• media_Sonia

    Media

    Το «χαστούκι» στον Ζούλα, η επανεμφάνιση της Στάη, γιατί κλαίνε Κουτσαυτάκη-Μαραγκουδάκη και γιατί δεν βλέπουν Τατιάνα σλατίνες και φασαίες

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    «Χαστούκι» Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Ζούλα

    «Ενεοί» έμειναν κάποιες δεκάδες συνταξιούχοι νυν και πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ όταν παρέλαβαν την περασμένη Άνοιξη νότα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία τους ζητούσε να επιστρέψουν άμεσα χρήματα αχρεωστήτως καταβληθέντα για την παροχή υπηρεσιών τους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση από την οποία λάμβαναν μισθούς πολύ μεγαλύτερους από αυτούς που όριζε ο νόμος.

    Πρόκειται για εργαζόμενους που είτε είχαν πάρει τη σύνταξή τους μετά το 2016 από την ΕΡΤ είτε για εξωτερικούς ήδη συνταξιούχους που προσέλαβε η εταιρεία τόσο επί προηγούμενης διοίκησης όσο κυρίως επί προεδρίας Κωνσταντίνου Ζούλα και συνέχιζαν νόμιμα αρχικά να παίρνουν το 30% της σύνταξης και στη συνέχεια το επίσης νόμιμο 70% όταν άλλαξε η νομοθεσία – αλλά κυρίως μισθό διπλάσιο από το ποσό που ορίζεται για συνταξιούχους (α’ μισθολογικό κλιμάκιο) – Ν. 4354.

    Το Ελεγκτικό Συνέδριο εντόπισε την παρέκκλιση του νόμου από τις υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες υποχρεούνται να καταθέτουν οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο αναφέροντας που αλλού απασχολούνται, αν είναι συνταξιούχοι κλπ. Ωστόσο για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που εντάχθηκαν στην ΕΡΤ την τελευταία 4ετία σε υψηλά διευθυντικά πόστα και θέσεις ευθύνης, η τροπολογία Ζούλα (ΚΥΑ Θ. Σκυλακάκη και Ι. Οικονόμου για τις αμοιβές στην ΕΡΤ/Φεβρουάριος 2023) παρέχει πλήρη κάλυψη για την υπέρβαση των μισθών τους.

    Υπολογίζεται ότι η υπόθεση αφορά τουλάχιστον 100 συνταξιούχους όλων των ειδικοτήτων (εξ αυτού του λόγου έχουν αποχωρήσει δεκάδες από τον Δεκέμβριο του ‘22 έως σήμερα) και το ποσό που οφείλεται με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις ανέρχεται σε 1.000.000-2.00.000 ευρώ με ανάλογο πρόβλημα να εντοπίζεται και σε άλλες υπηρεσίες τύπου ΝΠΙΔ της γενικής κυβέρνησης όπως στο ΥΠ.ΠΟ και στο Ψηφιακής Πολιτικής.

    Το ερώτημα είναι ποιος θα βάλει το χέρι στην τσέπη: Η δημόσια ΕΡΤ που έκανε το λάθος (;) από τον προϋπολογισμό της ή εις έκαστος οφειλέτης. Που δεν θα μπορεί να επικαλεστεί και άγνοια νόμου…

    Έλειπε η Έλλη Στάη

    Σοβαρή, μετρημένη, γοητευτική πάντα, η Έλλη Στάη σίγουρα έλειπε από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και η επάνοδός της στο Open – από το οποίο αποχώρησε τον Αύγουστο του 2019 έχοντας παραμείνει κάτι μήνες – αναμφίβολα προσθέτει κύρος στην ενημέρωση του καναλιού.

    Αν δεν υπήρχαν και αυτά τα διαλείμματα στο παρουσιολόγιό της, για ταξίδια «αστραπή» στο Λονδίνο, σίγουρα το ραντεβού με τους τηλεθεατές του Open θα ήταν πιο στέρεο.

    Το «ξένο είναι πιο γλυκό» για τον Κωνσταντίνο Ζούλα

    Σοβαρά και επίμονα συμπτώματα αλλεργίας προς τους ΕΡΤικούς δημοσιογράφους εμφανίζει το «σύστημα Ζούλα» στο Ραδιομέγαρο, που αντί να αξιοποιήσει το προσωπικό εντός των τειχών – στην συντριπτική τους πλειονότητα έμπειροι και καλοί δημοσιογράφοι – προτιμά το outsourcing, από κεκτημένη ταχύτητα; ή στην καλύτερη περίπτωση επειδή υιοθετεί το δόγμα «ουδείς προφήτης στον τόπο του» βάζοντας στον «πάγο» ικανά στελέχη.

    Οι προσλήψεις συμβασιούχων με αλίευση αρχισυντακτών, συντακτών και παρουσιαστών από τη «δεξαμενή» της ιδιωτικής αγοράς – την οποία γνωρίζει ο Κωνσταντίνος Ζούλας όπως το δεξί του χέρι – διαδέχονται η μια την άλλη προσθέτοντας βάρη στο pay roll που αγγίζει τους 600 μόνιμους δημοσιογράφους και Κύριος οίδε πόσους συμβασιούχους.

    Ισχυρό άλλοθι προκειμένου να καταστεί η ΕΡΤ γραφείο υποδοχής παλιού και νέου δημοσιογραφικού αίματος είναι η στελέχωση της ΕΡΤnews, ένα site που μεταλλάχθηκε σε ενημερωτικό κανάλι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

    Στη πρόσφατη (28/9) συνεδρίασή του, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε κατά πλειοψηφία-καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ εξέφρασαν αντιρρήσεις επί της διαδικασίας- 8 νέες προσλήψεις για δημοσιογράφους, αρχικά τρίμηνης διάρκειας (έως 31/12) και με option ανανέωσης.

    Στο μεταξύ ανανεώθηκαν και συμβάσεις άλλων 14 δημοσιογράφων, με ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ.

    Οι μισθοί κυμαίνονται περί τις 8.000 το τρίμηνο ήτοι περί τις 2.800 ευρώ τον μήνα.

    Όχι πολλά αλλά σίγουρα περισσότερα από αυτά με τα οποία «ψωμίζονται» οι… γνήσιοι ΕΡΤικοί.

    Επίσης αποφασίστηκε η πρόσληψη τριών δημοσιογράφων για αρχισυνταξία όλων «των κεντρικών δελτίων ειδήσεων τηλεόρασης (προγραμματισμένων ή εκτάκτων), καθώς και ενημερωτικών εκπομπών (προγραμματισμένων ή έκτακτων)».

    Για ρεπορτάζ σε «κεντρικά δελτία ειδήσεων (προγραμματισμένα ή έκτακτα) τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου, και των ενημερωτικών εκπομπών (προγραμματισμένων ή εκτάκτων)» προσλήφθηκαν δύο δημοσιογράφοι με απολαβές 5.370 ευρώ έκαστος (+ εργοδοτικές εισφορές + ΦΠΑ), ήτοι 1.800 ευρώ μηνιαίως.

    Στο τμήμα διεθνών ειδήσεων προστίθεται με απόφαση του Δ.Σ. δημοσιογράφος με απολαβές τριμήνου 6.270 ευρώ ενώ για το πολιτικό ρεπορτάζ εγκρίθηκε πρόσληψη (σύμβαση έργου) για έναν δημοσιογράφο με μισθό 6.720 ευρώ/τρίμηνο.

    Κάπως έτσι γίνεται η ΣΚΑΙοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης.

    Ποια είναι η Μαρία Σταυροπούλου, νέα διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ;

    Η δημοσιογράφος Μαρία Σταυροπούλου κάθεται ήδη στην καρέκλα του Γιάννη Τρουπή στη θέση της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς ο δημοσιογράφος αποχωρεί από την ΕΡΤ ύστερα από πρόταση που δέχθηκε από τον ιδιωτικό τομέα σε επιτελική θέση που δεν σχετίζεται με τα ΜΜΕ.

    Η Μαρία Σταυροπούλου έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα καλύπτοντας ρεπορτάζ υπουργείων, ενώ στην ΕΡΤ βρίσκεται από το 2002.

    Τα τελευταία χρόνια, ήταν προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Ειδήσεων του EΡTNEWS, ενώ έχει, επίσης, διατελέσει επί σειρά ετών αρχισυντάκτρια και επικεφαλής της δημοσιογραφικής παραγωγής των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης.

    Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, τα συλλυπητήρια και το copypaste του ΑΠΕ

    Ο… δαίμων του Τυπογραφείου τρύπωσε στο δελτίο Τύπου που συνέταξε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 49 ετών από την ίδρυσή της, για να εκφράσει τα… συλλυπητήριά του.

    Μετά την αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κόμμα εξέφρασε τα «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

    Άστοχο; Άστοχο.

    Λάθος; λάθος!

    Ωστόσο εντοπίστηκε μετά την αποστολή της ανακοίνωσης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το οποίο τη φιλοξένησε, χωρίς κάποιος να τη διαβάσει και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε σε αρκετά sites. Λίγο πιο μετά εστάλη νέα ανακοίνωση, με τη γνωστή πανάκεια της ορθής επανάληψης, από την οποία είχε αφαιρεθεί η επίμαχη πρόταση.

    Γιατί κλαίνε Εύη Κουτσαυτάκη και Άλκηστη Μαραγκουδάκη: Χαμηλές θερμοκρασίες για τους «Πανθέους»-παγώνει και το «Ορκιστείτε παρακαλώ»

    Χαμηλά μονοψήφια επεφύλαξε το κοινό για την εμβληματική σειρά του ΣΚΑΙ «Πανθέοι» που συνοψίζει μέρος του έργου του Τάσου Αθανασιάδη με τα reports τηλεθέασης της Nielsen να μοιράζουν… εγκεφαλικά στη CEO Εύη Κουτσαυτάκη και τη διευθύντρια Προγράμματος Άλκηστη Μαραγκουδάκη.

    Τι κι αν επιστρατεύθηκαν ηχηρά ονόματα όπως η Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), ή ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), τι κι αν έγινε «εισαγωγή» από το εξωτερικό της Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), τι κι αν δαπανήθηκαν σημαντικά κονδύλια για την παραγωγή, τι κι αν αγοράστηκαν και νοικιάστηκαν έπιπλα και ρούχα εποχής.

    Τόσο ο ανταγωνισμός που κακώς υποτιμήθηκε όσο και το ενημερωτικό DNA του σταθμού αλλά και το φάντασμα του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί που έχει τυλίξει το προφίλ του ΣΚΑΙ δεν ευνοούν την καλλιέργεια υψηλών επιδόσεων για σειρές και μάλιστα εποχής.

    Στην πρεμιέρα της στις 25 Σεπτεμβρίου η σειρά είχε ένα καλό boost καθώς ο ΣΚΑΙ επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα κανάλια και να ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα τη ζώνη prime time.

    Ωστόσο το performance έβαινε προϊόντος του χρόνου μειούμενο, για να φθάσει την περασμένη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο κρύο 5% και στο ψυχρότερο 4,4% στα δυναμικά κοινά κάτω από «Το Προξενιό της Ιουλίας» και τον «Σασμό».

    Πάντως στο κανάλι επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με το αν θα πρέπει να λανσάρει την αναβίωση της σειράς (που από το 1982 μέχρι το 1987 είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2) «Ορκιστείτε Παρακαλώ» με πρωταγωνιστή – πρόεδρο του δικαστηρίου- τον Μάρκο Σεφερλή.

    Η σειρά ενδεχομένως να βγει στον «αέρα» του ΣΚΑΪ από το Φθινόπωρο του 2024.

    Ποιος γόνος βουλευτή-κεντρικής παρουσιάστριας «τα λέει» στο TalkRadio;

    Δευτέρα το περίμεναν, Τετάρτη λανσαρίστηκε, για εμπορικούς λόγους, το Talk Radio 98.9.

    Το νέο εγχείρημα της Audiomax, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, έχει ως βασικό στόχο να είναι ένα κοινωνικό ραδιόφωνο και να διαφοροποιηθεί, σε έναν βαθμό, από τους υπόλοιπους ενημερωτικούς σταθμούς.

    Το πρόγραμμα έχει κλείσει σε ποσοστό 90% (αναζητείται δημοσιογράφος για το 10-12 τα μεσάνυχτα) με τους Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Αγγελική Λάζου & Μιχάλη Πολυδώρου, Τάκη Χατζή, Γιώργο Ευγενίδη, Φοίβο Κλαυδιανό & Νίκο Παναγιωτόπουλο, Δημήτρη Αλφιέρη & Ντίνα Μόσχου, Φωτεινή Πιπιλή, Νικόλα Καμακάρη, Μπάμπη Μπατμανίδη,  Αγγελική Καρδιόλακα, Έλλη Σπυροπούλου, Σωτήρη Μπέσκο, Τασούλα Παπανικολάου, Βίκυ Καρατζαφέρη, Χάρη Ντιγριντάκη, Μαρία Νικόλτσιου.

    Μαζί και ο Βασίλης Ρουσόπουλος, γιός του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Θ. Ρουσόπουλου και της Μάρας Ζαχαρέα, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του συγγενούς Star – που θα παρουσιάζει τη δική του εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο από τις 21:00 έως τις 23:00.

    Γιατί δεν βλέπουν Τατιάνα οι σλατίνες και οι φασαίες;

    «Κριντζάρω», «φλεξάρω», «ψήνομαι», «τέπο», «γκαφρά», «φασσαίος», «σλατίνα», «μπετώνω», «τσιλ»… ορισμένες λέξεις της νεο-αργκό της GenY και GenA που η Gen Χ – στην οποία ανήκει η 53χρονη σήμερα Τατιάνα Στεφανίδου – δεν χρησιμοποιεί, συνεπώς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με μεγάλο ποσοστό από το λεγόμενο δυναμικό κοινό.

    Φυσικά, ο λόγος που η εκπομπή της «TLive» στον Alpha δεν κάνει «γκελ» στο δυναμικό κοινό (18-54 ετών), έχοντας τηλεθέαση 7,7% που «μεταφράζεται» σε μόλις 46.500 τηλεθεατές, δεν είναι η διαφορετική γλώσσα.

    Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα δυναμικά κοινά δεν πολυβλέπουν τηλεόραση, ο δεύτερος ότι και να βλέπουν δεν επιλέγουν τις σχετικές εκπομπές και μάλιστα εκείνη την ώρα και ο τρίτος ότι και να επέλεγαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα τους έπεφτε βαριά η θεματολογία.

    Στέφανος Κασσελάκης: Δεν πάει στα κανάλια του Βαρδινογιάννη, αλλά εκεί που αισθάνεται άνετα

    Όσοι «σημαδεύουν» τον Κασσελάκη ότι έχει δώσει δύο συνεντεύξεις όλες κι όλες – και τις δύο στον όμιλο Βαρδινογιάννη – προφανώς πετάνε μπηχτές και προς τις επιχειρήσεις που τον υποδέχονται.

    Πράγματι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει στη Μάρα Ζαχαρέα στο Star και τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

    Γνωρίζουμε ότι το γραφείο του έχει προς το παρόν 14 αιτήματα (σοβαρά) για αποκλειστικές συνεντεύξεις. Προφανώς ξεκίνησε από το πιο φιλικό περιβάλλον το οποίο ήταν φιλικό και πριν την ανάδειξή του ως πρόεδρος, όπως τον Ιούνιο του 2023 όταν η Ναταλία Γερμανού τον υποδεχόταν στο «Καλύτερα δεν γίνεται». Αυτά είναι χρωστούμενα.

    Η συνέντευξη Κασσελάκη στην πρεμιέρα της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη είχε χαμηλή επίδοση καθώς την είδαν μόλις 281.582 τηλεθεατές.

    Αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση θα καταβάλει ο Νίκος Καρούτζος

    Δεκτή έκανε το Δικαστήριο την αγωγή της δημοσιογράφου Φώφης Κορίδη κατά του Νίκου Καρούτζου, επιδικάζοντας εις βάρος του αποζημίωση για ηθική βλάβη στη Φ. Κορίδη το ποσό των 5.000 ευρώ και επιπλέον 1.000 ευρώ τόσο στον ίδιο, όσο και στο site www.bankingnews.gr για ανάρτηση του δημοσιογράφου και πρώην προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ στο λογαριασμό του στο Facebook και δημοσίευση του ίδιου κειμένου στο bankingnews.gr.

    Η αποζημίωση αφορά, μεταξύ άλλων, στη συκοφαντική δυσφήμηση από τον Ν. Καρούτζο της Φ. Κορίδη, που τη χαρακτήρισε «χαφιέ» και «ρουφιάνο», γιατί  – όπως έκρινε το δικαστήριο – έκανε απλά και μόνον τη δουλειά της!

    Ταυτόχρονα το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς  του Ν. Καρούτζου και των μαρτύρων του (Άντζυς Σταθάτου και Κώστα Ντελέζου), δικαιώνοντας απολύτως τη Φ. Κορίδη. Ο Ν. Καρούτζος κινήθηκε δικαστικά καταθέτοντας αγωγή και εναντίον της μάρτυρος, Ελένης Σπανοπούλου, που κατέθεσε υπέρ της Φ. Κορίδη στο Δικαστήριο με ένορκη βεβαίωση.

    Ποιος μπαίνει στο I’m a Celebrity Get Me Out of Here;

    Μέγα στοίχημα για τον ΣΚΑΙ το νέο «I’m a Celebrity Get Me Out of Here» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό που έρχεται στις 11 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, στο πρόγραμμα του καναλιού αμέσως μετά τους «Πανθέους».

    Ένα δυνατό χαρτί είναι ο Τρύφωνας Σαμαράς που υπογράφει το συμβόλαιό του με την εταιρεία παραγωγής και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναχωρήσει για Άγιο Δομίνικο.

    Το «I’m a Celebrity Get Me Out of Here» θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 10.20 μ.μ.

    «Δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε» για το ERTFLIX

    Κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά.

    Τον Ιούλιο του 2023, δηλαδή πριν 3 μήνες, το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε να προσφέρεται με ετήσια συνδρομή διεθνώς η πλατφόρμα της ERTFlix με κυρίως ελληνικό πρόγραμμα.

    Για τις ΗΠΑ καθορίστηκε η μηνιαία συνδρομή στα 6,99 δολάρια (για ένα έτος η τιμή είναι 65,31 δολάρια και δύο μήνες δωρεάν), για τον Καναδά 7,99 δολάρια (ετήσια 59,90 δολάρια και δύο μήνες δωρεάν), για την Αυστραλία 7,99 δολάρια (ετήσια 53,64 δολάρια), τη Λατινική Αμερική 3,99 δολάρια (ετήσια 37,30 δολάρια). Ό

    σον αφορά τις χώρες της Ευρώπης, τη Ρωσία και τις χώρες του Κόλπου, η μηνιαία συνδρομή είχε οριστεί στα 4,99 ευρώ (ετήσια 49,99 ευρώ), ενώ σε Τουρκία, Ασία και Αφρική καθώς και στην Κύπρο η στα 3,99 ευρώ (39,99 ευρώ η ετήσια).

    Πριν λίγες ημέρες το Δ.Σ. ανακοίνωσε μετά τυμπανοκρουσιών ότι το περιεχόμενο της πλατφόρμας θα δίνεται, χωρίς συνδρομή, στο διεθνές κοινό, από κάθε γωνιά της Γης.

    Το περιεχόμενο του ERTFLIX, καναλιών και ραδιοσταθμών της ΕΡΤ θα είναι διαθέσιμο και με αγγλικούς υπότιτλους σε 24ωρη βάση.

    Το περιεχόμενο για εκείνους που δεν μιλούν την ελληνική αλλά γνωρίζουν την αγγλική, περιλαμβάνει υποτιτλισμένη όλη την ελληνική μυθοπλασία, νέα και παλαιότερη, ενημερωτικές εκπομπές. Tι παίχτηκε ακριβώς;

    To Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε να συγκεντρώσει πρώτα ένα μεγάλο κοινό, να έχει μια καλή βάση συνδρομητών χωρίς να έχει όλες αυτές τις απαγορεύσεις λόγω της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Πάντως στην εμπορική πρακτική όταν μια πλατφόρμα παρέχει περιεχόμενο στο εξωτερικό θα πρέπει αυτό να εντάσσεται σε κάποια λογική συνδρομητικής σχέσης. Αλλιώς θα υπάρχουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Τσουχτερή η Μέντα, αλμυρό το Πιπέρι για τον ΣΚΑΙ

    Όλα τα λεφτά ποντάρει στο ραδιόφωνο το 2023 ο ΣΚΑΪ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ) με τα κέρδη το 2022 να ανέρχονται σε 2.091 εκατ. ευρώ έναντι επίσης κερδών 6.155 εκατ. ευρώ της χρήσης 2021.

    Τον Ιούνιο του 2022 η εταιρεία σύστησε θυγατρική με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με αντικείμενο τη λειτουργία και εκμετάλλευση του «Happy 104 FM» ενώ τον Νοέμβριο απέκτησε το 100% των μετοχών της «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», («ΜΕΝΤΑ 88 FM» και «PEPPER 96,6») αντί 4,53 εκατ. ευρώ.

    Κοκλώνης: Τι είχε, τι έχασε…

    Τον Φεβρουάριο του 2023 ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε ην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Κοκλώνη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Τότε ο Νίκος Κοκλώνης συνεργαζόταν με Open, Alpha, Star και ΑΝΤ1 για την παραγωγή διαφόρων εκπομπών μέσω της εταιρείας παραγωγής του, Barking Well Media.

    Σήμερα 8 μήνες μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας αυτής, που είναι αρκετά πολύπλοκη για να ολοκληρωθεί άμεσα, στο «σουρωτήρι των τραυμάτων» από αυτήν την ιστορία έχει μείνει μόνο η αποχώρηση ΑΝΤ1 από το roster Κοκλώνη, αν και το κανάλι έστειλε πρόσφατα αντιπροσώπους του στην Αττική οδό όπου εδρεύει ο κυρίαρχος του τηλεοπτικού show biz.

    Κάνοντας τον λογαριασμό, ο Νίκος Κοκλώνης διατηρεί τη σχέση του με Alpha, Star, Mega ενώ έχει ενισχύσει τη θέση του στο Open αναλαμβάνοντας το ψυχαγωγικό πρόγραμμα με option εξαγοράς του 50%+1 μετοχή τουλάχιστον, του καναλιού το 2025.

    Ήδη παράγει το «Πρωινό ΣουΣου», με την Ελένη Τσολάκη, το «Οδός Ζαρίφη 2», με την Κατερίνα Ζαρίφη, το «Στην Αννίτα», με την Αννίτα Πάνια, το «Επί Τόπου» με τον Νάσο Γουμενίδη ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί ο τίτλος της πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου και η ομάδα της.

    Η εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη έχει την παραγωγή της εκπομπής «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου και του «The Secret Song» με τη Ναταλία Γερμανού στον Alpha, ενώ από τον Φεβρουάριο θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο το «Just The 2 Of US» με τον Νίκο Κοκλώνη.

    Στο Star η Barkingwell Media θα έχει την παραγωγή του talent show «Fame Story», με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη, αλλά και των «Fame Story Academy» και «Fame Story Live». Προγραμματίζεται επίσης ο β’ κύκλος της σειράς «IQ 160». Στο Mega έχει την παραγωγή της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!», με τη Σίσσυ Χρηστίδου.

    Δηλαδή δεν άνοιξε μύτη.

    Το One Channel και στην Κύπρο

    Στην Κύπρο έκανε την εμφάνισή του το One Channel του Διονύση Παναγιωτάκη.

    Πρόκειται για μετονομασία του τοπικού «Extra» η οποία εγκρίθηκε από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (το κυπριακό ΕΣΡ).

    Το νέο κανάλι προβάλλει παλαιότερα προγράμματα του Mega, με το οποίο το One διατηρεί καλή σχέση, και το οποίο έχει συμφωνίες για παροχή προγραμμάτων και με άλλα κυπριακά κανάλια.

    Αποχωρεί από τον συνδυασμό Σγουρού ο Σπύρος Χατζάρας

    Την αποχώρησή του από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού ανακοίνωσε ο υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές Σπύρος Χατζάρας, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αναρτήσεις του. Σε ανάρτησή του υποστήριξε πως είναι «αντιμητσοτακικός» και όχι «αντισημίτης».

    Έρχεται εκπομπή στο OPEN με Πιερίδη, Τσαλαπάτη και Φοίβο Παπαδάκη;

    Στα γραφεία του Open βρέθηκαν η Μαριάντα Πιερίδη, η Φελίσια Τσαλαπάτη και ο Φοίβος Παπαδάκης, όπου προχώρησαν σε συζητήσεις με το κανάλι για νέα ψυχαγωγική εκπομπή.

    Όλοι πρώτοι, έκαστος στο είδος του

    Τέλος του μήνα και τα κανάλια βομβαρδίζουν τους τηλεοπτικούς συντάκτες με τις πρωτιές τους, ανάλογα με το δυνατό σημείο και το ατού ενός εκάστου.

    Για το Mega η νέα σεζόν ξεκίνησε με πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών με 12,7%, αλλά και στο σύνολο του κοινού με 12,6%, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού.

    Τον Σεπτέμβριο, κατέγραψε στην prime time ζώνη ποσοστό 15,5% στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών και 14,6% στο σύνολο. Στα προγράμματα που ξεχώρισαν συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, κατακτώντας την 1η θέση με 18,3% στο σύνολο του κοινού και 15,6% στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών.

    Για τον Alpha είναι σημαντικό ότι τερμάτισε την περασμένη Δευτέρα πρώτο το δελτίο ειδήσεων που φιλοξένησε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία είδαν 403.000 τηλεθεατές με 14,8%. Ακολούθησαν το Mega με τον ίδιο αριθμό τηλεθεατών περίπου 403.000 και σε απόσταση αναπνοής (από τον πρώτο) στα δυναμικά κοινά με 14,5%.

    Τις υπόλοιπες θέσεις κάλυψαν το Star με 382.000 τηλεθεατές, ο ΣΚΑΙ με 343.000, ο ΑΝΤ1 με 286.000 και το Open με 221.000.

    Ο ΣΚΑΪ μας πληροφορεί ότι «οδηγεί την κούρσα της τηλεθέασης» στην ενημέρωση για τον Σεπτέμβριο, έχοντας κάνει δυναμική έναρξη της νέας σεζόν με πρωτιά στο γενικό σύνολο των τηλεθεατών για τα Δελτία Ειδήσεων αλλά και τις ενημερωτικές εκπομπές, όπως κατέγραψαν τα επίσημα στοιχεία της Nielsen.

    Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη τις καθημερινές και τον Γιάννη Παπαδόπουλο τα Σαββατοκύριακα, ήταν πρώτο τον Σεπτέμβριο με 409.036 τηλεθεατές και μέσο όρο στο γενικό σύνολο του κοινού 13,6%.

    Εκτινάχθηκε κατά 45% το Open

    Το Open έχει και αυτό κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς σημειώνει άνοδο κατά 45% έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα.

    Ειδικότερα, το κεντρικό δελτίο με την Εύα Αντωνοπούλου παρακολούθησαν, κατά μέσο όρο, 245.000 τηλεθεατές (9,7%) το οποίο μεταφράζεται σε άνοδο 45% από τον Σεπτέμβριο του 2022.

    Το μεσημεριανό δελτίο με την Λίνα Δρούγκα παρακολούθησαν 224.000 τηλεθεατές (13,2%). Άνοδος 80% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2022.

    Την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη παρακολούθησαν, κατά μέσο όρο, 123.000 τηλεθεατές (12,5%). Άνοδος 34,4% από τον Σεπτέμβριο του 2022.

    Την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου «Τώρα Μαζί» με τον Σπύρο Χαριτάτο και την Ευλαμπία Ρέβη παρακολούθησαν 114.000 τηλεθεατές (11,6%). Άνοδος 40% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2022.

    Σαρώνει η Παραλία

    Να λέμε και τα καλά.

    Η «Παραλία» της ΕΡΤ, αποτελεί μια έκπληξη για τα ΕΡΤικά ειοθότα με ισχυρή ανταπόκριση από το τηλεοπτικό κοινό και τηλεθέαση που πλησιάζει το 14%.

    Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί και η πολύ καλή πορεία της σειράς και στο ERTFLIX με περισσότερες από 2,1 εκατ. θεάσεις σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων.

    Είναι ενδεικτικό ότι, μεσοσταθμικά, κάθε επεισόδιο της «Παραλίας», που έχει ήδη μεταδοθεί, παρακολούθησαν οn demand στο ΕRTFLIX περισσότεροι από 130.000 τηλεθεατές.

    Εντυπωσιακό είναι, επίσης, ότι η πλειονότητα των θεατών που προτιμούν να βλέπουν την «Παραλία» στο ERTFLIX δεν την παρακολουθούν από την τηλεόρασή τους, αλλά μέσω Η/Υ ή ακόμη και κινητών.

    Πότε θα δούμε ξανά τον «Άγιο Παΐσιο»;

    Στην Κόνιτσα συνεχίζονται τα γυρίσματα για την τηλεοπτική παραγωγή «Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία θα προβληθεί τον Φεβρουάριο στο Mega και είναι μια παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός».

    Νέο Δ.Σ. στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV

    Επανεξελέγη ο Νίκος Αγγελόπουλος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΑΝΤΕΝΝΑ TV. Μέλη του συμβουλίου ο Πολύδωρος Ξυδιάς και η Φωτεινή Ραξή.

    Η θητεία του οργάνου είναι εξαετής και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2029.

    7 χρόνια φαγούρα, 15 χρόνια «Μουρμούρα»

    Ενώ η σειρά του Alpha έχει κλείσει ήδη 11 χρόνια ζωής ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ανακοινώνει ότι το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» έχει ακόμη… μέλλον μπροστά της για να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 15 χρόνια. Να τα εκατοστίσει…

    Διαβάστε επίσης

    Ο Μιχάλης Ιγνατίου στο ACTION 24

    «Buzz» με τον Γιώργο Σατσίδη στην COSMOTE TV

    Συντονιστείτε στο ACTION 24 για όλες τις εξελίξεις της εκλογικής αναμέτρησης την Κυριακή 8 Οκτωβρίου

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων