• LIFE&STYLE

    Άκης Τσοχατζόπουλος: Τελευταία έξοδος, Ιπποκράτειο!

    Τσοχατζόπουλος

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι η μοίρα του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν προδιαγεγραμμένη την ημέρα που παντρεύτηκε στο Παρίσι την πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ κ. Βίκυ Σταμάτη.

    Όμως κάποιες παλιές πολιτικές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ, όπως ένας πρώην κορυφαίος υπουργός και κολλητός του Ανδρέα Παπανδρέου, διαφωνούν.

    «Ο Άκης τελείωσε από την στιγμή που ερωτεύθηκε την συγκεκριμένη γυναίκα» μου είχε πει πριν από λίγα χρόνια σε μια συζήτησή μας τονίζοντας μου ότι όταν έλαβε την πρόσκληση για τον γάμο στο Παρίσι έμεινε άφωνος.

    «Του είχα πει ότι είναι λάθος, ότι θα το βρει μπροστά του αλλά δεν με άκουσε. Δεν άκουγε άλλωστε κανέναν εκείνη την περίοδο» συμπλήρωσε με νόημα ο πρώην υπουργός, ο οποίος όπως και οι περισσότεροι υπουργοί εκείνη την περίοδο απείχαν από την γαμήλια τελετή και την παραμυθένια δεξίωση στο «Georges V» του Παρισιού.

    Η κ. Σταμάτη είχε αποστείλει πάνω από τριακόσιες προσκλήσεις σε επιφανείς κυρίως οικογένειες των Αθηνών, πλην όμως ελάχιστες έδωσαν το παρόν στον γάμο του Άκη με την γυναίκα που σάρωσε τα πάντα στην ζωή του.

    Στα χρόνια που ακολούθησαν η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας με την οποία ήταν διαποτισμένος ο χαρακτήρας της κ. Τσοχατζοπούλου τύφλωσε για τα καλά τον «ωραίο Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ.

    Έναν γοητευτικό άνδρα που στις δεξιώσεις η στα πάρτι του κόμματος περιστοιχιζόταν πάντα από ωραίες γυναίκες ενώ στο τσακίρ κέφι έριχνε και τις ζεϊμπεκιές του.

    Το μόνο που δεν υπολόγισε ήταν η μεγαλομανία της Βίκυς του, η οποία τον έπεισε ότι έπρεπε να κάνουν spa σε κλινικές της Ελβετίας, εξωτικά ταξίδια και φυσικά να αγοράσουν το περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Ένα σπίτι-πρόκληση, που επιπλώθηκε με πανάκριβα έπιπλα και κουρτίνες τα κορδόνια των οποίων κόστιζαν οχτακόσια ευρώ το ένα, κάτι όμως που δεν απασχόλησε ιδιαίτερα την κ. Βίκυ Σταμάτη, αφού λεφτά υπήρχαν.

    Μόνο που τα λεφτά αυτά προέρχονταν όπως αποδείχτηκε χρόνια αργότερα από μίζες εκατομμυρίων ευρώ που κατέληγαν μέσω offshore σε ειδικούς λογαριασμούς.

    Η σύλληψη αρχικά και η καταδίκη αργότερα του Άκη και της Βίκυς Σταμάτη έφερε στο φως λεπτομέρειες ενός βίου στον οποίο ο πρώτος δεν είχε εντρυφήσει και η δεύτερη ποθούσε διακαώς.

    Σε μια φωτογράφισή τους που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ ο Άκης κάθεται και η Βίκυ στέκεται όρθια από πάνω του, ως μια άλλη γυναίκα ενός άλλου Καίσαρα.

    Μόνο που η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική για την κ. Σταμάτη και όσους την ζούσαν εκτός του Τσοχατζόπουλου, αφού ήταν μια γυναίκα που απαιτούσε να μην την αγγίζουν παρά μόνο με γάντια όταν έκανε πεντικιούρ.

    Τα ψώνια της έχουν γράψει ιστορία όπως και οι φωνές τις σε απλές υπαλλήλους στον «Καλογήρου» όπου σε μια ημέρα έκανε αγορές παπουτσιών αξίας 10.000 ευρώ!

    Από χτες το πρωί όταν το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην υπουργός, η οικογένειά του δεν μπορεί να βρει τις 200.000 ευρώ της εγγύησης του.

    Έτσι ο 78χρονος πια πρώην υπουργός και πρώην «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στον έβδομο όροφο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μέσα σε μια βαθιά κατάθλιψη, η οποία τον ακολουθεί κατά πόδας χρόνια τώρα.

    Κάποιοι χαμογέλασαν στο άκουσμα της είδησης, μαζί τους και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που του είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου χρόνια πριν.

    Του θύμισε την ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», στην οποία ένας καταδικασμένος άδικα σε ισόβια, δραπετεύει μετά από χρόνια εγκλεισμού σε ένα σκληρό σωφρονιστικό ίδρυμα.
    Η διαφορά με τον κ. Τσοχατζόπουλο έγκειται στο ότι εκτός από τον ίδιο, την γυναίκα του και κάποιους ελάχιστους δικούς του ανθρώπους, κανείς δεν πιστεύει ότι φυλακίσθηκε άδικα.
    Ούτως η άλλως με δεδομένη την μέχρι τώρα κατάσταση πρωταγωνιστεί κι αυτός σε μια δική του τελευταία έξοδο, που προς το παρόν είναι ένα μικρό άψυχο δωμάτιο με ένα κρεβάτι και ένα μικρό μπάνιο στο Ιπποκράτειο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Αγγελικούσης: Ο ισχυρός Έλληνας εφοπλιστής πρωτοπορεί ξανά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Η νέα της έξυπνη κίνηση στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Ψυχάρης: «Σταύρωση» χωρίς ανάσταση



    ΣΧΟΛΙΑ