• MEN

    Άντρες: 7 γεγονότα για την υγεία τους που δεν γνωρίζαμε

    άντρες


    Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην υγεία των αντρών και των γυναικών. Αυτά, όμως, τα παρακάτω 7 ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τους άντρες, μάλλον δεν τα γνωρίζαμε.

    1. Οι άνδρες ζουν περίπου 5 χρόνια λιγότερο από τις γυναίκες
    Οι γυναίκες ξεπερνούν τους άνδρες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνδρες συνήθως ζουν 76,3 χρόνια, ενώ οι γυναίκες έχουν διάρκεια ζωής 81,2 ετών.

    2. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις
    Οι άνδρες πεθαίνουν πιο συχνά από καρδιακές παθήσεις από τις γυναίκες. Είναι, επίσης, πιο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια σε νεαρότερη ηλικία.

    3. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν από κεραυνούς
    Από το 1968 έως το 2010, περίπου το 85% των θανάτων από κεραυνό ήταν άνδρες. Ο λόγος δεν είναι γνωστός, αλλά ενδέχεται να συμβαίνει γιατί οι άνδρες συμμετέχουν σε περισσότερες  εξωτερικές δραστηριότητες.

    4. Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να πάνε στον γιατρό
    Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αποφεύγουν το γιατρό για διάφορους λόγους, αλλά οι άνδρες τον επισκέπτονται πολύ πιο σπάνια για τους εξής λόγους: είναι πολύ απασχολημένοι για να πάνε, φοβούνται να ανακαλύψουν τι μπορεί να έχουν και ανησυχούν για συγκεκριμένες εξετάσεις (π.χ. για τον προστάτη).

    5. Οι άνδρες αυτοκτονούν συχνότερα από τις γυναίκες
    Αν και οι γυναίκες κάνουν περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσουν μια αυτοκτονία. Ένας λόγος για αυτό, ίσως να είναι επειδή οι άνδρες πιο σπάνια θα αναζητήσουν φροντίδα για την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με τις εκδόσεις Harvard Health Publications.

    6. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να καπνίζουν
    Περίπου το 40% των ανδρών παγκοσμίως καπνίζει, σε σύγκριση με το 9% περίπου των γυναικών, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

    7. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πίνουν αλκοόλ σε υπερβολικό βαθμό
    Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πίνουν υπερβολικά σε σχέση με τις γυναίκες και είναι, επίσης, πιο πιθανό να εμπλακούν σε επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα ή χωρίς ζώνη ασφαλείας. Όταν αυτές οι συμπεριφορές συνδυάζονται με αλκοόλ, ο κίνδυνος τραυματισμού και θανάτου αυξάνεται.



    ΣΧΟΛΙΑ