• Τι δείχνει η ενεργοποίηση του Γρηγόρη Σαββίδη στο Open, τα «κάλαντα» στην Κασκανιώτη, τι αλλάζει στο Survivor και το παράπονο Φιλιππάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

    Media

    Τι δείχνει η ενεργοποίηση του Γρηγόρη Σαββίδη στο Open, τα «κάλαντα» στην Κασκανιώτη, τι αλλάζει στο Survivor και το παράπονο Φιλιππάκη στον Χατζηνικολάου

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Open: Η ιδιαίτερη σημασία της ενεργοποίησης μέλους της οικογένειας Σαββίδη στο Δ.Σ.   

    Τρεις μόλις ημέρες πριν κλείσει ο χρόνος, στο Open σημειώνονταν αλλαγές σε επίπεδο υψηλής διοίκησης. Και όχι οποιεσδήποτε αλλαγές καθώς ένα μέλος της οικογένειας Σαββίδη ενεργοποιείται στο Δ.Σ. αναλαμβάνοντας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ που διαχειρίζεται το Open beyond.

    Έτσι, μετά την παραίτηση του Νίκου Αργυρού, στη θέση του τοποθετείται ως διευθύνων σύμβουλος ο Γρηγόρης Σαββίδης.

    Πρόεδρος παραμένει ο Αρτούρ Νταβινιάν και μέλη ο Τζώνη Καλημέρης, διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και η Χριστίνα Δημητρέλου.

    Η τοποθέτηση του Γρηγόρη Σαββίδη έχει, πέραν της ουσιαστικής σημασίας που απορρέει από την εμπειρία του, και ιδιαίτερο συμβολισμό ενισχύοντας το σενάριο της διατήρησης του καναλιού στην επιχειρηματική οικογένεια.

    Ο Γρ. Σαββίδης θα έχει την αποκλειστική εξουσία να προσλαμβάνει με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας το αναγκαίο υπαλληλικό προσωπικό της εταιρείας, καθώς και να συνάπτει συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών με συνεργάτες που αμείβονται με Τιμολόγιο  Παροχής Υπηρεσιών (π.χ. δημοσιογράφων ή παρουσιαστών, ακόμη και αν πρόκειται για προσωπικές ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες δικών τους συμφερόντων) και σε κάθε περίπτωση εξαιρουμένων των συμβάσεων εκείνων που  εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας (COO).

    Επίσης θα καθορίζει τις αμοιβές καθώς και τους λοιπούς όρους απασχόλησης/παροχής των ανεξαρτήτων υπηρεσιών τους.

    Ειδικά για περιπτώσεις συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έως τον τρίτο βαθμό συγγένειας, που επιθυμούν να εργαστούν ο ένας υπό την επίβλεψη  του άλλου, απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είτε για την πρόσληψη είτε για τη μετακίνηση του εργαζόμενου. Ο διευθύνων σύμβουλος θα μπορεί να προβαίνει στην υπογραφή των απαραιτήτων εγγράφων για την παράταση, ανανέωση ή και λύση/καταγγελία της συνεργασίας με τα παραπάνω πρόσωπα, να υπογράφει και να υποβάλει κάθε έγγραφο σχετικό με την απασχόληση των παραπάνω προσώπων ενώπιον κάθε Διοικητικής Αρχής (Επιθεώρηση Εργασίας κ.λπ.), Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, Ασφαλιστικού Οργανισμού (ΕΦΚΑ κ.λπ.), να τηρεί τους εργασιακούς νόμους που ανάγονται στην πρόσληψη, απασχόληση ή απόλυση του ως άνω προσωπικού, τις συνθήκες εργασίας και την τήρηση όλων των προβλεπομένων από την εργατική ή άλλη νομοθεσία κανόνων, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας και τέλος να εκδίδει ακριβή αντίγραφα των πρακτικών συνεδρίασης του Δ.Σ., θέτοντας την υπογραφή του σε αυτά.

    Η θητεία του παραπάνω Διοικητικού Συμβουλίου είναι μέχρι την 25η/10/2028 και μπορεί να παραταθεί μέχρι την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη του.

    Sportime: Οργή για το μακάβριο πρωτοσέλιδο

    Με οργή αντέδρασαν οι χρήστες του Χ (πρώην Twitter) στο αν μη τι άλλο μακάβριο και πρωτοφανές πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Sportime.

    Η εφημερίδα «φιλοξένησε» ένα κακόγουστης έμπνευσης «κολλάζ» στο οποίο ο Βασίλης Καρράς «καλωσορίζει» στον ουρανό τον αστυνομικό θύμα χούλιγκαν στου Ρέντη, Γιώργο Λυγγερίδη, που κατέληξε και τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του αεροσκάφους στην Καλαμάτα. Η επιλογή της εφημερίδας, χωρίς αθλητικό άλλοθι, προκάλεσε «τσουνάμι» αρνητικών σχολίων.

    Από το Ραδιομέγαρο στον ΑΝΤ1

    Στην πιο εμπορική αγκαλιά του ΑΝΤ1 επέλεξε να ενταχθεί ο  Κωνσταντίνος Μπουρούνης, μέχρι προχθές αναπληρωτής γενικός διευθυντής προγράμματος.

    Ο ΑΝΤ1 επιφυλάσσει σημαντική θέση για το νέο στέλεχος στο τμήμα Μάρκετινγκ.

    Ένας ζημιογόνος ισολογισμός και τρεις κερδοφόροι στην ΕΡΤ      

    Στην έγκριση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ για το 2024 προχώρησε η κυβέρνηση. Τα έξοδα είναι αυξημένα στα 210.424.487 ευρώ και το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, η ΕΡΤ έχει να επιδείξει τρεις θετικούς ισολογισμούς και έναν αρνητικό. Ζημίες εμφάνισε η ΕΡΤ το 2019 ενώ τα επόμενα τρία οικονομικά έτη (2020 – 2022), η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία (από -13.954.000 σε 48.727.000 ευρώ το 2020, σε 34.626.000 ευρώ το 2021 και σε 15.631.000 ευρώ το 2022. Αντίστοιχα ο κύκλος εργασιών από 197.828.000 ευρώ το 2019 έπεσε στα 193.370.000 ευρώ το 2020, για να ανέβει στα 198.692 ευρώ το 2021 και στα 202.671.000 ευρώ πέρυσι.

    Και επισήμως στο Δ.Σ. της ΕΡΤ η Κατερίνα Κασκανιώτη

    Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, με νέο μέλος την Κατερίνα Κασκανιώτη. Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:

    Κωνσταντίνος Ζούλας – Πρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος)

    Κατερίνα Κασκανιώτη – Διευθύνουσα Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

    Νίνο Ελματζιόγλου – Μέλος (μη εκτελεστικό μέλος)

    Ιωάννα Στεφανάκη – Μέλος (μη εκτελεστικό μέλος)

    Γιάννης Δάρρας – Μέλος-Εκπρόσωπος Εργαζομένων (μη εκτελεστικό μέλος)

    Μανώλης Παπανικήτας – Μέλος-Εκπρόσωπος Εργαζομένων (μη εκτελεστικό μέλος).

    Αποφάσεις «πακέτο» στο Ραδιομέγαρο με αποχωρήσεις fast track

    Λίγο πριν λήξει ο χρόνος πάντως ανανεώθηκαν 447 συμβάσεις έργου σε εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων καθώς και επιπλέον συμβάσεις που αφορούν σε θέσεις ευθύνης. Οι εισηγήσεις που εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. έγιναν από τους Γενικούς Διευθυντές και δεν είναι όλες ετήσιες αλλά λήγουν σε τέσσερεις φάσεις: 31 Μαρτίου, 30 Ιουνίου, 30 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Στις εισηγήσεις δεν υπάρχει καμία αναφορά για μη ανανέωση συμβάσεων καθώς παγίως η έγκριση του ΔΣ ζητείται για ανανέωση και όχι διακοπή. Ήδη έχουν εντοπιστεί κάποιες συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η διαχείριση ήταν ανάλγητη, όπως καταγγέλλεται από εργαζομένους καθώς «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν με αποτέλεσμα να βρεθούν στον αέρα στο τέλος του χρόνου και χωρίς επαρκή δυνατότητα να αναζητήσουν εγκαίρως δουλειά. Μετά από πιέσεις κάποιες από αυτές τις αδικίες διορθώθηκαν».

    Τι «κάλαντα» άκουσε η Κατερίνα Κασκανιώτη από τους εργαζομένους

    Συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων είχε η μεταβατική διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη. Συνοπτικά τα θέματα της ατζέντας συνοψίζονται ως εξής:

    • Ο ασύμμετρος συσχετισμός μεταξύ μικτών/εξωτερικών και εσωτερικών παραγωγών οι οποίες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, «γεγονός που δημιουργεί ανησυχητική προοπτική σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ.»
    • Μη αξιοποίηση, υποβάθμιση, υποτίμηση του προσωπικού της ΕΡΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
    • Εργασιακή ομηρία για περισσότερους από 500 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων «οι οποίοι απασχολούνται με επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, την ίδια ώρα που κάθε χρόνο υπάρχουν αθρόες συνταξιοδοτήσεις. Ο μεγάλος αριθμός συμβασιούχων και ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, ο οποίος μάλιστα αυξάνεται από μέρα σε μέρα, καταδεικνύει ότι οι συγκεκριμένες ανάγκες κάθε άλλο παρά έκτακτες είναι. Ζητήσαμε επομένως η ΕΡΤ να υποβάλει αίτημα στα αρμόδια υπουργεία για διαδικασία προσλήψεων εργαζομένων αορίστου χρόνου με κριτήρια και διαφάνεια.»
    • Η τόσο εκτεταμένη χρήση ελαστικών και επισφαλών σχέσεων εργασίας και κυρίως η απασχόληση μέσω εργολαβικών εταιρειών «δημιουργεί συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης – υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις – κάτι που δεν συνάδει με το θεσμικό χαρακτήρα της ΕΡΤ και την ευθύνης της να μεριμνά για τους εργασιακούς όρους με τους οποίους απασχολούνται οι εργαζόμενοι που της παρέχουν υπηρεσίες.»
    • Ζητείται ουσιαστικός διάλογο με τους εργαζόμενους και για τους σχεδιασμούς που αφορούν σε δομικές αλλαγές στα εκπεμπόμενα προγράμματα. (EPTnews, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3).
    • Ζητείται συμμετοχή των εργαζομένων στην αξιολόγηση των προϊσταμένων τους που τους αξιολογούν καθημερινά και λαμβάνουν αποφάσεις για την εργασιακή τους εξέλιξη.

    Survivor: Τα σχέδια του ΣΚΑΙ, η αδρεναλίνη των διάσημων και μαχητών και οι αλλαγές στους κανόνες

    Σε αγώνα δρόμου για την ανάκτηση των διψήφιων ποσοστών τηλεθέασης επιδίδεται ο ΣΚΑΙ για το δεύτερο μισό της σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

    La crème de la crème του προγράμματος, το «Survivor», δεν πρόκειται να σηκώσει τον πεσμένο μέσο όρο από τις χαμηλές πτήσεις των «Πανθέων» αλλά σίγουρα θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα καθώς θα μεταδίδεται 4 φορές την εβδομάδα από Κυριακή έως Τετάρτη.

    Το «Survivor» ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου με τον Γιώργο Λιανό να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, τους 24 παίκτες να προθερμαίνονται ήδη και την ομάδα των Διασήμων που ταξιδεύει για τον Άγιο Δομίνικο, να συναπαρτίζουν οι Τζέιμς Καφετζής, Αλέξης Παππάς, Χρήστος Βολικάκης, Κατερίνα Δαλάκα, Ασημίνα Χατζηανδρέου, Όλγα Πηλιάκη, Σάββας Γκέντσογλου, Παύλος Παπαδόπουλος, Νίκος Γκάνος, Μαρία Αντωνά και Κρίστη Καθαργιά.

    Το παιχνίδι αναμένεται πιο συναρπαστικό με τους νέους κανόνες να δοκιμάζουν τα όρια Διάσημων και Μαχητών, με αποκορύφωμα αυτόν της διαδικασίας αποχώρησης.

    Η ψηφοφορία του κοινού αποτελεί παρελθόν και όλες οι αποχωρήσεις θα κρίνονται στους στίβους μάχης.

    Οι «Πανθέοι», που αναμφίβολα αποτελούν το ποιοτικό άλλοθι του σταθμού στη μυθοπλασία θα  παραμείνουν στην prime time ζώνη, με διπλό επεισόδιο, κάθε Πέμπτη, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά με τη λήξη της σεζόν.

    Τις Παρασκευές η υψηλή ποιότητα θα δίνει τη σκυτάλη στο λαϊκό θέαμα που προσφέρουν οι θεατρικές παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή, ενώ η μουσική εκπομπή «Σάββατο με φίλους»  του Χρήστου Φερεντίνου θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 21:00.

    Καραμπόλα στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 μετά τον «Έρωτα Φυγά»

    Με μια κίνηση – «καραμπόλα» ο ΑΝΤ1 αλλάζει το πρόγραμμά του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

    Η απόκτηση των δικαιωμάτων και η μεταφορά της σειράς «Έρωτας Φυγάς» από το Open στον ΑΝΤ1 δημιουργεί την ανάγκη για εύρεση ειδικού τηλεοπτικού slot.

    Σε αυτήν την περίπτωση, η «Μάγισσα» επιστρέφει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και παραμένει αμετακίνητη στη θέση της στη ζώνη των 21:00 και για τρία επεισόδια την εβδομάδα.

    Έτσι, ο «Έρωτας Φυγάς» θα αξιοποιηθεί ως boost τηλεθέασης του prime time του Σαββατοκύριακου, στις 21:00. Ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στην prime time ζώνη του σταθμού όπως π.χ. το σήριαλ «Ο πρώτος από εμάς» ή το «Μετά τη φωτιά».

    Πενία τέχνας κατεργάζεται για κανάλια και ΕΚΟΜΕ

    Στο μάτι των ισχυρών καναλαρχών έχει μπει η ταμειακή ροή χρηματοδότησης των σειρών μικρότερων καναλιών από το ΕΚΟΜΕ η κατάσταση στο οποίο δεν είναι και τόσο δραματική όπως περιγράφεται. Πράγματι αναζητείται μαθηματικός τύπος χρηματοδότησης σειρών και προγραμμάτων και σίγουρα θα διοχετευθούν μικρότερα ποσά το 2024 με ενδεχόμενο να υπάρξει ποσόστωση (2 σειρές ανά κανάλι) και να τεθούν αυστηρές προδιαγραφές.

    «Η υπόσχεση» κατ’ όνομα στο Open

    Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει ο τίτλος της ξένης σειράς που εντάσσει το Open στο πρόγραμμά του: Η επική υπερπαραγωγή «LA PROMESA: Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ» έρχεται καθημερινά στο κανάλι στη θέση του «’Έρωτα Φυγά» και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 20:00 με διπλό επεισόδιο.

    Πάντως εξαιρετικά αισθητή έκανε την απουσία της η σειρά «Έρωτας Φυγάς» που, από τις 19 Δεκεμβρίου που εξέλιπε από το πρόγραμμα του καναλιού, συνέβαλε στην περαιτέρω απώλεια ποσοστών τηλεθέασης για το Open.

    Συνεχίζει με τη Nielsen η ΕΡΤ

    Σε εξωτερική εταιρεία ανέθεσε η Επιτροπή Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης (ΕΕΕΤ) τον έλεγχο της εύρυθμης διενέργειας της μέτρησης τηλεθέασης μετά το πρόσφατο gap που παρατηρήθηκε σε σημαντικό τμήμα του δείγματος τηλεθεατών, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ζητούμενο της Ελεγκτικής Εταιρείας Ερευνών Μετρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΕΕΜ-ΜΜΕ) την οποία έχουν ιδρύσει η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας- ΕΔΕΕ, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδας – ΣΔΕ και ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς ΣΕΔΕΑ.

    Η Nielsen πάντως συνεχίζει να μετρά την επίδοση των τηλεοπτικών σταθμών σε επίπεδο τηλεθέασης –για ακόμη έξι μήνες.

    Παράλληλα στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης με και τη συζήτηση που έγινε, αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τη τροποποίηση της από 8.12.2021 σύμβασης μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και της εταιρείας THE NIELSEN COMPANY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, για την παράταση παροχής υπηρεσιών μέτρησης και καταγραφής τηλεθέασης προγραμμάτων τριών τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ ΑΕ και όσων τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας ή/και περιφερειακής εμβέλειας καταγράφονται στη μέτρηση, καθώς και καταγραφής της τηλεοπτικής συμπεριφοράς των τηλεθεατών σε πανελλαδική βάση, για επιπλέον χρονικό διάστημα 6 μηνών, ήτοι από 08.12.2023 έως 07.06.2024, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 160.000 € πλέον ΦΠΑ. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για τα έτη 2023 και 2024.

    Κέρδισε το στοίχημα της εμπορικής της πολιτικής η United Media

    Απέδωσε τα αναμενόμενα η προσφορά της Nova για ένα μήνα δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας streaming ΕΟΝ καθώς στην ad hoc εμπορική πολιτική ανταποκρίθηκαν 110.000 νέοι συνδρομητές. Η προσφορά ξεκίνησε το Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Οκτωβρίου 2023, οι συνδρομητές της τηλεόρασης αγγίζουν τους 424.795 στο 3ο τρίμηνο του 2023, έναντι 386.306 το 2ο τρίμηνο του 2022.

    Σύμπραξη VodafoneANT1+

    Ο ΑΝΤ1 λειτουργεί τον ΑΝΤ1+ με όρους αγοράς. Δεν διστάζει να διεκδικήσει μια θέση για τις σειρές του στο μενού του Netflix αν πρόκειται για το καλό των σειρών και για την ταμειακή τους απόδοση. Έτσι δεν έχει κάποιο ταμπού να συζητήσει και να κλείσει συμφωνία με το Vodafone TV δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές του να παρακολουθήσουν δωρεάν για 12 μήνες την υπηρεσία ΑΝΤ1+ (για κάθε νέα  σύνδεση στο Vodafone TV).

    Οι θεατές θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση για 12 μήνες στις μεγαλύτερες πρωτότυπες ελληνικές παραγωγές, τα ANT1+ Originals, στα νέα επεισόδια των ελληνικών σειρών πριν προβληθούν στην ελεύθερη τηλεόραση – φυσικά και στο πλήρες ανάπτυγμα της ταινιοθήκης του ΑΝΤ1 αλλά και να παρακολουθήσουν το  πρωτάθλημα της Formula 1.

    Νέο αθλητικό ραδιόφωνο στη θέση του Ελλάδα FM

    Ως αθλητικός σταθμός θα εμφανίζεται πλέον ο Ελλάδα FM (94.3), ο οποίος μέχρι πρόσφατα μετέδιδε ενημερωτικές πολιτικές εκπομπές. Στο σχήμα συμμετέχουν ορισμένοι δημοσιογράφοι (Γιώργος Χελάκης, Γιώργος Κογκαλίδης,  Νίκος Κατσαρός, Βασίλης Γερασίμου, Χρήστος Σούτος,  Κώστας Σαμοθράκης, Λάμπρος Γκαραγκάνης, Σωτήρης Γεωργίου) του OVER FM, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυνατότητα εκπομπής από τη συχνότητα από την  οποία εξέπεμπε. Μαζί με τον Δήμο Τσαπαλιάρη το σχήμα θα  δημιουργήσει τον Ελλάδα Sports 94.3 ο οποίος θα διατηρήσει ενημερωτική εκπομπή τις καθημερινές. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχές Ιανουαρίου.

    Το ανυπόγραφο παράπονο Φιλιππάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

    Ανυπόγραφο σχόλιο κατά της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), στην οποία είναι πρόεδρος ο Νίκος Χατζηνικολάου, φιλοξένησαν τα ΜΜΕ του Γιάννη Φιλιππάκη με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση για τους φορολογικούς ελέγχους στο Documento…

    Με τη συγκατάνευση του εκδότη προφανώς, τα ΜΜΕ της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος ασκούν με τον δικό τους τρόπο κριτική προς την ΕΙΗΕΑ αναφέροντας ότι «η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων σπάει τη σιωπή της επιλεκτικά» ενώ κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη περίοδο παρατεταμένης αφωνίας», ενώ σε άλλο σημείο μιλάει για «φοβική ανακοίνωση».

    Να θυμίσουμε ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις του Γιάννη Φιλιππάκη βρέθηκαν στη λίστα της ΑΑΔΕ τον περασμένο Αύγουστο.

    Πρόκειται για την εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος, η οποία εμφάνιζε οφειλές 4,4 εκατ. ευρώ και την ΕΣΤΙΑ Επενδυτική Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης με οφειλές 2,01 εκατ. ευρώ. Τότε, όταν μαινόταν ο πόλεμος των ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, η ΕΙΗΕΑ δεν είχε παράσχει αντίστοιχη στήριξη.

    Λιγότεροι άνθρωποι δουλεύουν για το Star

    Μείωση κατά 16% ή κατά 67 άτομα υπέστη το προσωπικό της Νέας Τηλεόρασης Α.Ε. το 2022 έναντι του 2020.

    Η εταιρεία που ελέγχει το Star απασχολεί σήμερα 351 άτομα έναντι 381 το 2021 και 418 το 2020.

    Η εξέλιξη αυτή είναι συμβατή με τη νέα νομοθεσία για τον μίνιμουμ αριθμό του απασχολουμένου δυναμικού όταν ο προηγούμενος νόμος Παππά όριζε τουλάχιστον 400 άτομα για τη διατήρηση μιας τηλεοπτικής άδειας.

    Ποιος πράσινος αθλητικογράφος θα διεκδικήσει μια θέση στις Βρυξέλλες;

    Ο Βασίλης Σκουντής όπως όλα δείχνουν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ… Το χρίσμα φέρεται να δόθηκε στον Βασίλη Σκουντή, τη βραδιά που παρουσίασε το νέο βιβλίο του «The Super TRIVIA Quiz Book!» στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου. Στους παραβρεθέντες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, o οποίος πήρε βιβλίο με χειρόγραφη αφιέρωση του συγγραφέα («Στον Νίκο, με σεβασμό, εκτίμηση και ακραιφνώς μπασκετικά αισθήματα»).

    Έρχονται οι 17 κλωστές

    Η COSMOTE TV υποδέχεται το νέο έτος με τη σειρά «17 Κλωστές», το νέο της βήμα στη μυθοπλασία, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου – Κάτιας Κισσονέργη και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Η σειρά που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 22/1 στις 23.00 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

    Άνοδος για τον ΑΝΤ1

    Το  Α’ μισό της τηλεοπτικής σεζόν 2023 – 2024, ο ΑΝΤ1 μπήκε δυνατά στη μάχη της τηλεθέασης, καταγράφοντας σημαντικές πρωτιές και υψηλές επιδόσεις σε όλες τις ζώνες του προγράμματός του.

    Χαρακτηριστικό της δυναμικής του είναι η άνοδος που εμφανίζει σε όλες τις ζώνες συγκριτικά με την περσυνή χρονιά: +14% στο σύνολο ημέρας, +13% στο off peak των καθημερινών και +33% στο prime time.

    To «Καλημέρα Ελλάδα» παραμένει η πιο σταθερή αξία στην ενημέρωση. Με μέσο όρο 15,5%, οι τηλεθεατές έδωσαν στο «Καλημέρα Ελλάδα» την πρώτη θέση, στο δυναμικό κοινό 18-54, στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, με την κάλυψη να φτάνει τους 1.169.205 τηλεθεατές. Η εκπομπή στους άνδρες σημείωσε μέσο όρο μέχρι και 22,2%, ενώ στις γυναίκες μέχρι και 17,3%.