• LIFE&STYLE

    Milk Stork: Η πρωτοποριακή υπηρεσία που θα λατρέψουν οι νέες μαμάδες


    Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή για ένα βρέφος από το μητρικό γάλα – τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που προσφέρει σε ένα μωρό το “λευκό αίμα”, όπως το χαρακτηρίζουν κάποιοι. Τι γίνεται όμως όταν η μητέρα λόγω δουλειάς δεν μπορεί να είναι δίπλα στο παιδί της για να το θηλάσει;

    Τότε, αναλαμβάνει η Milk Stork, μία startup επιχείρηση από το San Francisco που αναλαμβάνει να στείλει το μητρικό γάλα στο βρέφος, χωρίς αυτό να αλλοιωθεί.

    Η ιδέα, όπως θα περίμενε κανείς, ανήκει σε μία μητέρα, την Κέιτ Τόργκερσεν, η οποία τον Μάιο του 2014, κι ενώ ακόμα θήλαζε τα δίδυμά της, χρειάστηκε να ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους.

    “Πρέπει να βγάζεις κάθε τρεις με τέσσερις ώρες για να διατηρήσεις την παροχή γάλακτος, αλλιώς τη χάνεις”, εξηγεί. “Θυμάμαι που στεκόμουν στην ουρά στο αεροδρόμιο με δύο γαλόνια μητρικό γάλα και τριάμισι κιλά πάγο και σκεφτόμουν, δεν το πιστεύω ότι δεν υπάρχει μια λύση γι’ αυτό”.

    Και αφού λύση δεν υπήρχε, την επινόησε η ίδια. Η λύση που δίνει το Milk Stork είναι η εξής: Η μητέρα βγάζει κανονικά το γάλα που θα έδινε στο μωρό της αν το θήλαζε, με το συνηθισμένο της πρόγραμμα. Το τοποθετεί στο ψυγείο, και κατόπιν βάζει το γάλα μέσα στο ειδικό πακέτο της εταιρείας, ενεργοποιώντας τη μονάδα ψύξης που το διατηρεί σε σωστή θερμοκρασία. Έπειτα, το στέλνει μέσω ταχυδρομείου και την επόμενη μέρα το πακέτο φτάνει στο σπίτι της, όπου το μωρό μπορεί να απολαύσει το μητρικό γάλα, σαν να ήταν ολόφρεσκο.

    Το κόστος της υπηρεσίας είναι 99 δολάρια ανά ημέρα, και για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.



    ΣΧΟΛΙΑ