Μέγαρο Μουσικής

Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για να απολαύσετε την ημι-σκηνοθετημένη παράσταση, Beethoven Lives Upstairs

  • NewsRoom


Το Μέγαρο Μουσικής και το mononews.gr σας προσκαλούν να απολαύσετε την ημι-σκηνοθετημένη παράσταση, Beethoven Lives Upstairs, με αφορμή την ομώνυμη ταινία που παρουσιάζει τη γνωριμία του μικρού Κριστόφ με τον Μπετόβεν, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τον δραματοποιημένο διάλογο των δύο πρωταγωνιστών διανθίζει η ορχήστρα µε αποσπάσματα από τα πιο γνωστά έργα του μεγάλου συνθέτη.

Βιέννη, 1824. Ο καινούργιος ενοικιαστής του επάνω ορόφου στο σπίτι όπου μένει ο 10χρονος Κριστόφ με τη μητέρα και τη μικρή του αδελφή, είναι εξαιρετικά ενοχλητικός.

Έχει απρόβλεπτη συμπεριφορά και δεκάδες παραξενιές! Επιπλέον, παρότι είναι σίγουρα κουφός, γράφει μουσική. Παντού (όταν χρειάζεται ακόμα και στον τοίχο!). Κι ο μικρός, απηυδισμένος πια με όλα αυτά που κάνει ο εκκεντρικός κύριος Μπετόβεν, εξομολογείται τα πάντα στις επιστολές που ανταλλάσσει με τoν συνετό και γλυκό θείο του. Αλλά τι παράξενο! Κάπως έτσι γεννιέται μια τρυφερή σχέση ζωής και μια ουσιαστική γνωριμία με την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου Γερμανού κλασικού.

Αυτή ακριβώς η αλληλογραφία του Κριστόφ με τον θείο του αποτελεί τον αφηγηματικό καμβά της πολυβραβευμένης ταινίας «Beethoven lives upstairs» («Ο Μπετόβεν μένει από πάνω»), στην οποία βασίζεται η ομώνυμη ημι-σκηνοθετημένη παράσταση που ανεβαίνει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με αφορμή το ΕΤΟΣ ΜΠΕΤΟΒΕΝ, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μια ευαίσθητη και ευφυή απόπειρα γνωριμίας των παιδιών με το μπετοβενικό έργο, η οποία συνδυάζει αφήγηση και μουσικά αποσπάσματα από μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του λαμπρού μουσουργού: την Ενάτη Συμφωνία του καθώς και την Εβδόμη, την Πέμπτη, την Πρώτη, την Τέταρτη, την «Ποιμενική», τη «Μεγάλη Σονάτα» για πιάνο, τη Ρομάντσα για βιολί και ορχήστρα σε σολ μείζονα, τη «Σονάτα της άνοιξης» κ.ά. Στην παράσταση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοφιλούς σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο, τους ρόλους του Θείου και του Κριστόφ ερμηνεύουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Δημήτρης Μακαλιάς αντίστοιχα.

Τη μουσική μύηση των μικρών ακροατών στον συναρπαστικό κόσμο του Μπετόβεν αναλαμβάνουν ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου.

Φαίδρα Γιαννέλου

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε! Νικητές είναι οι Γιώργος Λιάμης και Μαρία Στρατάκου.

Για να διεκδικήσετε δύο διπλές προσκλήσεις:

1. Κάντε Like στη σελίδα του mononews.gr στο Facebook

2. Like την ανάρτηση του διαγωνισμού

3. Tag εναν/μία φίλο/-η σας, μαζί με το ονοματεπώνυμό σας

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Τιμές εισιτηρίων
8 ευρώ (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) ● 14 ευρώ (γενική είσοδος)

Εισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα PublicΣΧΟΛΙΑ