• LIFE&STYLE

    Η COSMOTE, μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής επενδύει στο μέλλον, επενδύει στα παιδιά


    H εποχή που διανύουμε επιτάσσει, όσο ποτέ άλλοτε, την άμεση επαφή με την τεχνολογία και την ενασχόληση με αυτήν. Η τεχνολογία έχει γίνει πια αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητα, τις συνήθειες, ακόμη και τον τρόπο σκέψης των σύγχρονων ανθρώπων.

    Η στροφή προς την τεχνολογία δεν αφορά μόνο τους ενήλικες, καθώς βλέπουμε έφηβους και παιδιά να γνωρίζουν πολλά περισσότερα πράγματα από ό,τι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικά η νέα γενιά, θα μπορούσαμε να πούμε πως γεννήθηκε μέσα στην τεχνολογία, μεγαλώνει μαζί της και συμπορεύονται σε μια διαρκή εξελικτική πορεία.

    Ωστόσο, οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν επαρκώς τις δυνατότητες της τεχνολογίας και δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις ευκαιρίες που τους προσφέρει. Η πλειονότητα, μικρών και μεγάλων, ταυτίζει την τεχνολογία με τα smartphones, το internet και τα social media, δίχως να αντιλαμβάνεται πως τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μικρό κομμάτι της.

    Η δύναμη της τεχνολογίας είναι μεγάλη και μπορεί να αξιοποιηθεί με τον τρόπο που εμείς θέλουμε, έχοντας ως σκοπό την αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο και την οικοδόμηση μιας νέας, βελτιωμένης και πιο ιδανικής πραγματικότητας. Μπορεί να γίνει η δίοδος προς τη γνώση, το όχημα για την εκμάθηση και η βάση για το επερχόμενο μέλλον.

    Κύριοι εκφραστές και γνώστες των παραπάνω ιδεών, είναι και θα πρέπει να είναι, τα παιδιά, που αποτελούν τους θεμελιωτές του μέλλοντος και τους φάρους, μέσω των οποίων θα φωτιστεί ένας νέος και καλύτερος κόσμος. Η νέα γενιά θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει «θαύματα», έχοντας την τεχνολογία στα χέρια της και αξιοποιώντας την σωστά, με γνώμονα πάντα τη δημιουργία και την εξέλιξη.

    Αυτή η αισιοδοξία για το μέλλον μέσω των νέων τεχνολογιών και ο ενθουσιασμός για την επένδυση στα παιδιά και τη νέα γενιά, χαρακτηρίζει την COSMOTE, η οποία αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώνει ο WRO Hellas για τέταρτη συνεχή χρονιά.

    Η COSMOTE, γνωστή για τo καινοτόμο προφίλ της και απόλυτα ταυτισμένη με την διαδικασία της ψηφιοποίησης, ακολουθεί τα νέα δεδομένα και συμπορεύεται με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τη νέα γενιά και ωθεί τα παιδιά να μάθουν, να γνωρίσουν, να εξασκηθούν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν, στοχεύοντας, παράλληλα, σε ένα καλύτερο μέλλον.

    Ο διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Μάρτιο.

    Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κατηγορίες και κριτήρια.

    Η εκπαιδευτική ρομποτική, πυρήνας του ταξιδιού αυτού, βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M, η οποία συνδυάζει την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία, με τελικό προορισμό τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής. Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

    Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» & WeDo0 Ποδόσφαιρο
    Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
    Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

    Ο διαγωνισμός θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και ταυτόχρονα θα τους καλλιεργήσει ιδέες και αξίες, όπως είναι η ομαδικότητα, η συνεργασία, η φαντασία, υπομονή και η δημιουργικότητα.

    Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ