• LIFE&STYLE

    Αυτό το νησάκι θα μπορούσε να βρίσκεται στην Καραϊβική αλλά απέχει μόλις μια ώρα από τον Πειραιά

    • NewsRoom

    Πηγή φωτογραφίας: hellas-beach.gr


    Σε περίπτωση που πιστεύετε, πως τα παραδεισένια τοπία υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό και αποτελούν άπιαστο όνειρο, τότε κάνετε λάθος.

    Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα μπορούσαμε να πούμε, πως κανείς μπορεί να βρεθεί σε ένα μικροσκοπικό, καταπράσινο νησί, που αποτελεί μια από τις ιδανικότερες και πιο οικονομικές επιλογές σύντομης εκδρομής για όποιον θέλει να αλλάξει παραστάσεις και να καταπολεμήσει τον καύσωνα του καλοκαιριού.

    Και γιατί λέμε με το πάτημα ενός κουμπιού;

    Γιατί σίγουρα, μπορεί να φτάσει πολύ πιο σύντομα σε αυτό (θα χρειαστεί περίπου μια ώρα από το λιμάνι του Πειραιά) από ότι να πάρει το αυτοκίνητο του και να κατευθυνθεί για παράδειγμα προς το Σούνιο.

    Για να φτάσει κανείς στο μικρό αυτό διαμάντι του Σαρωνικού, θα πρέπει να επιλέξει ως προορισμό του το Αγκίστρι, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο, το οποίο εκτός από το γραφικό του χαρακτήρα και την εξωτική του ομορφιά, οδηγεί στην Απόνησο.

    Πρόκειται για μια καταπράσινη χερσόνησο, μια καταπληκτική πινελιά στη ζωγραφιά της Ελλάδας, που συναγωνίζεται ακόμα και το κάλλος της Καραϊβικής.

    Η Απόνησος είναι ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Κάθε επισκέπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν μέσα από μια μικρή πλατφόρμα, μια μικρή γέφυρα που την ενώνει με το Αγκίστρι.

    Οι στιγμές στην Απόνησο δημιουργούν τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και αναμνήσεις. Το τοπίο μοιάζει με μια εικαστική σύζευξη χρωμάτων: τα πεύκα αγγίζουν τη θάλασσα και το χρώμα τους ενώνεται σχεδόν με το βαθύ μπλε και το τιρκουάζ στα κρυστάλλινα νερά, αλλά και το χρώμα των βράχων.

    Η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρεται για μικρούς κολυμβητές χάρη στα ρηχά της νερά, αλλά και τολμηρές βουτιές από τα βράχια για τους μεγαλύτερους (με προσοχή πάντοτε), για όσους αναζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, για τους λάτρεις των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως το κανό.

    Στον όρμο της Απονήσου υπάρχουν συχνά εκδρομικά σκάφη, αλλά προκειμένου να διατηρηθεί η απαράμιλλη ομορφιά και η αυθεντικότητα του νησιού, στην παραλία υπάρχουν μόνο ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση και μια ταβέρνα για φρέσκο ψάρι και νοστιμιές πάνω στο κύμα.

    Επιπλέον, δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην μαγνητίζεται από τη λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται από τη μια πλευρά της Απονήσου καθώς και από τις ερημικές παραλίες Μάγκιζα και Μπαριάμα, που βρίσκονται κοντά.

    Totally a must για το φετινό αλλά και κάθε καλοκαίρι!

    Πηγή: bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Kampos House: Το εξοχικό των ονείρων σας βρίσκεται στην Πάρο (35 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η παραμυθένια ιστορία του τσίπουρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To λιλιπούτειο κατοικημένο νησί του Κορινθιακού που ήθελε να αγοράσει ο Ωνάσης (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ