• LIFE&STYLE

    Alice Walton: Πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αμερικής ξοδεύει την περιουσία της


    Η Alice Walton, η μόνη γυναίκα κληρονόμος στην περιουσία της Walmart, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ. H 67χρονη, που έχει καθαρή αξία περίπου 38,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγινε σύντομα η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο μετά τον θάνατο της Liliane Bettencourt, της Γαλλίδας κληρονόμου του γίγαντα των καλλυντικών L’Oreal. Η κόρη της τελευταίας, Françoise Bettencourt-Meyers, πήρε την πρώτη θέση, αφού κληρονόμησε την περιουσία της οικογένειας. Άρα, αυτό κάνει τη Walton τη δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα – και το 19ο πλουσιότερο άτομο – στον κόσμο για άλλη μια φορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι τρεις κληρονόμοι της Walmart έχουν (σε συνδυασμό) έναν πλούτο 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από τους Kochs, τη δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια στην Αμερική). Παρά την υψηλή θέση της Walton, η προσωπική τους ζωή παραμένει σε μεγάλο βαθμό ιδιωτική. Δείτε παρακάτω τι γνωρίζουμε για τον τρόπο με τον οποίο η πλουσιότερη γυναίκα της Αμερικής ξοδεύει την περιουσία της, από τη συλλογή έργων τέχνης μέχρι την εκτροφή αλόγων.

    Alice Walton

    • Σε αντίθεση με τους αδελφούς της, τον Rob και τον Jim, η Alice δεν έχει πάρει ποτέ ενεργό ρόλο στην εκτελεστική λειτουργία της Walmart και έχει γίνει ο “προστάτης” των τεχνών. Ήταν ερωτευμένη με τις τέχνες από νεαρή ηλικία και όταν ήταν 10 ετών αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης: ένα αντίγραφο ενός πίνακα του Πικάσο για $2.
    • Έχει μια τεράστια ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης, με πρωτότυπα έργα από θρυλικούς Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως: Αndy Warhol, Norman Rockwell και Georgia O’Keefe.
    • Η Alice άνοιξε το 2011 ένα μουσείο αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, που ονομάζεται Crystal Bridges, για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης της, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν άνοιξε, είχε τέσσερις φορές τη χρηματοδότηση του διάσημου Μουσείου Whitney στη Νέα Υόρκη.
      Crystal Bridges
    • Το 2014 δαπάνησε 44,4 εκατομμύρια δολάρια για την Georgia O’Keefe. Ήταν το πιο ακριβό έργο τέχνης! “Η συλλογή είναι μια μεγάλη μου χαρά και ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Το να βλέπω την τέχνη και να την αγαπώ”, δήλωσε η Alice στο New Yorker.
    • Η Alice είναι, επίσης, εκτροφέας αλόγων. Το ράντσο της Rocking W Ranch στο Τέξας, πρόσφατα πουλήθηκε για ένα τεράστιο ποσό. Το αγρόκτημα έχει πάνω από 250 στρέμματα βοσκοτόπων και βοηθητικών κτιρίων για βοοειδή και άλογα.
    • Το άλλο της ράντσο, των 4.416 στρεμμάτων στο Τέξας, κυμαίνεται περίπου στα 22 εκατομμύρια δολάρια. Είναι ένα απλό σπίτι με τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και με θέα στο ποτάμι.
    • Η Alice κατέχει επίσης ένα διώροφο διαμέρισμα στη λεωφόρο Park της Νέας Υόρκης. Αγόρασε το ακίνητο για $25 εκατομμύρια το 2014. Διαθέτει πάνω από 52 μεγάλα παράθυρα με θέα στο Central Park και την πόλη, ένα δωμάτιο μέσων μαζικής ενημέρωσης και πάνω από 6.000 τετραγωνικά πόδια χώρου.

    alice-walton

    • Παρά το ότι προέρχεται από μια ρεπουμπλικανική οικογένεια, η Alice δώρισε 353.400 δολάρια στο Hillary Victory Fund, μια κοινή επιτροπή για τη συγκέντρωση χρημάτων, η οποία υποστηρίζει την Κλίντον και άλλους δημοκράτες (το 2016). Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν, ενώ η Κλίντον ήταν η πρώτη κυρία του Αρκάνσας και ήταν η μόνη γυναίκα που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Walmart.
    • Τον Ιανουάριο του 2016, η Αlice έδωσε 3,7 εκατομμύρια από τις μετοχές της Walmart στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της οικογένειας Walton Family Foundation. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα προσέφερε πρόσφατα 120 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για τη δημιουργία σχολής τέχνης.
    • Παρά τις προσπάθειες να ξοδέψει την περιουσία της ήσυχα, πριν από λίγα χρόνια έγινε στόχος από μια ομάδα υπαλλήλων της Walmart, καθώς είχαν ελάχιστη αμοιβή και έβλεπαν τον τρόπο ζωής της να είναι σε βάρος του κόπου των εργαζομένων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 9 κορυφαίες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα του CEO της Apple, Tim Cook

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε πολυεκατομμυριούχοι από τον Μαυρίκιο που πρέπει να γνωρίζετε



    ΣΧΟΛΙΑ