• City Stories

    5 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να αποδράσετε από τον μεγάλο καύσωνα

    • NewsRoom
    παραλια


    Τους 43 βαθμούς αναμένεται να αγγίξει το θερμόμετρο στην Αθήνα, την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    Ο καύσωνας που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα ήδη από την Κυριακή, θα συνεχιστεί όλες τις επόμενες μέρες και θα κορυφωθεί με θερμοκρασίες ρεκόρ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ευκαιρία, λοιπόν για μία μικρή απόδραση σε μία παραλία κοντά στην Αθήνα.

    Οι παρακάτω επιλογές όχι μόνο είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο, αλλά και θυμίζουν κάτι από νησί. Μάλιστα, δεν έχουν τόσο κόσμο αυτόν τον καιρό, ενώ υπόσχονται να σε κάνουν να ξεφύγεις λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Τι καλύτερο;

    Μετέωρα, Κάλαμος

    Μετέωρα, Κάλαμος

    Αυτός ο μικρός και ήσυχος κολπίσκος ανάμεσα στον Ωρωπό και τον Κάλαμο είναι ιδανικός για όποιον θέλει να χαλαρώσει μακριά απ΄όλους και απ΄όλα. Με το τοπίο να θυμίζει Σποράδες, τα πεύκα και η θάλασσα γίνονται ένα με το σκηνικό να μην θυμίζει σε τίποτα Αθήνα.

    Αλυκές Δροσιάς, Χαλκίδα

    Χαλκίδα

    Είναι το καθιερωμένο ραντεβού για μπάνιο των Χαλκιδαίων με τους Αθηναίους, με τις Αλυκές να απέχουν μόνο 5 λεπτά από την γέφυρα του Ευρύπου.

    Η αμμουδερή παραλία είναι ιδανική για τα παιδιά, ενώ το μέρος συνδυάζει ηρεμία και διασκέδαση, αφού στην άκρη του γιαλού υπάρχουν διάφορα beach bars. Εκτός από την οργανωμένη παραλία που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των Αλυκών, υπάρχει βέβαια και χώρος για όσους θέλουν να βάλουν την ψάθα τους και να στήσουν την δική τους ομπρέλα.

    Ψάθα, Αλεποχώρι
    ψάθαΕίναι περί που 66 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά αξίζει για όσους θέλουν να ευχαριστηθούν θάλασσα ή να περάσουν εκεί όλη τους την μέρα.

    Με φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρα, η βοτσαλωτή παραλία και τα κρυστάλλινα νερά θα σε μαγέψουν. Επίσης μετά το μπάνιο, τα διάφορα ουζερί εκεί κοντά θα σε κρατήσουν λίγη ώρα ακόμη στο Αλεποχώρι, κάνοντας την μέρα σου να τελειώσει με τον πιο όμορφο τρόπο.

    Χάρακας

    Χάρακας

    Ήρεμο, έρημο και με καθαρή μεγάλη παραλία. Ο οικισμός του Χάρακα έχει την δική του μυστική παραλία και βρίσκεται στα όρια των δήμων Λαυρίου και Κερατέας.

    Θα καταλάβεις ότι έχεις φτάσει, βλέποντας την πινακίδα στο αριστερό σας χέρι, η οποία γράφει: «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα».

    Άφησε το αυτοκίνητό σου στο πλάτωμα, κατευθύνσου προς την παραλία, επέλεξε ένα σκιερό μέρος και απόλαυσε την μέρα σου.

    Δικαστικά

    Δικαστικά

    Όσοι γνωρίζουν από κρυστάλλινα νερά θα σου προτείνουν να πάτε για μπάνιο στα Δικαστικά. Η μικρή βραχώδης παραλία μπροστά στον οικισμό Δικαστικά, στον κόλπο του Σχοινιά, είναι αρκετά απομονωμένη και τη συναντάς αφού περάσεις τον Τύμβο του Μαραθώνα, περίπου 43 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

    Μην περιμένεις ότι θα απλώσεις την πετσέτα σου σε κάποια αμμώδη έκταση. Τα βράχια των Δικαστικών όμως είναι άκρως φιλόξενα, και προσφέρονται για βουτιές στα καταγάλανα και καθαρά νερά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τρόμος στην Αθήνα – Έρχονται μνήμες του 1987 με τους 1.500 νεκρούς από τον καύσωνα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SOS: Κύμα καύσωνα – Πού υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού – Στους 43 το θερμόμετρο



    ΣΧΟΛΙΑ