• LIFE&STYLE

    Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για μια μοναδική συναυλία

    • NewsRoom
    μεγαρο


    Tο mononews.gr και το Μέγαρο Μουσικής σας προσκαλούν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία.

    Toυς ήχους της μεγάλης παράδοσης του Ιράν φέρνει στο Μέγαρο το μουσικό συγκρότημα Hamnavazi Taj, ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της. Με αφορμή τον εορτασμό της «Νορούζ», της ιρανικής Πρωτοχρονιάς στις 21/3, αλλά και της εαρινής ισημερίας μία μέρα νωρίτερα, το διάσημο σχήμα παραδοσιακής μουσικής έρχεται στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ. Συμμετέχουν οι βραβευμένοι μουσικοί Vahid Taj (τραγούδι, μαέστρος), Hasan Mekaniki (νέι), Hamideh Ghanbari (τουμπερλέκι), Bahman Faryadras (λύρα), Ahman Sharian (ταρ) και Mehdi Siadati (σαντούρι).

    Οι έξι δεινοί δεξιοτέχνες του σχήματος Hamnavazi Taj, που φημίζονται ως γνήσιοι εκπρόσωποι της ιρανικής παραδοσιακής μουσικής τόσο ως σολίστ όσο και ως συνθέτες, έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ευρώπη και την Ασία, έχουν συμμετάσχει σε πολλά δισκογραφικά πρότζεκτ και έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με διακεκριμένους ιρανούς μουσικούς.

    Μια βραδιά με άρωμα Ανατολής, γεμάτη μαγικές μελωδίες ερμηνευμένες από την αισθαντική φωνή του Vahid Taj αλλά και από πνευστά, κρουστά και έγχορδα, οι ρίζες των οποίων χάνονται στα βάθη των αιώνων. Μια συναυλία με ενόργανη μουσική αλλά και τραγούδια βασισμένα σε στίχους της ιρανικής ποίησης που συνδυάζουν τον μυστικισμό και τη θρησκευτικότητα με το ερωτικό συναίσθημα.

    Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο δημοφιλούς σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

    Νικητές είναι οι Σοφία Βασιλάκου & Γιάννης Τρικαλινός.

    Οι νικητές θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους, 40’ πριν την έναρξη της παράστασης, αναφέροντας το όνομά τους και το mononews.gr.

    Περισσότερες πληροφορίες

    Τιμές εισιτηρίων: 7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 11 € ● 18 €

    Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για μια μοναδική συναυλία με ακορντεόν και έγχορδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για την βιεννέζικη ορχήστρα Wiener Concert-Verein



    ΣΧΟΛΙΑ