάρια. Φανταστείτε να έχετε περισσότερα από ένα.

    άλογα

    6. Αεροπορία: Παρακολούθηση μαθημάτων – $100.000
    Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται μια μέρα να οδηγήσουν ένα αεροπλάνο και να πετάξουν με αυτό. Μόνο και μόνο η παρακολούθηση των απαραίτητων μαθημάτων κοστίζει πάνω από 100.000 δολάρια για τα βασικά αεροσκάφη. Αυτό εξηγεί γιατί μόνο πλούσιοι και διάσημοι, όπως ο John Travolta, μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το χόμπι.
    πιλότος

    5. Συλλογή αντίκες: Περσικό χαλί από μετάξι – $257.000
    Οι πλούσιοι και διάσημοι αγαπούν αυτό το χόμπι λόγω της μοναδικότητάς του. Η συλλογή μοναδικών αντικών μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική αν αγαπάτε την ιστορία. Το να θαυμάζετε αντίκες, όπως σπάνια νομίσματα ή ιστορικά χαλιά από κάποια απόσταση, δεν θα σας κοστίσει. Αν, όμως, θέλετε να τα κατέχετε χρειάζεστε μια περιουσία.
    αντίκες

    4. Εξωτικά κατοικίδια: Νεογνό τσιτάχ – $315.500
    Οι περισσότεροι πλούσιοι προτιμούν να κρατούν εξωτικά κατοικίδια ζώα, αντί να πάνε στον ζωολογικό κήπο κάθε φορά που θέλουν να δουν ένα εξωτικό ζώο. Κοστίζουν μια περιουσία για να τα αγοράσει κανείς, ειδικά αν είναι σπάνια είδη. Πέρα από τα έξοδα σίτισης και στέγασης, υπάρχει και το κόστος απόκτησης άδειας για την κατοχή εξωτικών κατοικιδίων.

    τσιτάχ


    3. Πόκερ υψηλών πονταρισμάτων: Εισαγωγή στο παιχνίδι – Εκατομμύρια

    Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα πρέπει να χάσετε πολλά όταν παίζετε πόκερ με υψηλά πονταρίσματα. Αυτό είναι το είδος του πόκερ που απαιτεί εισαγωγές και πληρωμές εκατομμυρίων δολαρίων. Ο καθένας μπορεί να παίξει πόκερ, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά το συγκεκριμένο.

    πόκερ

    2. Συλλογή Vintage αυτοκινήτων: 57S Bugatti 1937 – 4.4 εκατομμύρια δολάρια
    Αυτό το χόμπι έρχεται στη δεύτερη θέση σε αυτόν τον κατάλογο λόγω του κόστους των πιο ακριβών vintage αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι τιμές αυτών των αυτοκινήτων δείχνουν γιατί αυτό το χόμπι μόνο άνθρωποι όπως ο Jay Leno, ο Jerry Seinfeld ή ο Ralph Lauren είναι σε θέση να έχουν.

    βιντατζ

    1. Συλλογή Τέχνης: Τρίπτυχο – 142 εκατομμύρια δολάρια
    Αυτό το χόμπι παίρνει την πρώτη θέση στα πιο ακριβά χόμπι των πλουσίων, λόγω της τιμής των πιο ακριβών έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Το πιο ακριβό έργο τέχνης που πωλήθηκε ποτέ είναι το “Τρίπτυχο” που κοστίζει $142 εκατομμύρια. Το χόμπι αυτό αξίζει ξεκάθαρα να είναι το νούμερο ένα στον κατάλογο αυτό.
    έργο τέχνης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δισεκατομμυριούχοι: Τα ενδιαφέροντα, τα πάθη και τα χόμπι τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εννέα πράγματα που οι πλούσιοι κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων



    ΣΧΟΛΙΑ