• LIFE&STYLE

    Αυτό το κόλπο θα ανεβάσει την ερωτική σας επιθυμία στα ύψη

    ζευγάρι


    Η μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι μια συχνή κατάσταση, η οποία μπορεί να καταβάλει και άντρες και γυναίκες. Η έλλειψη διάθεσης για σεξ, για οποιονδήποτε λόγο, δημιουργεί προβλήματα στο ζευγάρι και είναι μια δυσάρεστη κατάσταση τόσο για τον/ην παρτενέρ όσο (και περισσότερο) για τον ίδιο τον άνθρωπο που το αντιμετωπίζει.

    Πάντως, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ιταλία, υπάρχει τρόπος για να ανεβάσετε την ερωτική σας διάθεση και η επιθυμία σας για σεξ να ενισχυθεί. Η Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο εύκολος και απόλυτα εφικτός αυτός τρόπος, δεν είναι άλλος από την φωτοθεραπεία.

    Το συμπέρασμα προέκυψε μέσα από την μελέτη, στην οποία έλαβαν μέρος 38 άντρες που είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή ελλειμματικής ερωτικής επιθυμίας ή σεξουαλικής διέγερσης. Οι μισοί άντρες ξεκίνησαν μια φωτοθεραπεία με έντονο φως, ενώ οι άλλοι μισοί μπήκαν στη διαδικασία μιας θεραπείας placebo.

    Oι άντρες της πρώτης ομάδας κάθονταν για περίπου μισή ώρα τη μέρα μπροστά σε ένα φωτεινό κουτί, το οποίο τους εξέθετε σε 10.000 lux φωτός (κοντά στο ηλιακό φως). Μετά από ένα χρονικό διάστημα δήλωσαν πως τα ποσοστά της σεξουαλικής τους ικανοποίησης ήταν τρεις φορές υψηλότερα σε σχέση με την περίοδο πριν από το πείραμα, ενώ οι της δεύτερης ομάδας, με την placebo θεραπεία, είχαν ελάχιστες αλλαγές.

    Επίσης, στους άντρες της πρώτης ομάδας είχαν αυξηθεί τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους, μια οθόνη που είναι βασική για την αύξηση της libido. Όπως εξήγησε η ερευνήτρια Andrea Fagiolini από το Πανεπιστήμιο της Σιένα, η έκθεση του σώματος στο έντονο φως, οδηγεί στην παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας μιας ορμόνης που αυξάνει την τεστοστερόνη.

    Πάντως για να πετύχει το παραπάνω, χρειάζεται έκθεση στο ηλιακό φως. Ωστόσο, η σεξουαλική σας διάθεση μπορεί να ανέβει ακόμη και μια τακτική έκθεση στο εξωτερικό περιβάλλον 20-30 λεπτά την ημέρα, κάνοντας μια βόλτα στην ηλιόλουστη γειτονιά σας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 λόγοι που οι άντρες μπορεί να αρνηθούν το σεξ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι πιθανό να μικρύνει το αντρικό όργανο; Οι επιστήμονες απαντούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτή είναι η δημοφιλέστερη στάση στον κόσμο (και δεν είναι το ιεραποστολικό)



    ΣΧΟΛΙΑ