• LIFE&STYLE

    Μεγάλη γιορτή για το δεύτερο παιδί της Κλέλιας Χατζηιωάννου

    Κλέλια Χατζηιωάννου


    Η Κλέλια Χατζηιωάννου, η «πριγκίπισσα των τάνκερ», η ευαίσθητη γυναίκα με τις μεγάλες δωρεές στο «Χαμόγελο του παιδιού», η σιωπηλή φιλάνθρωπος που με το Ίδρυμα της προσπαθεί να απαλύνει το πόνο στον κόσμο, μοιάζει πια ευτυχισμένη.

    Ύστερα από μια πρώτη νιότη μετρημένα κοσμική, έναν γάμο σε πολύ νεαρή ηλικία που έληξε ως πρωτοσέλιδο κόντρας και αντεγκλήσεων, μια περίοδο αποφυγής κάθε έκθεσης στα πανευρωπαϊκά ΜΜΕ, η μοναχοκόρη του Λουκά Χατζηιωάννου που ξεκίνησε από τον Πεδουλά της Κύπρου για να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και κυρίαρχο των θαλασσών, είναι πλέον η μητέρα δυο πολυαγαπημένων, λατρεμένων παιδιών.

    Μετά την δημοσιοποίηση της ύπαρξης της κόρης της, Άννας, και την ολοφώτεινη, πολύχρωμη, όλο γιορτή βάφτισή της, η Κλέλια Χατζηιωάννου διοργάνωσε ένα πάρτι για τα γενέθλια του πρώτου χρόνου ζωής του γιου της Λουκά.

    Την ύπαρξη του γιου της, που γέμισε με περισσότερο φως την καρδιά της, ήδη, γνώριζαν οι στενοί της φίλοι και κάποιοι δημοσιογράφοι που ξεχωρίζει η ίδια, αλλά είχε ζητήσει -πάντα ευγενικά- να μην δημοσιοποιηθεί νωρίτερα.

    Ήθελε να γιορτάσει την ύπαρξη του δεύτερου ήλιου στη ζωή της, όπως και έκανε, στο σπίτι της μητέρας της στο Παλαιό Ψυχικό, που πια ζει μαζί της και με τα δυο της παιδιά. Η Κλέλια, ενστικτωδώς πάντα, είχε μια τεράστια τρυφερότητα, αλλά και μεγάλη επικοινωνία με τα παιδιά.

    Αποφασίζοντας να υιοθετήσει τα δυο της παιδιά, μοιάζει να βρήκε τον προορισμό της, εκείνο το δρόμο που ήθελε πάντα να ακολουθήσει τον γεμάτο δοτικότητα, αθωότητα και άνευ ορίων αγάπης.

    Κλέλια Χατζηιωάννου

    «Σήμερα γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του γιου μου, του Λουκά», είπε η Κλέλια και όλοι έμαθαν την ύπαρξη του δεύτερου παιδιού της

    «Σήμερα γιορτάσαμε τα πρώτα γενέθλια του γιου μου, του Λουκά. Χρόνια πολλά Λουκά μου!».

    Έτσι λιτά και απλά η Κλέλια, στις 22 Ιουανουρίου, δημοσιοποίησε την ύπαρξη του δεύτερου παιδιού της, με μια φωτογραφία, που τον κρατά αγκαλιά τόσο τρυφερά και χαμογελά όπως δεν την έχουμε ξαναδεί στις δημόσιες εμφανίσεις της.

    Η φίλη της και μοναδική κοσμική persona Σίσσυ Παπαγεωργίου, παρ’ ότι γνώριζε την ύπαρξη του Λουκά στη ζωή της Κλέλιας, ήταν από αυτούς που σεβάστηκαν την θέλησή της και μίλησε μόνο μετά τη γιορτή για τα γενέθλια του νέους έτους του όμορφου αγοριού, εκφράζοντας τις ευχές της:

    «Ώσπου να, τώρα, η ευτυχία βρέθηκε μέσα από το ντελικάτο πρόσωπο και την ύπαρξη της κόρης της Άννας. Είναι όμορφο η ζωή να είναι γενναιόδωρη με τους γενναιόδωρους ανθρώπους και να τους ανταμείβει για την καλοσύνη τους, την αγάπη τους και τη δοτικότητά τους!

    Έλαμπε από ευτυχία η Κλέλια χθες που ο γιος της, ο Λουκάς, έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του! Να είναι γερός και καλότυχος ο Λουκάς και να ακολουθήσει στη ζωή τα βήματα του αείμνηστου παππού του Λουκά Χατζηιωάννου, μια που του μοιάζει και τόσο».

    Απλά και λιτά ήταν και τα ρούχα της Κλέλιας, που δεν συνηθίζει τις προκλητικές εμφανίσεις βέβαια. Ένα μαύρο φόρεμα με δαντέλα στο τελείωμα και σκουλαρίκια από σκούρους πολύτιμες λίθους αναδείκνυαν το φως της ευτυχίας στο πρόσωπο της.

    Κλέλια Χατζηιωάννου

    Οι πρώτες μεγάλες χαρές με την «Αννούλα της»

    Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, περισσότερα από δυο χρόνια από όταν μαθεύτηκε πως η Κλέλια υιοθέτησε το πρώτο της κοριτσάκι, την «Αννούλα μου» όπως την αποκαλεί πάντα και η πληρότητα, που ένιωσε, η διέξοδος για το αστείρευτο περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης, έγνοιας της ξεχύθηκε σαν δροσερό αεράκι πάνω στο παιδί.

    Δεν έκανε καν προσπάθεια να κρύψει πως ο κόσμος γύριζε πια γύρω από την Άννα της! Η βάφτιση της κόρης της, στα δυο της χρόνια, ήταν όλη ένα ροζ απαλό σύννεφο, ελαφρύ λιλά, ανοιχτό τριανταφυλλί όλο παιόνιες, ορχιδέες, μικρά τρυφερά ρόδα, σαν όνειρο για να γιορταστεί η ύπαρξη της Άννας.

    Η βάφτιση είχε γίνει στον Άγιο Δημήτριο και η γιορτή στο πράσινο του ολοστόλιστου κήπου της Νέδης Χατζηιωάννου, στο αρχοντικό της, στο Παλαιό Ψυχικό. Τα κρυστάλλινα φαναράκια, πάνω στις λινές και ανθοστόλιστες ροτόντες, έκαναν το φως στο κήπο μαγικό, παραμυθένιο και νεραϊδίσιο και έκαναν λαμποκοπούν τα γαλανά ματιά της μητέρας Κλελιας, συνέχεια γεμάτα συγκρατημένα δάκρυα ευτυχίας.

    Είχε μάλιστα κάνει μεγάλη αίσθηση η ασημένια υπογραφή του διάσημου αιωνόβιου οίκου Pampaloni, από την αριστοκρατική και φινετσάτη Φλωρεντία, που φιγούραρε και στις μπομπονιέρες –κόσμημα που έγραφαν μέσα σε κορώνα το όνομα της Άννας.

    Ο Λουκάς ήταν στην αγκαλιά της από δέκα ημερών

    Όλη αυτή η χαρά, της βάφτισης της Άννας, συνέβη ξανά, σε ένα μικρό κύκλο, αγαπημένων ανθρώπων της Κλέλιας και της Νέδης Χατζηιωάννου στα γενέθλια του Λουκά. Ξανά οι φωτογραφίες ήταν μετρημένες στα social media, πολύ διακριτικές, και ανύπαρκτη παρουσία δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ ενίσχυσε την διάθεση για έναν εορτασμό χωρίς επιδειξιμανίες και φανφάρες, υπογραμμίζοντας πως οι πραγματικά μεγάλες χάρες δεν θέλουν θεατές, πάρα μόνο εκείνους που συμμετέχουν στην αγάπη.

    Ο Λουκάς είναι στην αγκαλιά της Κλέλιας από δέκα ημερών. Για εκείνην ήταν από την αρχή «ένας κούκλος». Και ήταν η πρώτη που είδε στο μωρό κάτι από την μορφή και το πνεύμα του πατέρα της, αλλά δεν το ομολογούσε πάρα μόνο όταν της το είπαν και αρκετοί της φίλοι και συγγενείς.

    Ο καιρός πέρασε, τα γενέθλια του αγοριού της έφτασαν και η ίδια ακόμα πιο περήφανη βρίσκει πως ο Λουκάς ομορφαίνει συνέχεια! Και για αυτήν ισχύει πάντα ο στίχος του αγαπημένου της ποιητή Οδυσσέα Ελύτη πως «…κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Λάνθιμος: Από την Χρεμωνίδου στο κόκκινο χαλί του Κodak Theater LA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιλένα και Αλέξανδρος Παππάς: Τα «χρυσά» παιδιά της ναυτιλίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Μαρτίνος: Ο εφοπλιστής – DJ που κάνει το πλήθος να χορεύει (video)



    ΣΧΟΛΙΑ