• LIFE&STYLE

    Η Μέριλ Στριπ απαντάει στις κατηγορίες της Ρόουζ ΜακΓκόουαν για τον Γουάινσταϊν

    • Νίκη Καξερή
    μακγκόουαν-στριπ

    Μέριλ Στριπ και Ρόουζ ΜακΓκόουαν


    Οργισμένη δηλώνει η Ρόουζ ΜακΓκόουαν με την Μέριλ Στριπ, καθώς και με όσες γυναίκες ηθοποιούς παραμένουν σιωπηλές σχετικά με την συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κατά των γυναικών. Για δεκαετίες ο παραγωγός παρενοχλούσε σεξουαλικά και βίαζε ηθοποιούς, αλλά και υπαλλήλους του χωρίς κανείς να κάνει κάτι για τις ανεκδιήγητες πράξεις του.

    Στην φετινή τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες, διάσημες ηθοποιοί σκοπεύουν να εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί φορώντας μαύρα ρούχα σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας. Αυτό ακριβώς ήταν το έναυσμα για το ξέσπασμα της ΜακΓκόουαν, η οποία υπήρξε θύμα του μεγαλοπαραγωγού, γράφοντας στο Twitter ότι, «Ηθοποιοί όπως η Μέριλ Στριπ που με χαρά τους συνεργάστηκαν με το Τερατώδες Γουρούνι θα φορούν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας. Η ΣΙΩΠΗ σας είναι ΤΟ πρόβλημα. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας».

    Η Οσκαρική Μέριλ Στριπ έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες της ΜακΓκόουαν με ένα δημόσιο κείμενο λέγοντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα όσα έκανε ο Γουάινσταϊν. «Θέλω να ενημερώσω την Ρόουζ Μακ Γκόουαν πως δεν γνώριζα για τα εγκλήματα του Γουάινσταϊν, ούτε τη δεκαετία του ’90 όταν της επιτέθηκε, ούτε όταν έκανε το ίδιο σε άλλες γυναίκες. Δεν είχα σκοπό να το αποσιωπήσω. Δεν γνώριζα. Δεν εγκρίνω σιωπηλά τον βιασμό. Δεν γνώριζα. Δεν μου αρέσει να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες. Δεν γνώριζα πως συνέβαινε όλο αυτό», αναφέρει στη δήλωσή της η Μέριλ Στριπ.

    μακγκόουαν-στριπ
    Μέριλ Στριπ και Ρόουζ ΜακΓκόουαν

    Στη συνέχεια εξηγεί πως ο Γουάινσταϊν τα κρατούσε όλα κρυφά επειδή «με χρειαζόταν περισσότερο από όσο εγώ εκείνον», ενώ αναφέρει πως έδωσε το τηλέφωνό της σε μια φίλη της Ρόουζ ελπίζοντας πως θα της τηλεφωνήσει για να τα βρουν. «Η Ρόουζ υπέθεσε και μετέδωσε κάτι ψευδές για μένα και ήθελα να ξέρει την αλήθεια. έσω κοινών φίλων, της έδωσα το τηλέφωνό μου αμέσως μόλις διάβασα τα πρωτοσέλιδα. Κάθισα δίπλα στο τηλέφωνο όλη μέρα χθες και σήμερα ελπίζοντας να μου δώσει την ευκαιρία να της πω πόσο την θαυμάζω που ξεσκεπάζει τέτοια τέρατα ανάμεσά μας. Δεν με κάλεσε ποτέ, αλλά ελπίζω να διαβάσει αυτό».

    Αμέσως, ήρθε και η απάντηση από την Ρόουζ ΜακΓκόουαν ζητώντας συγγνώμη ουσιαστικά για τις προσβολές κατά της Μέριλ Στριπ με την δικαιολογία ότι μία φωτογραφία της Αλίσα Μιλάνο με την Τζορτζίνα Τσάπμαν, την πρώην σύζυγο του Γουάινσταϊν πυροδότησε κάτι μέσα της που δεν μπορεί να το εξηγήσει.

    Η Μέριλ Στριπ έχει συνεργαστεί με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν στις ταινίες «August: Osage County» και «The Iron Lady», με την τελευταία να της χαρίζει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Όταν άκουσε τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού, είχε εκδώσει ξανά ανακοίνωση όπου χαρακτήριζε τα περιστατικά «φρικτά, αδικαιολόγητα και κατάχρηση εξουσίας».

    Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κατακρίνει κάποια ηθοποιό μέσω οργισμένων αναρτήσεων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Πριν από μερικές εβδομάδες επιτέθηκε στην συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά «Οι Μάγισσες», Αλίσα Μιλάνο χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς.

    μακγκοουαν-μιλανο
    Ρόουζ ΜακΓκόουαν και Αλίσα Μιλάνο σε after-party για τις Χρυσές Σφαίρες το 2007

    Η Αλίσα Μιλάνο, η οποία μέσα από ένα tweet της έκανε viral το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, #MeToo, διατηρεί φιλικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του Γουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν, ενώ οι δυο τους συνεργάζονται στο ριάλιτι Project Runway: All Stars. Μάλιστα, σε συνέντευξή της, η Αλίσα δήλωσε ότι η Τσάπμαν είναι στενοχωρημένη και στηρίζει εκείνη και τα παιδιά της. Αυτή η δήλωση ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει το θυμό της Ρόουζ και να γράψει, «Με κάνεις να θέλω να ξεράσω. Συγχαρητήρια, ψεύτικη».

    Η Αλίσα Μιλάνο απάντησε με ένα unfollow και ένα Retweet με τις δηλώσεις της Μέριλ Στριπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξω φρενών η Αλίσα Μιλάνο με τα σχόλια του Ματ Ντέιμον για την σεξουαλική παρενόχληση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλίσα Μιλάνο: Κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Twitter

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώην πράκτορες της Μοσάντ παρακολουθούσαν τα θύματα του Γουάινσταϊν



    ΣΧΟΛΙΑ