• LIFE&STYLE

    Νεκρός από κορονοϊό ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ;

    • NewsRoom

    H βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος


    Τι απαντά το παλάτι

    Οξύ προβληματισμό έχει προκαλέσει η φήμη που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, έφυγε από τη ζωή, έχοντας τα συμπτώματα του νέου κορονοϊού.

    Η φήμη ξεκίνησε από τα social media, με ορισμένους να αναφέρουν ότι ο δούκας του Εδιμβούργου νικήθηκε από τον κορονοϊό.

    Άλλο ρεπορτάζ, που επικαλείται πηγές από την Σκωτία αναφέρει ότι ο 99χρονος πρίγκιπας δεν πέθανε από κορονοϊό, αλλά για λόγους ηλικίας. Ωστόσο, η πανδημία που πλήττει και την Βρετανία είναι εκείνη που δεν επιτρέπει να ανακοινωθεί ακόμη επίσημα ο θάνατός του, καθώς, λόγω των συνθηκών που επικρατούν αυτό το διάστημα, θα ήταν αδύνατο να τελεστεί η κηδεία του, όπως ακριβώς του αρμόζει και όπως απαιτεί το βασιλικό πρωτόκολλο.

    Λίγες ώρες μετά την εξάπλωση της φήμης που προκάλεσε ταραχή σε όσους παρακολουθούν και υποστηρίζουν την βασιλική οικογένεια, πηγές από την Μεγάλη Βρετανία διέψευσαν την φημολογία, υποστηρίζοντας πως όσα μεταδίδονται είναι ψευδή και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν έχει πεθάνει.

    Η Telegraph, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατάφερε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο του Παλατιού, ο οποίος διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Εκείνο που εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό, ωστόσο, είναι ότι αντίστοιχη φήμη δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο παρελθόν για τον πρίγκιπα Φίλιππο, γεγονός που προξενεί ερωτήματα γιατί αυτό να γίνει τώρα, αν η είδηση δεν αληθεύει.

    Πρίγκιπας Φίλιππος και βασίλισσα Ελισάβετ

    Ωστόσο, οι επίσημες πληροφορίες θέλουν τον 99χρονο πρίγκιπα να έχει αποσυρθεί σε ιδιοκτησία της οικογένειας στο Norfolk. Τέλος, οι πληροφορίες από το Παλάτι αναφέρουν ότι, λόγω της κατάστασης, δεν θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα με τη βασίλισσα και την υπόλοιπη οικογένεια.

    Λίγο μετά τις φήμες, η βασίλισσα, στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram, θέλησε να δώσει τέλος σε όσα ειπώθηκαν.

    Συγκεκριμένα, στον επίσημο λογαριασμό της βασίλισσας αναρτήθηκε μία δημοσίευση, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

    «Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε σήμερα στο Windsor, γνωρίζουμε ότι πολλά άτομα και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο εισέρχονται σε μια περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας.

    Σε όλους μας έχει δοθεί η ίδια συμβουλή, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για το καλό των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους μέσα σε αυτές.

    Σε στιγμές όπως αυτές, θυμάμαι ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να δουλέψουν ως ένα, συγκεντρώνοντας τις συνδυασμένες προσπάθειές μας με έμφαση στον κοινό στόχο.

    Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την εμπειρογνωμοσύνη και τη δέσμευση των επιστημόνων μας, των ιατρών, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των δημόσιων υπηρεσιών: αλλά τώρα περισσότερο από κάθε εποχή στο πρόσφατο παρελθόν μας, όλοι έχουμε ζωτικά σημαντικό ρόλο να παίξουμε ως άτομα – σήμερα και τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες.

    Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να διατηρήσουν επαφή μεταξύ τους και να διασφαλίσουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή. Είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση.

    Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο μας».

    Δείτε τη δημοσίευση:

    View this post on Instagram

    A MESSAGE FROM HER MAJESTY THE QUEEN . As Philip and I arrive at Windsor today, we know that many individuals and families across the United Kingdom, and around the world, are entering a period of great concern and uncertainty. We are all being advised to change our normal routines and regular patterns of life for the greater good of the communities we live in and, in particular, to protect the most vulnerable within them. At times such as these, I am reminded that our nation’s history has been forged by people and communities coming together to work as one, concentrating our combined efforts with a focus on the common goal. We are enormously thankful for the expertise and commitment of our scientists, medical practitioners and emergency and public services; but now more than any time in our recent past, we all have a vitally important part to play as individuals – today and in the coming days, weeks and months. Many of us will need to find new ways of staying in touch with each other and making sure that loved ones are safe. I am certain we are up to that challenge. You can be assured that my family and I stand ready to play our part. ELIZABETH R

    A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on



    ΣΧΟΛΙΑ